Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: pomoc pls xD |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Morsku kornjacu ??? skoro nemoguce.
Vjerovatno mislis na vodenu kornjacu. Opisi malo u cemu je drzis, prostor itd. Koje si meso kupio za nju ? Nesmijes "bilo koje". Zdrava kornjaca bi trebala odmah da jede kad joj se pruzi hrana.
Pisano: 02.10.2006
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Isprike, vodena kornjaca... Meso je govedje srce, a prostor u kojem je je ono 'sranje' sa palmom na sredini... Znam da nije prostor kakav bi trebala imati ali tek sam se upustio u to tako da se pomalo informiram... btw post sam pustio danas u 14h, sada je 20h i ona i dalje nije nista pojela...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Govedje srce je odlicno. To vjerovatno nije dobijala tamo gdje si je kupio. Gledaj da sto prije nabavis akvarijum. Barem mali iz pocetka. Pazi da ti je voda uvjek cista. Jel se krece ili je samo mirna na jednom mjestu ?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pretezito je mirna na jednom te istom mjestu... tu i tamo je ja pomaknem ali se ona istog trenutka vrati na staro... Rekli su mi i u pet-shopu da je govedina dobra za kornjace, ali stvar je u tome sto ona nije jos nista ni takla... to su vec 2 dana bez hrane. stvarno ne bi zelio da ugine ili da se razboli (ako vec nije)...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Iskren da budem. Apatija i nedostatak apetita su najjaci znakovi za bolest neku. Trebao bi imati lampu koja je grije. Tako male kornjace se tesko i ljece. Gledaj da joj pruzis sto bolje uvjete i onda ce ti vrijeme pokazati sta i kako ce biti.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
:(
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
kada bi sada opet isao kupiti novu kornjacu kako bi znao da je zdrava?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pogledaj je zivahna. Slobodno zatrazi da vidis jeli jede.
Prije toga sredi joj smjestaj. Te plastike sa palmicom su smece. Kao zadnji korak prije kupovine, pogledaj koliko to cudo naraste, razmisli jeli imas mjesta, jeli zelis se stime baviti, i ako sve odgovara. Onda izvoli. Neznaci da je mala koju sada imas vec "gotova" vidices i sam kako ce se u naredne dane pokazati.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ok, zahvaljujem!
|