NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
30 korisnika su online (24 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 30

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: Nadogradnja na akvetarij radi tvornickog poklopca
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Super, ako ti se da poslikaj ta grla i lampu pa cemo u opremu staviti stickey temu da ne padne u zaborav, jer bit ce sigurno jos ljudi koji ce naici na taj problem, a vecina preferira reflektore na kvacice u koje tesko idu stedne zarulje.

Pisano: 06.01.2014
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
To bi bilo super, jer pročitala sam na par drugih strana kako ta grla naprave drugačijima da nekakvim stvarčicama, a nista nisam razumila ahahaha.

Naučila sam (prisilno) da ima E27 grlo to je ovo "šire" koje mi sad lampa ima, E14, U9, i G10 (jer je Bauhausa imao takve lampe), mogla sam i bez te činjenice. Ahahahahaha

Lampa koju mi imamo, ova na hvataljku je kupljena u Emmezete za 40kn, E27 grlo, pa samo za nju uzeli philpsovu klasičnu reflektorsku spot žarulju 50w za sunčanje , 10 kna (hvala Kori). :)

U Bauhausa sam našla te lampe za ugradit (39) kn, no samo sa grlom E14 i bez prekidača.. Poucena nizom pogrešaka, nisam je kupila, jer ne znam kakvo grlo ima UVB koju tribamo uzeti. A kad smo kod toga JBL reptil Sun T8 ima jedno desetak različitih žarulja.... Koju uzeti?

JBL reptil Sun

BTW mislila sam ovako napraviti kornjači kopno (sto prirodnije) s tim da bi napravila pokretno nesilište, kombinacija Titovog i tvog Kori. Naravno staro sunčalište ide van. :D

Dodaj datoteku:

jpg  image.jpg (123.41 KB)
3076_52cc30a9495e2.jpg 800X600 px

jpg  image.jpg (142.04 KB)
3076_52cc30d8a8462.jpg 800X600 px

Pisano: 07.01.2014

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Poslikat cu sutra pa cu stavit slike, a Kori ima zadatak da to prebaci gdje misli da ce biti najkorisnije.
@Hemera; prekidac ti ne treba jer ionako koristis timer. Kod mene je zica provucena iza ovog ormara i s utikacem je ubodena u timer. Uticnica mi je iza ormara i od tamo smo provukli produzni u zatvoreni dio ormara i koji su onda ubodeni, timer, filter i grijac. Rupa je velika koliko i kabeli jer se utikac spojio naknadno da ne treba pilat po ormaru. Moja UV ima grlo E27, od JBL je, poslikat cu ti kutiju, ali neka Kori jos to prokomentira, mozda postoji kakav bolji izbor. Ovu zarulju sam bila pred par mjeseci narucila od Aquashopa

Dodaj datoteku:

jpg  P1060066.JPG (179.35 KB)
3560_52cc74eb9b12c.jpg 800X600 px

Pisano: 07.01.2014

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Obecala sam poslikat adaptaciju.

Ovako je to bilo prije

Dodaj datoteku:

jpg  P1070071.JPG (83.05 KB)
3560_52cd59df2c854.jpg 800X600 px

jpg  P1070074.JPG (68.07 KB)
3560_52cd59fb51c12.jpg 800X600 px

Pisano: 08.01.2014

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Nakon kupnje nove UV lampe nastali su problemi jer se nova lampa zbog keramickog prosirenja nije mogla zavidat u postojeci luster. Lijevo na slici je dotadasnja lampa, a u sredini je nova lampa.
Uglavnom, s obzirom da nismo nasli za kupit produzetak E27, iskombinirali smo to s 2 adaptera, jedan s E27 na E14, a onda jos jedan s E14 na E27. Na taj smo nacin izvukli lampu iz lustera i vidi se kako to sada izgleda.

Dodaj datoteku:

jpg  P1070072.JPG (111.84 KB)
3560_52cd5b46cee10.jpg 800X600 px

jpg  P1070073.JPG (65.14 KB)
3560_52cd5b5c282cf.jpg 800X600 px

Pisano: 08.01.2014

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Hemera
To bi bilo super, jer pročitala sam na par drugih strana kako ta grla naprave drugačijima da nekakvim stvarčicama, a nista nisam razumila ahahaha.

Naučila sam (prisilno) da ima E27 grlo to je ovo "šire" koje mi sad lampa ima, E14, U9, i G10 (jer je Bauhausa imao takve lampe), mogla sam i bez te činjenice. Ahahahahaha

Lampa koju mi imamo, ova na hvataljku je kupljena u Emmezete za 40kn, E27 grlo, pa samo za nju uzeli philpsovu klasičnu reflektorsku spot žarulju 50w za sunčanje , 10 kna (hvala Kori). :)

U Bauhausa sam našla te lampe za ugradit (39) kn, no samo sa grlom E14 i bez prekidača.. Poucena nizom pogrešaka, nisam je kupila, jer ne znam kakvo grlo ima UVB koju tribamo uzeti. A kad smo kod toga JBL reptil Sun T8 ima jedno desetak različitih žarulja.... Koju uzeti?

JBL reptil Sun

BTW mislila sam ovako napraviti kornjači kopno (sto prirodnije) s tim da bi napravila pokretno nesilište, kombinacija Titovog i tvog Kori. Naravno staro sunčalište ide van. :D

Ti mozes uzeti bilo kakvu lampu za grijanje, moze imati E27, E14, GU10...bilo kakvo grlo. Vazno je samo da ta zarulja dovoljno grije. Dakle lampa za grijanje ti moze biti obicna za koju se odlucis, tipa kako si si sada uzela ovu Philipsovu spoticu. A prilikom instalacije si na zicu te zidne lampe mozes staviti prekidac.

Po podacima koje si mi poslala prije kupovine akvarija u poklopcu imas dvije T8 neonke od 30W. Prema tome mozes uzeti samo jednu jedinu neonku - T8 30W, ona ce ti jedina po duzina pasati u nosac koji imas u poklopcu. Poslala si dobar link, to je tocno ta koju trebas.

Ovo drvo na slici vjerojatno stoji tako jer je pricvrsceno na keramicku plocu koja je ukopana u sljunak.

@Desiderata, hvala na slikama, otvorit cu novu temu sa objasnjenjem!

Pisano: 11.01.2014

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Eto dok je proradio forum, došla nama i UVA-UVB neonka. Poslikala sam i poslala sliku da znaju točno koja mi neonka triba. :D

Nismo još modificirali sunčalište, jer su neki radovi u stanu. No kad do toga dođe, nastavit ću pisati u ovu temu.

Ja imam timer, ali ga ne koristim - ne znam zašto, nikako da to sve pospajam. Jednostavno palin sve lampe prije nego što oden na posal (radim ujutro), a gasim kad padne sunce.

Spoticu sam uzela od Philipsa jaču (60W mislim), pa mi je sunčalište sada na 35 stupnejva, onaj najjači dio di drito prži lampa, kupila sam termometar, no nisam ga zalijepila, već samo držala neko vrime da izmjerim fibru sunčališta.

Hvala vam oboma na pomoći, do tipkanja! :P

Pisano: 17.03.2014

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum