Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: uvb sijalica za kopnene kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
evo moje kornjacice
duzina oklopa 8 cm starost bi trebala da je od 3-4 godine
Pisano: 11.03.2014
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
temperature su ispod spotice 32-33 a u drugom kraju je vec 28c
sto se tice sena ubacit cu, shvatio sam da se ukopava kad ide spavati jedino mi nije jasno kako vodu ne pije niti ulazi u nju, pa sam ja odlucio da je bar jednom nedeljno osvezim u posudi sa vodom od recimo trecine njenog oklopa a temperature 32c
Pisano: 13.03.2014
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
jedva cekam lepo vreme da je pustim u dvoriste da uziva , samo me brine dali je opasno zbog ptica ako nije prekrivena mrezom
oklop juce merio ima 8,5 cm, i navodno oko 4 godine. Kad ona postaje polno zrela za parenje ?
Pisano: 13.03.2014
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kopnene kornjace vecinu potreba za vodom jednostavno zadovolje putem hrane, tako da te ne treba brinuti ako ne pije vodu. No, unatoc tome je preporucljivo da kornjaca ima uvijek dostupan tanjuric sa svjezom vodom.
Kornjacu nije potrebno prisilno kupati svaki tjedan, time joj samo stvaras nepotreban stres. Imaj na umu da sto manje diras zivotinju to bolje za nju. Ja ti u svakom slucaju preporucam da kornjacu stavis u vanjski smjestaj koji je zasticen odozgora mrezom, jer osim eventualnih vecih ptica (gavrani, svrake itd.) daleko vecu opasnost predstavljaju psi, macke, stakori i ostali nepozeljni gosti u dvoristu. Spolna zrelost kod muzjaka obicno nastupa između 6. i 8. godine, kod zenki između 10. i 12. godine
Pisano: 14.03.2014
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
ide ona u dvoriste to je sigurno jer ce tamo i da uziva na miru e sad trenutno je u izradi plan kako je zastititi od ptica i macaka , sto se tice pasa to nije problem imam bigla ali on nemoze tamo da dodje jer je ogradjeno, sto se tice vode danas sam je video u posudi sa vodom , izgleda da joj se svidelo kupanje , ali necu je vise prisiljavati , uglavnom imat ce cistu vodu do odlaska u vrt a tamo cemo da vidimo sta cemo
Pisano: 14.03.2014
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
U vrtu joj uvijek mozes sloziti stalan dotok vode, npr. da u njenu posudu stalno polako kaplje svjeza voda (dok se stara prelijeva u oklolnu zemlju).
Pisano: 17.03.2014
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
reci mi molim te Kori koji period bi po tebi bio ok da se preseli u vrt tj. koje temperature bi joj najvise odgovarale nocu a koje danju
mislim na neke minimalne inace u terariju joj je super jede ,seta, spava ne boji se , cak jede i iz ruke
Pisano: 20.03.2014
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
pozz ako mogu dobiti informacije za post iznad
Pisano: 23.03.2014
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Oprosti, malo smo tanki s vremenom u zadnje vrijeme pa nemoj zamjeriti ako duze cekas odgovor.
Ako je kornjaci ovo prvi puta da ide van ja bi pricekao da se preko dana ustabili kojih 25 stupnjeva, a preko noci kojih 18 stupnjeva.
Pisano: 23.03.2014
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.