Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Pozdrav od Trixxy |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Pozdrav svima iz suncanog Splita. :D
Evo još jednog novopecenog vlasnika vodene kornjace, koji apsolutno ništa nije znao o toj tematici ( i još uvik ne zna), ali se trudin saznati, upoznati, usvojiti i primijeniti.lol Znaci nas novi ljubimac je Trixxy , a ona je zutouha vodenja kornjača. Spol neidentificiran još :D. Kad je pošteno uspijem slikati s repom postaviti ću slike. Po meni je žensko, jer je rep i ona rupica, blize oklopu i debel, a dalje je izrazito tanji, i nema velike nokte na nogicama nego malene. :D Trixxy je došla sa Aqua i malim filtrom i nekakvim kamenom unutra. Znala sam sto od "opreme" ima, pa i prije nego sto je došla sam se regala i krenula "kopati" sto mi sve triba...i na ludu sricu, naletila na oglas od jednog forumasa, te ugrabila Trixxyn novi dom. :D Novi dom, nadam se stiže sljedeći tjedan, Aqua 100x40x45 sa svime osim filtrom, znam da će joj trebati veći za godinu dvije, ali trenutno ne mogu vise love odvojiti, a zbog zivotinjskog kojeg doma imamo, ne mogu je držati u onu veliku plastične posudu. Ugl muka mi ju je gledati je u ovom malom wanabe Aqua. :( Ovo je Trixxy <3 http://i41.tinypic.com/2l8etf5.jpg http://tinypic.com/r/10nugrb/5 Ima cca 5godina i cca 15 cm..tako mi je rečeno, nisam je još mirila. Inače smo jako veliki ljubitelji životinja, imamo dva velika psa ( Bonga muškog goldena, i Kanu našu žensku smecarusu nadjenu na cesti). Kana je kao došla samo jedno večer, i ostala. :D Imamo i papigu, mušku nimfa, također spasenu nakon 18 godina života u nekakvoj šupi, došla u nas i živi u krletki cca 80x80. Jadan ne leti, ima jedno krilo ukrivo, i bio je skoro pa bez perija. Seta okolo slobodan i sad ima svo perije, unatoč sto živi s mackom, i Seta slobodno van ćibe...Eeeee da imamo i mačka, na čuvanju vec cca 4 miseca. Ahahahaha Sve naše životinje su slobodne, i žive u harmoniji. Tako je nekako i Trixxy dolutala do nas...te se nadam da će poziviti dugo, dugo.... A sad vas molim za daljnu pomoć, kako sam Skuzila da za sve postoji podforum, tako ću otvoriti temu za filter. Lip pozdrav :))))
Pisano: 25.09.2013
|
|||
|
Re: Pozdrav od Trixxy |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Evo Trixxy u novoj "wanabe bari"
Pisano: 19.10.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Drago mi je da je kornjaca konacno u novom domu!
Akvarij je lijepo uređen, no uz kornjace lijepo uređenje rijetko kada dugo traje. Nazalost se moras pomiriti da ces stalno morati popravljati za njom jer kornjace su majstori za rasturanje akvarija :haha: Moram te upozoriti, cijeli stakleni dio grijaca mora biti potopljen jer inace nece grijati pravilno i mogao bi se orositi s unutrasnje strane. Ako ti ne stane okomito mozes ga ukositi ili cak skroz polegnuti na dno. Izlaznu cijev od vanjskog filtera si mozes produziti obicnom cijevi da ti mlaznica bude ispod povrsine vode da ne moras slusati buckanje cijele dane. Obrati pozornost na taj sljunak, ako primijetis da ga bas cesto guta razmisli o oblutcima. Stakleni termometar ti isto bas nije pametno drzati stalno unutra da ti ga kornjaca ne razbije ili pregrize.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Eee hvala ti, puno si mi pomogao, kao i svi ostali sa upitima, iz kojih sam puno naucila....
Ahahahah da ona stalno nesto gura i nagrada. Hvala ti za ove savjete, jer nisam znala dal grijač smije cili u vodu sa kabelima, ...... Ahahaha, dobro je da može. Šljunak samo degustira i pljune. Naravno ako primjerom da gura, minjam sa kamenčićima. Hranim je svaki dan sa biljem (putarica, mrkvu, matovilac, crveni Radić), nije bas luda za matovilcem. Napipala sam joj jaja, ja mislim, jel se oni nalaze na stražnjoj strani između repa i noge stražnje? Jer čini mi se kao da su nekakve kugle tu, pa kad sam išla to pipnuti, stvarno je tvrdo i okruglo? Nadogradnja je u radu, nesto drugo ću napravit, jer imam stvarno kratke ruke, pa ako dignem 25cm još stakla, ne mogu dosegnuti ni pola akvariju .
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Evo da updejtamo topic - Trixyy je dobila nadogradnju i UVA-UVB neonku. Tako da od 01.03. imamo skoro sve što je jednoj vodenoj žutouhoj potrebno (fali mi nesilište).
Nesilište i dodatne preinake njenog novog životnog prostora je stalo, uslijed preinaka našeg životnog prostora. No i to je skoro kraju - pa se nadam da ćemo joj napokno to sunčalište drugačije napravit, kao i nesilište improvizirati. No interesira me jedna stvar - ja ne znam točno koliko ona bude vani i koliko vrimena provodi tu, jer smo na poslu. No dok smo doma, također izlazi, ali se zadržava možda kojih par minuta i onda odmah u vodu. Na sunčalištu je temperatura 35, a voda je 26. Eto toliko od nas za sada. Cheers!
Pisano: 17.03.2014
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Smjestaj dobro izgleda!
Sto se tice suncanja kornjaca se vrlo vjerojatno sunca dok nikog nema doma. Kada su god ljudi u blizini, koliko god pitome kornjace bile uvijek ih je frka ljudi. Cesto i ulaze u vodu kako bi zicale hranu. Probaj se prisuljati smjestaju kad dođes doma pa ces ju vjerojatno koji puta naci vani.
Pisano: 17.03.2014
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.