Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: očigledno bolesna kornjača |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav,
to sto tvoja kornjaca (vrsta je: Graptemys pseudogeographica kohnii) ima je bakterijalna infekcija. Postoje masti za to, ali posto ja neznam sto se ima nabaviti na nasim prostorima, mozes koristiti kupanje u kamilici. Stavi je jednom do dva puta na dan u kamilicu, ne toplu, ne hladnu, i oko joj se mora za koji dan otvoriti. Moze biti da joj bude iz oka nesto bjelo izlazilo, jedna jako gusta, skoro cvrsta sluz. To je normalno i to treba tako biti. Rekao bi ti sada da to kad vidis pazljivo, jako pazljivo sam vadis, ali tu je potrebno iskustvo. Zato ako budes, onda stvarno pazljivo to radi. Vrlo vazno je da joj je voda uvjek cista. Te infekcije se desavaju zbog lose kvalitete vode. Ne vrijedi ako je iz kamilice opet stavis u losu vodu. Dodaji dodatne Vitamine na hranu, to joj je isto vazno trenutno. Inace jos malo o uvjetima za tu vrstu. One vole djelomicno i mjesto gdje grije 40°C gdje se mogu zagrijati. UV rasvjeta takodjer jako vazna. Kupanje u kamilici ti je sada prioritet. (rizik koji moze ispasti kroz kupanje u kamilic je daleko manji nego ostaviti kornjacu bez ikakvog ljecenja). Eto, nadam se da sam ti mogao pomoci.
Pisano: 17.06.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
daj ak si još tu kaj to znaci jako cista voda kolko cesto mijenjati danas smo je promjenili i puno hvala nadam se da će pomoći, dal je dobar čaj u vrečici ili je bolje da uzmem rinfuzu još jednom hvala
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Caj u vrecici je dovoljan. Vodu mjenjas ovisno po potrebi.
Pa ako treba i svaki dan poslje hranjenja. Pisao si 12 litara da ti je vode unutra, to mjenjaj svaki dan. Imas u petshopovima sredstva za akvaristicku vodu, to koristi isto.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.