NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
49 korisnika su online (9 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 49

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 (4) 5 6 »

Re: Biljna prehrana
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Goran007
Koliko se cesto kornjaca hrani mesom,nakon godinu dana starosti?
Znam da se tad preporuca vecinom biljna hrana.
Hvala

Sad je vrijeme da polako navikavas kornjacu na bilje, nije kriticno da ga sad ona bas mora jesti. Kornjacu mozes sad polako vec poceti hraniti jednom svaka dva dana. Npr. das meso, pa za dva dana das granule, pa za dva dana das ribu, pa za dva dana das neku zivu hranu, pa za dva dana opet granule i onda opet za dva dana neko meso itd. Naravno kornjacu nikad ne smijes hraniti hranom sa proteinima do sitosti. A u međuvremenu bilo kada mozes ponuditi kornjaci bilje ako prihvati.

Pisano: 12.01.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zasto se kristal salata, izdvaja od ostalih salata?
Vidim na popisu,da je preporuka rijetko davati.
Hvala

Pisano: 18.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako se dobro sjecam ta salata nema prakticki nikakvu hranjivu vrijednost.

Pisano: 19.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Onda nebi trebala bit na popisu.

Pisano: 22.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Na popisu je iz razloga sto ju mozes kupiti na svakom cosku, a ljudi vole davati kornjacama onu hranu koja im je pri ruci. Ovakav popis je upravo i nastao iz tog razloga, jer u idealnom slucaju bi svako uz kornjacu trebao imati dodatan akvarij u kojem uzgaja akvarijsko bilje, zivorotke, puzeve, kozice itd. za prehranu kornjaca. Kako vecini ljudi ta ideja ne sjeda bas dobro onda se kornjace hrane pihvatljivim alternativnim hranama koje se nađu u kucanstvu za nase potrebe.
Dok nije bilo popisa na starom forumu su ljudi stalno pitali smijem li davati ovo, smijem li davati ono...tako da sam ja sve te stvari razvrstao u "zelenu, narancastu i crvenu" kategoriju na popisu.

Pisano: 22.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Hvala

Pisano: 23.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nasao sam po ducanima u friziderima,matovilac,rikolu,envidiju.Kupio sam rikolu 100 grama pakiranje,kornjaca je pocela jesti,a prije nikako.Steta sta takva hrana ne moze izdrzati dugo u frizideru,mozda tjedan.Normalno da kornjaca ne moze to sve pojesti.Namjeravam krenuti i sa matovilcem i ostalim.Zanima me hranjiva vrijednost recimo rikole,i jeli to isplativo,u odnosu recimo da kupim ribu koju u cijelosti mogu iskoristiti?

Pisano: 25.07.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pokusaj pronaci nekakvu mix salatu, isplativije ti je. Ja npr. cesto svojima uzmem u Billi mix po 11 kn koji sadrzi matovilac, rikolu, zelenu salatu, crvenu salatu i spinat (kojeg izberem van i bacim), mislim da se zove "Venezia".
Sada dok ti je kornjaca jos mala mozda nece uspijevati pojesti cijeli paket, no kako ce narasti potamanic ce sve bez problema kroz par dana. A dok ne naraste mozes dijeliti zdravi obrok sa svojom kornjacom
A sad da li je bilje isplativo u odnosu na ribu uopce nemoj dovoditi u pitanje. Ti imas zutouhu kornjacu koja je prakticki biljojedna vrsta i pod svaku cijenu bi je trebao hraniti s biljem. Sada je idealne dobi da ju polako naucis na bilje da kasnije ne bi imao problema. Jer do vremena kad dostigne punu velicinu bi vec trebala biti na 90% biljne hrane i na samo 10% mesa. S time da bi u kasnijoj dobi bilo pametnije samo davati ribu i zivu hranu jer meso i pogotovo iznutrice jako tesko padaju na probavu biljojeda.
Rikolu ne bi trebao davati pre cesto...zato ti je pametno uzimati mix salate jer se kornjaca nece prezderati iskljucivo sa jednom vrstom biljke: LINK

Pisano: 26.07.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kupio sam rikolu samo da probam hoce li jesti,jer nije htjela jesti nikako rikolu i radić.
Vidio sam i slicne mix salate pa cu sigurno i to kupiti u buducnosti.
Inace svakih 2 dana,dajem malo mesa,iznutrice rijetko.
U kasnijoj dobi onda je najbolje hraniti sa proteinskom hranom svakih 3 dana?
Sta je sa granulama?

Pisano: 28.07.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kako ce kornjaca prihvacati sve vise biljne hrane mozes joj postepeno smanjivati kolicinu mesa koju joj dajes. U idealnom slucaju meso i iznutrice joj uopce ne bi trebao davati kada skroz odraste. Odrasloj kornjaci bi bilo dovoljno jednom tjedno dati malu kolicinu ribe, zive hrane ili granula. Dakle, granule isto sadrze proteine zivotinjskog podrijetla.

Pisano: 28.07.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum