Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: odlazak u hibernaciju |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav,
pocetak hibernacije ne definira određeni datum nego kakvo je vrijeme (temperatura). U prirodi su kornjace aktivne cak i na temperaturi od 15-ak stupnjeva tako da si ih ti definitivno pre rano spremio za hibernaciju ako su ti od 10. mjeseca vec u kutiji. Iz prijasnjih postova vidim da si iz Zagreba sto predstavlja jos veci problem zato sto je prijelazni period kod nas duzi, nestabilniji i hladniji u odnosu na njihovo prirodno staniste. Tako da je vecinu godina vrijeme u Zagrebu pre nestabilno da bi kornjace cijelo vrijeme bilo preporucljivo ostaviti vani da se pripremaju za hibernaciju. Kada je vrijeme pocelo biti prohladno pocetkom 10 mjeseca trebao si ih spremiti unutra (u koliko-toliko grijani prostor) dok dovoljno ne zahladi za pravu hibernaciju. Ovako je sada dosta nezgodna situacija, jer ako vec dva mjeseca nisu jele postoji opasnost da su potrosile zalihe sala i da im nece biti dovoljno da prezive hibernaciju. Od kada su tocno kornjace u toj kutiji i koji je zadnji datum da si siguran da nisu jele?
Pisano: 14.11.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Siguran sam da nisu jele od 1.10. od tad sam ih stavio u kantu s liscem i zemljom a do onda su bile vani!!Racuno sam da budu u kanti dva-tri tjedna da se ociste iz nutra pa da odu u hibernaciju.Dosta sam cito da idu u hibernaciju krajem listopada a najkasnije pocetkom studenog...Al ovo vrijeme se skroz produzilo i ne pada temp.
Kaj bi bilo pametno dalje da radim??Sad bi bilo kasno da ih hranim? Ili da ih stavim u terarij u kojem su bile proslu zimu?
Pisano: 14.11.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako imas terarij mozda bi bilo najsigurnije da ih prebacis unutra i opet pocnes hraniti dok stvarno ne zahladi. Samo je onda pitanje da li ces imati dobro mjesto temperature 15-ak stupnjeva da se kornjace opet mogu pripremati za hibernaciju prije nego li ih stavis na jos hladnije mjesto u pravu hibernaciju?
Isto je opcija da ovih dva mjeseca koje su kornjace provele na 10-15 stupnjeva uzmes kao da su kornjace imale samo zimsko mirovanje i prebacis ih u terarij do proljeca. A i mozes ih sada ostaviti u toj kutiji i omoguciti im da odu u pravu hibernaciju, no da ih probudis ranije od prirode (tipa prvi mjeces) i prebacis u terarij do proljeca.
Pisano: 16.11.2013
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.