Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: nisu li valjda bolaene? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da li se to događa na kopnu ili u vodi?
Koliko cesto i koliko dugo vec zijeva? Da li ima otvorene oci, da li su bistre? Kornjace se ponekad na suhom svrbe po glavi jer skidaju staru kozu, ako se to jako cesto ponavlja (kroz duzi period) moguce da ima problema sa ocima. Koji put moze zijevnuti, ali ako stalno otvara usta, ispusta cudne zvukove i vidis da hvata zrak onda nesto nije u redu. Tesko je dati dijagnozu sa ovim informacijama i kada ne vidim kornjacu. Prati dalje i pogledaj da li pokazuje neke druge simptome poput plivanja u koso, malaksavosti, obijanja hrane...
Pisano: 11.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Kod moje je bio sličan slučaj, i još je, ali se smanjio problem iako je još prisutan...
U vodi često u zadnje vrijeme ispušta mjehuriće, nešto poput kašlja, ali ne stalno. pretpostavljam da je razlog tome što voda nije dovoljno topla... iako, ona uredno traži hranu (čak je i dosadna), plaiva noramlano, i ima bistre oči i živahna je. Tako da doista ne znam u čemu je problem. Eno u jednom od postova u ovom dijelu foruma sam opisao cijelu situaciju.
Pisano: 12.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
to obicno radi u vodi, mislim da nikad nije vani, ne cuje se nikakvo piskutanje, mislim da ne kjaslje, ali me nemojte drzati za rijec jos cu pratiti pe se javim. sasvim nornalno pliva, hranu trazi i kada joj dam a i cim se priblizim njoj odma me pocne grickati za prst, ponavljam, jos cu vidjeti pa stizu preciznije informacije
Pisano: 13.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ja sam imao slićan problem prvo je poćela zijevati a onda puštati kratak piskav glas, nije odbijala hranu, ali se manje kretala....onda sam ustanovio da se radi o upali pluća,.... podigao sam temperaturu na 29 stupnjeva i nakon dvadesetak dana sve se vratilo u normalu,...obavezno ima daji vitaminske kapi da ojaćaju imunitet..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ako je sve proslo mozda se samo radilo blagoj respiratornoj infekciji. Budi i dalje na oprezu, kornjaca je mozda samo zalijecena, a ne izlijecena.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
evo mene opet.
ona moja kornja za koju sam mislila da se razboljela je super. vise se ne svrbi po glavi. davala sam joj vitamine i sad je ok. veselo pliva i papa. hvala na na pomoci. pozz svima
Pisano: 19.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Baš mi drago...
Pisano: 25.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
evo mene opet!
ponovo problemi. moja ona kornjača ona ,,bolesna,, je stvarno bolesna. jednom sam je prilikom izvadila van iz tetarija i ona je kao kihnula, mislim glasno zapiskutala. nakon toga se poceskala po glavi par puta. zabrinula sam se i odlucila nazvati kliniku šapa (specijaliziranu za gmazove). rekli suu mi da je donesem u ponedjeljak tamo. je li neko vec bio tamo? kaja je adresa? thenks.
Pisano: 12.10.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Adresa je Taborska 5a. Ovdje imas vise info: LINK
Veterinarka Maja Lukac ima najvise iskustva sa kornjacama.
Pisano: 12.10.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.