Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Odg.: Kornjaca nece na kopno |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Evo jos nekolikom slika
Pisano: 18.12.2015
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
I link kupljenog ostrva
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav, normalno je ponasanje tvoje kornjace. Ja bi smanjio vodu da je od prilike do pola, zatim kad stavis spotlampu bice joj draze izlaziti van. Velike kamenje kao dno bi ja izmjenio na sitne kamencice ili pjesak. Taj smjestaj ti je relativno mali, maksimalno do godinu dana, (i to mi se cini puno). Inace nemas se razloga brinuti sto ne izlazi na kopno jos.
|
|||
"For nothing is impossible with God." Luke 1:37
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav.
Kornjaci iznad akvarija moraš osigurati uv rasvijetu (UVA 30% i UVB 5%) i spot lampu za grijanje tog kopna. Imas opisano kroz forum dosta toga o rasvijeti. I kakvih modela rasvijete ima. Postavio bi link, al pisem s mobitela.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala puno na savetima,sto se kamenja tice namerno sam uzeo vece kamenje jel sam prvo hteo da sa njim improvizujem kopno no medjutim ovo ostrvo sto sam kupio mi se takodje ucinilo jako lepo I prakticno,pogotovo sto sam video na YT tutorijalima da ljudi u inostranstvu dosta koriste I praktikuju ovo plutajuce ostrvo.Slazem sa tobom za akvarijum,ovo mi je pocetna varijanta jel planiram za mesec ili dva kupiti veliki akvarijum od 100 litara,takodje je u planu I nabavka jos jedne kornjace iste ili slicne starosne dobi.Jos jednom hvala na pomoci I savetima.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala puno,procitao sam I pogledao dosta stavki I tema na forumu,kao sto rekoh vec sam naracio specijalnu lampu sa sijalicom za kornjace iz inosttanstva I nadam se da ce uskoro stici.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Drago mi je da si proucio osnove za drzanje kornjace.
Moj savijet ti je jos da pocnes trazit veci akvarij ili nekoga ko ih izraduje. Jer kornjace dosta brzo rastu pa da te ne iznenadi. Jer za ovaj mali akvarij kupovanje razno razne opreme je bacanje novaca. A i veci akvarij ti je lakse odrzavat, a i radi zdravlja same kornjace.
Pisano: 19.12.2015
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Znam druze I o tome sam se informisao,ovaj akvarijum mio je dao drug kao privremeno resenje,u planu je nabavka velikog akvarijumaq od 100l
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Iskreno i 100 litara ti je malo. Pogotovo ako kornjaca bude zenka. Razmisli o 350 litara minimalno. Imat ces manje za ciscenje.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.