Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Nasli smo kornjacu pa bi hteli nesto vise da saznamo! |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Mislim da je u redu kada ljudi nadju povredjenu zivotinju i zele da joj pomognu,pa traze adekvatan savet,ali cini mi se da oba navedena slucaja se ticu uzimanja zdrave kornjace iz prirode,sto je apsolutno pogresno. Ne treba ih uzimati iz sume ni za kucne ljubimce,a ako mislite da im time pomazete,gresite,jer to je njihov dom i one tamo savrseno funkcionisu i bez ljudi.
Mozda sam malo gruba...izvinjavam se =)...ali ,ako je sa njom sve u redu,vratite je u prirodu.
Pisano: 13.08.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nisi gruba, samo govoris pravilno. A ako te zbog toga netko smatra grubom, onda nezeli prihvatiti istinu. Imas pravilan stav!
Pisano: 13.08.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
mozete li da mi kazete koja je ovo kornjaca nasao sam je i voleo bi da je zadrzim. unapred hvala
Pisano: 10.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Od kuda si i gdje si je tocno nasao?
To je kopnena kornjaca (cancara) roda Testudo. To je ugrozena vrsta zivotinje, zakonom je zasticena u svim drzavama u kojim obitava. Vrati ju u njeno prirodno staniste, to nije zivotinja za drzanje u kuci. Ona ovisi o pravom suncu i drzanje ove zivotinje unutra bez prirodnog svjetla u neadekvatnom habitatu nije humano. Ako zelis kornjacu za ljubimca dobro se raspitaj o njima, to nisu niti malo jednostavni niti jeftini ljubimci koji zive jako dugo, pa ako zakljucis da imas dovoljno novaca, prostora, vremena i volje nabavi si na legalan nacin vodenu kornjacu.
Pisano: 11.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hvala mnogo. Jeste da zelim da je zadrzim, ali ako je to ugrozena vrsta vraticu je. Sta mislite o tome da je odnesme u zooloski vrt u Beogradu oni ce znati sta da rade sa njom. Jer ovde gde sam je ja nasao nikad nije vidjena nijedna kornjaca. Nasao sam je na cosku moje ulice u Novoj Phttp://www.kornjace.com/uploads/smil3dbd4d99c6eaa.gifazovi, Srbija.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
U Novoj Pazovi? Zovi ove jer su oni za to nadležni: http://rescue.zoopalic.co.yu//index.p ... task=view&id=12&Itemid=23
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
tata mi je donio kornjacu, po izgledu i osobinama je u pitanju Testudo hermanni boettgeri...
izgubili smo je bili u dvoristu i jedva je nasli nakon 3 dana, sad je sva mlitava i djeluje umorno, slabo se krece... sta da uradim da je vratim u normalu??? hvala na odgovorima unaprijed
Pisano: 26.04.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosao,
nadam se da se kornjaca oporavila. Ako zivis na prostorima gdje ta vrsta obitava u prirodi i ako ste ju uzeli iz prirode trebali bi je vratiti u prirodu jer joj je tamo i mjesto.
Pisano: 29.04.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.