Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Biljna prehrana |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Crvenouhe i trostove kornjace se jos nekako i moze hraniti 50% mesom u odrasloj dobi, međutim zutouhim koje su 90% biljojedi je pametnije ne opterecivati bubrege i jetru mesom i iznutricama u odrasloj dobi. Opcenito kornjace se hrane piletinom, jetricama, goveđim srcem itd. ne zato sto je to za njih dobro, nego zato jer je taj oblik hrane dostupniji vlasnicima.
Kod biljojedne vrste se niti s jednim oblikom hrane zivotinjskog podrijetla ne treba pretjerivati, ali postoji ipak razlika u lakoci probavljanja zive hrane, ribe i granula u odnosu na tesko probavljivu piletinu i iznutrice primjerice. Riba je svakako prihvatljivija od mesa. U idealnom slucaju tih 10% hrane zivotinjskog podrijetla sto ces davati svojoj kornjaci treba biti kombinacija zive hrane, ribe i granula. Taj rezim prehrane mozes poceti primjenjivati kada ce kornjaca biti 15-20 cm velicine, naravno treba postepen prijelaz.
Pisano: 31.07.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Navikavam je na matovilac,isto nije htjela jesti ali privikava se.Mislio sam da se starost odredjuje po godinama,jer je velicina relativna,ako vise jede brze ce narasti,ako se ne varam?
Pisano: 03.08.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Smislenije je kornjacu hraniti na temelju njene velicine koja je u normalnim okolnostima proporcionalna sa dobi. U normalnim okolnostima maksimalnu velicinu Trachemysi dostizu recimo između 5. i 7. godine.
Razmisli, ako npr. kornjacu prehranjujes mesom i ona u roku od dvije godine dostigne velicinu od 20 cm vec je napravljena određena steta organima i samoj strukturi kostiju i oklopa. U toj situaciji treba usporiti rast a to se postize prebacivanjem na biljnu hranu. Ljudima je tesko poimiti kakvu stetu pre velike kolicine hrane mogu napraviti kornjacama jer se zdravstveni problemi tek pocnu ocitavati s 15-20 godina starosti.
Pisano: 03.08.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Hvala na odgovoru,pazim na prehranu koliko mogu i znam.Ja sam svoju kupio 2011,9 mjesec.Sirina oko 9,duzina oko 10 cm.
Pisano: 04.08.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To je ok velicina za 2 godine starosti, sada kako ces ubacivati biljnu hranu kornjaca ce sve sporije rasti pa ce taman na vrijeme dostici punu velicinu!
Pisano: 06.08.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Hvala
Pisano: 07.08.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kupio sam mix salatu Veneziu.
Ove dvije vrste salate smije jesti,crvena i obicna? Ne mogu prepoznati spinat.
Pisano: 18.08.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da, moze jesti zelenu i crvenu salatu iz tog mixa.
Sto se tice spinata njegovi listovi izgledaju ovako u tom pakiranju: Dok ti matovilac ima listove slicnog oblika ali su manji i grupirani: Dakle izbacis van sve ove pojedinacne velike listove i to je to.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Hvala
|