NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
85 korisnika su online (14 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 85

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: prvo da identificiram vrstu...
Početni član
Početni član

See User information
evo ga akvarij

Dodaj datoteku:

jpg  akvarij.JPG (141.29 KB)
3001_520a05b0621cd.jpg 640X480 px

jpg  slika5.JPG (142.10 KB)
3001_520a05c425d72.jpg 480X640 px

jpg  slika6.JPG (89.34 KB)
3001_520a05d4171e4.jpg 640X480 px

Pisano: 13.08.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Uređenje je odlicno za Sternotherusa!

Početni član
Početni član

See User information
Hvala na brzim odgovorima!

još jedno pitanje-gledala sam slike na stranici i primjetila da uglavnom svi drže kornjače u paru ili grupi..znači li to da su društvene životinje i potreban im je par ili ne?

Držim akvarije već 30 godina i ovo je prvi put da udomljujem kornjaču..tako da je sreća njena i naša :)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ne, kornjace su samci i ne treba im drustvo. One u prirodi ne zive u skupinama nego dijele teritorij kada bas moraju i naravno u vrijeme parenja. Kada bi ubacila jos jednu kornjacu u akvarij svojoj kornjaci bi samo napravila konkurenciju za hranu i teritorij. Također bi postojala opasnost da bi jaca kornjaca pocela maltretirati slabiju. Dva odrasla muzjaka je primjerice nemoguce drzati u istom akvariju jer bi se tukli do smrti. U slucaju jednog muzjaka i jedne zenke muzjak bi stalno gnjavio zenku pa bi ona cijelo vrijeme bila pod stresom. Dakle, jedina dugorocna opcija je drzati jednog muzjaka i barem dvije zenke ili samo zenke. Ali i to je upitno da li ce funkcionirati. Puno ljudi kupi vise malih kornjaca, pa kada zivotinje spolno dozriju svaka mora dobiti svoj akvarij. Ako zelis vise kornjaca trebas pricekati da vidis kojeg ce spola biti tvoja kornjaca pa nabaviti kornjace odgovarajuceg spola.

Ako si vec toliko dugo u akvaristici drzanje vodene kornjace ti nece predstavljati nikakav problem, ja sam isto akvarist koji je zavrsio na vodenim kornjacama

Početni član
Početni član

See User information
Tako sam i mislila,da s vremenom svaka kornjača završi u zasebnom tanku...

Mislim da je za sada kornjačica jako zadovoljna sa ovim smještajem, ali moram priznati da me kao izazov kopka izvedba kopnenog dijela :) jako zanimljivih rješenja sam vidjela i na ovim stranicama i drugdje na webu...
Zanima me koliko duboko kornjača zakopava jaja, mora li tlo (pijesak, treset..) biti potpuno suho i kada i kako se može raspoznati spol kornjače?
Koliko sam shvatila, ženke polažu jaja neovisno o tome jesu li se parile, tako da pretpostavljam da u slučaju da je ženkica svakako treba osigurati mjesto za polaganje jaja...

Drugo je pitanje žive hrane - ako uvedem jato (15ak) gupija, hoće li to biti opći pomor ili će se jato moći održavati unutar tog broja riba?
Nije mi draga pomisao da hranu uzgajam u drugom akvariju, ovdje ima puno mjesta za skrivanje mlađi... jel bi se to moglo tako izvesti? Koliko ribica mjesečno je realno za očekivati da kornjača ulovi?

Pisano: 14.08.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mosusne jako rijetko izlaze na kopno u odnosu na npr. crvenouhe, izlaz na kopno ipak treba omoguciti, no ne treba to biti nesto veliko i komplicirano.
Ako ispadne zenka jaja mozes ocekivati sa 3-4 godine starosti u normalnim okolnostima. Kutija sa pijeskom bi trebala biti dimenzija oko 40x30x10 cm. Najjednostavnije je unutra staviti fini kvarcni pijesak i uvijek drzati polovicu posude vlaznom sa lampom za grijanje iznad kako bi zenka mogla odrediti temperaturu i vlagu gnijezda. Spol ces moci sa sigurnoscu odrediti s 10-ak cm velicine i nekih 2 godine starosti na temelju repa i polozaja kloake na njemu. Muzjaci imaju duzi i deblji rep sa kloakom smjestenom pri kraju repa, dok zenke imaju mali rep s kloakom smjestenom blize tijelu.
Sa ribama nikad ne znas, moji Sternotherusi zive s gupijama od samog pocetka i ignoriraju ih totalno. Tu i tamo koja nestane preko noci, valjda kada im prozuji ispred nosa. Definitivno se isplati probati, ubaci prvo npr. 3 komada da vidis da li ce ih odmah pojesti. Svaka kornjaca je individualna, dok ne probas jednostavno neces znati.

Pisano: 15.08.2013

Početni član
Početni član

See User information
Znači, do 10ak cm veličine nemam brige za suho tlo :)
Gupije ćemo probati uvesti, javit ću kako se ponaša.....
Hvala i pozdrav!

Pisano: 15.08.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum