Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: Par pitanja u vezi kornjaca |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav Garavi,
pokusacu ti dati odgovore na tvoja pitanja. Citiraj:
Ovisno o kojoj se zabavi radi. Ako ti je zabava u posmatranju, uzgoju, hranjenju ili slicno, onda moze jako zabavno biti. Ako ti je zabava u tome da je diras, da se igras snjom, onda to nece ici dobro. Citiraj:
Ovisi koje uvjete mozes pruziti. Kopnene kornjace trebaju vrt. A oni kopnenjaci koji se drze u Terariumu nisu bas za pocetnike. Citiraj:
Sve kornjace traze njegu, postoje dobre pocetnicke vrste. Ako imas vrt, to moze biti obicna cancara kod kopnenjaka, ili vodena kornjaca koja relativno mala ostaje a to je obicna mosusna kornjaca. Citiraj:
Opet ovisi koje uvjete mozes pruziti. Ako se radi o vodenopj kornjaci, nabavka akvarijuma, filtera, i ostalih potrebnih stvari kosta novaca. Uz to dolazi potrosnja struje, to se (po mom misljenju) neosjeti ako se ima jedan akvarijum ... stvari su drugacije kad ih imas 11 i vise Citiraj:
Preporucio bi ti "obicnu mosusnu kornjacu" (Sternotherus odoratus) Nerate velika, nije joj potreban uv rasvjeta, i smjestaj joj netreba biti veliki (u usporedbi sa na primjer crvenouhom) Citiraj:
NE!!! Kornjace nisu igracke. Kornjace nemaju potrebu da se "igraju". Kornjace su gmazovi, a gmazovi su zivotinje za posmatranje. Citiraj:
Za vrijeme kada nisi kuci moras imati nekoga tko ce se brinuti o tvojoj kornjaci. (Hraniti, vodu cistiti itd.) Citiraj:
Sa odraslim kornjacama moras paziti. Neke su skroz mirne, neke grizu. Posto kornjacu svejedno diras samo kad bas moras, to pitanje i nije vazno. Postoje vrste koje su posebno agresivne (Chelydra serpentina, Pelodiscus sinensis). Snjima se mora oprezno raditi. Citiraj:
Treba ako nedrzis kornjace citavu godinu napolju. A to mozes raditi ako se radi o barskoj kornjaci, ili o obicnoj cancari pod uslovom da zivis negdje na obali mora gdje cancare imaju svoj prirodni habitat. Ali posto zivis u stanu: Da svaka kronjaca treba imati svoj Aquaterarium. Zakljucno receno: Dobro promisli dali se zelis time baviti. Lijep pozdrav, M.
Pisano: 14.12.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala ti puno na detaljnim odgovorima.Ipak sam shvatio da kornjaca nije za mene.Ranije sam imao zeca,ali obe mi vrste deluju nekako za sebe,nisu kao kucici da mozes lepo da se izigras.Jos jednom veliko hvala
Pisano: 21.12.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
nisu kao kucici da mozes lepo da se izigras LoL :)
Pisano: 23.12.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjače nisu kornjače za igru nego za gledanje i pohvala što si ovdje pitao i saznao da to nije za tebe nego da si kupio kornju i onda patio i ti i on pa bolje nabavi novog zeku.
Pisano: 14.02.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kod mene je slican slucaj samo ih ne gnjawim ja nego kada mi dodje drugarica!Ja joj kazem da ih nedira ona nastawi,pa onda prestane kornjace da dira,ali zato pocne ribice po akwarijumu da hwata..................strasno kaze ona terorisem ti ribice LOL!!!!!!............:)
Pisano: 22.02.2008
|
|||
Kornjace su naj najlepse ziwotinje na swetu!!!!
Hi,guys! |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
na tvom mjestu bi se prestao druziti sa trogodisnjom djecom ... (i daj molim te koristi V za V a ne W za V)
Pisano: 25.02.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
kako cu prepoznati musko a kako zensko kod kornjaca
Pisano: 13.07.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ako se radi o crvenouhim onda nije tesko.Muzjaci imaju udubljen oklop sa donje strane,nesto duze kandze i rep a zenke su da kazem normalne.
Pisano: 15.07.2008
|
|||
Allex
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|