NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT
  
   Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
11 korisnika su online (8 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 11

više...
O kornjacama


Aktualno u forumu


Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika
« 1 (2)


Odg.: Kineska prugasta kornjaca - tražim savjete
#11
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član


See User information
Super za filter i grijač, nema veze što ti grijač za sada ne treba, ali sigurno će dobro doći zimi, barem noću - kod mene je temperatura sobe noću cca 17-18 stupnjeva, pa će mu svakako trebati.

Gilgi od svega što mu nudim najviše voli Reptomin štapiće i salatu. Piletinu tako-tako, a pastrvu jedva takne. Mrkvu uopće ne želi. Malo me to brine jer se u svim tekstovima navodi da je jako bitna raznolika prehrana...Što sve ti daješ Sheldonu? Vidim da si za meso napisala "naravno ne u komadu"...možda je u tome problem. Ja dajem u komadu, ali ne čini mi se da mu to smeta, kad hoće primi onako prednjim nožicama i fino komada i gricka :)

Ja sam mislila da će se do sada već malo pripitomiti, ali to jako varira...koji put ga uopće ne smeta što sam u sobi kad se sunča, mogu prići sasvim blizu, a koji put šmugne s otoka u vodu čim me vidi na vratima. Djeluje mi dosta znatiželjno, ali i plašljivo.

Budući da se sad Sheldon često sunča, izgleda da mu ta lampa valjda paše...što si rekla, imaš li i izvor UVB zraka? Ovo piše hi-spot pa pretpostavljam da je ta grijača. Gilgiju su nad otokom dvije lampe, spot lampa za grijanje i UVB lampa. Isto se zna skroz ispružiti, to mi je preslatko. Jako voli biti na otoku.

Gilgi ti je dosta malen, iako je porastao od kad sam ga kupila...recimo da mu je oklop cca 4-5 cm. Plastron sam mu na kraju lagano očetkala četkicom za zube (koja je samo za njega) i malo je bolje, tako da sam sigurna da je to od pluta. Malo mu se počinje i ljuštiti oklop, tako da izgleda da raste :)

Konačno sam skužila kako lijepo očistiti vodu!! Sad je predivna, skroz bistra i ni malo nema miris... Dakle, kad sam usisavala s crijevom, u onu tubu bi mi ušli i kamenčići i svu je zaglavili...onda sam na You tubeu našla snimku u kojoj pokazuju kako da se to ne dogodi i uspjelo mi je i savršeno sam pousisala dno, dodala kondicioniranu vodu i sad je kako treba biti, prezadovoljna sam. Vjerujem da ću još puno stvari tako skužiti u hodu.

Čini mi se da je sve kako treba biti, osim što se bavim mišlju da mu improviziram nekakav poklopac sad kad bude hladnije da čuva toplinu...imam akvarijski poklopac, možda da nad otokom izrežem rupu za svjetlost i toplinu, pa da taj stalno držim...ne znam.

Pisano: 29.09.2016
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh


Odg.: Kineska prugasta kornjaca - tražim savjete
#12
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član


See User information
Grijač se upali kad ugasim lampu za grijanje to jest po noći.

Moj Sheldon sve jede što mu se da. Voli kupovnu hranu, ali uz salatau radije uzima salatu. Piletinu mu dajem s pincetom prvi dan malo mu je bilo neobično kad je vidio pincetu al kad je otkrio da s tim dobiva hranu uvijek se poveseli, vjerojatno da dobije cijelog piceka sve bi pojeo. Nasjecakm mu na sitne komadiće veličine njegova dva oka, možda malo sitnije. Danas sam mu dala prvi put mrkvu također narezanu kao piletinu i davala sam mu isto s pincetom i sve je pojeo. Probaj ga hraniti s pincetom možda mu je to lakše ja sam svoje nabavila u ljekarni za 2,50 kn/kom.

Naš se skroz pripitomio. Kad je u vodi, a ja sjedim za stolom uvijek dođe i pliva i gleda me, a kad mene nema onda pliva ispod filtera gdje curi voda, valjda mu je to fora. Sunča se non-stop najslađi je kad ispruži cijeli vrat ili kad ispruži zadnje nožice. Uopće mu ne smeta dok neko hoda a on je vani, samo baci pogled ko je prošao i nastavi s tretmanom sunčanja.

UVB lampa je prva kupljena, uperena je u istu točku gdje i spot lampa. Spot lampa stoji iznad otoka zakvačena na policu iznad (lampa s kvačicom) istu takvu lampu kupila sam i za UVB lampu, ali mi je grlo pre usko pa ne mogu stavit lampu u nju, ali sam ju stavila na stol pa ga sad slabije vidim. Čim nađem lampu s kvačicom a da je dosta široka odmah ću ju prebaciti.

I Sheldon je malo narastao, počeo se malo ljuštiti. Također mu je oklop veličine 4-5 cm.

Jedino me zanima to usisavanje dna. Ne koristim tehniku spojenih posuda, nego ručno praznim. Kako ti to radiš, postoji li nešto za kupit što usisava dno ili to s crijevom kad prazniš vodu?

Evo ja baš u ponedjeljak idem u AquaCor po staklo 32x26 da mu prekrije onaj dio s vodom al opet ne sve otok će bit otvoren radi lampa a i dio vode ostaje otvoren radi filtera.

Pisano: 01.10.2016
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong VrhYou can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum