NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
66 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 66

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

donatelica u novoj gajbi :-)
Početni član
Početni član

See User information
Do skoro sam imao mali akvarijum od 20l i resio da kupim novi
,dimenzija je 100 x 50 x 40 i punjen oko 150 litara, filter je akva ball 180 ok je voda je bistra i grejac neki atmanov,dole sam ubacio sljunak imam veliki kamen kao ostrvo i par zivih biljki koje izgledaju kao vece kuglice ako uspeju uzecu ih jos,donatelica je crvenouha zenka ali nisam siguran tako su mi rekli stara je jednu godinu
bas je vesela luda i puno voli da jede najvise belo meso,ostalo mi je jos da kupim lampe.evo nekih slika

Dodaj datoteku:

jpg  rsz_2013-07-06_165732.jpg (185.76 KB)
2924_51d958502c01f.jpg 1024X768 px

jpg  rsz_2013-07-04_124638.jpg (186.03 KB)
2924_51d958ae4b2d6.jpg 1024X768 px

jpg  rsz_2013-07-04_124933.jpg (155.59 KB)
2924_51d958cf66a61.jpg 1024X768 px

jpg  rsz_2013-07-04_131342.jpg (138.43 KB)
2924_51d958dd22511.jpg 1024X768 px

jpg  rsz_2013-07-06_170249.jpg (166.58 KB)
2924_51d9590c9b382.jpg 768X1024 px

Pisano: 07.07.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: donatelica u novoj gajbi :-)
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Super, sada kornjaca ima dovoljno prostora za plivanje!
Da li si stavio ispod akvarija plocu stiropora? Do pucanja dna moze doci jako iznenadno, pa i tijekom noci kad neces ni znati da imas poplavu. Nemoj riskirati, rađe isprazni akvarij dok ne stavis stiropor ispod njega!
Ovaj kamen je super kopno jer ne zauzima previse prostora, samo me malo brine sto je tako vertikalno postavljen da se ne srusi. Kornjace imaju naviku ici kopati ispod drveca i kamenja tako da bi to trebalo biti jako cvrsto postvljeno. Razmisli o tome da si uzmes veliku keramicku plocu i uz pomoc ljepila za ljepljenje plocica pricvrstis kamen na tu plocu. Keramicku plocu mozes ukopati u sljunak i to ce biti jako stabilno i sigurno onda.
Sto se tice prehrane kornjace, ako pod bijelo meso mislis na piletinu imaj na umu da je to jedna od losjih namirnica s kojim mozes hraniti kornjacu. U vecim kolicinama steti jer sadrzi puno proteina pa tesko sjeda na probavni sustav. Ako do sada nisi vidio, ovjde imas detaljan clanak o prehrani: Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Početni član
Početni član

See User information
stiropor sam stavio jedan 2cm ,uzeo sam meksi tako mi rece onaj iz radnje,to su dva kamena jedan na drugi dosta su teski lepo sam ih slozio opet za svaki slucaj,pomerao sam akvarijum dva tri puta i video sam na dnu kad sam ispraznio kao dublje ogrebotine i napunio ga opet i nigde ne curi bas sam se uplasio.Hteo bih da ubacim jos neke biljke i neko granje ali ne znam koje ...Jel je ova moja kornjaca zenka crvenouha posto nisam siguran??da na piletinu mislim ,hranim je sa tim i jede racice i granule sa vitaminima,procitao sam ovaj link za prehranu i nemam nista dostupno od tih namirnica
jedino mogu zelenu salatu tikvice,a ovo ostalo tesko da mogu da nadjem eventualno tu recnu ribu ponekad

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Od vodenog bilja tesko da ce ti ista opstati. Najbolje sanse imaju manje plutajuce biljke poput vodene lece i Riccie fluitans, no one ce ti se hvatati na filter i zastopavati ga. Također mozes probati staviti vodenu kugu ili rogolist, te dvije biljke ne trebaju previse svjetla i kornjace ih rado jedu.
Od granja unutra mozes staviti mopani, mangrova ili driftwood drva, to su vrste koje se najcesce nađu po pet shopovima. Također mozes staviti susenu (barem 6 mjeseci) granu vinove loze iz vinograda za kojeg si siguran da nije sprican ili susene grane vrbe.
Ako je kornjaca stara samo godinu dana morati ces jos pricekati koju godinu da bi mogao pouzdano odrediti spol. Koliko je sada uopce velika?
Na prehrani bi definitivno trebao poraditi, jer ako joj nastavis davati piletinu kao glavnu sa 10-15 godina ce joj zakazati bubrezi i jetra, jedna od najbolnijih smrti za kornjace. A uz pravilnu prehranu zivotni vijek joj moze biti 40+ godina. Također je problem ako kornjaci dajes samo jednu vrstu mesa razviti ce naviku i kasnije ce biti jako tesko promijeniti prehranu, cak i kada to bude nuzno potrebno. Za pocetak obavezno pocni kombinirati slatkovodnu ribu u prehranu, kupis npr. jednu pastvu na trznici, narezes meso na porcije i zamrznes ih. Kada je vrijeme za hranjenje odmrznes jednu porciju i na taj nacin uvijek imas nesto drugo za dati kornjaci osim piletine. Jako puno ostale hrane mozes nabaviti putem interneta sa akvaristickih i teraristickih foruma bez ikakvih problema. Od kuda se javljas uopce?

Pisano: 09.07.2013

Početni član
Početni član

See User information
Nisam je merio ali mislim da nije mala za godinu dana u poslednje je vreme je bas izrasla,prehranu joj sredjujem od sutra,ja se javljam iz srbije blizu beograda...Sad tek vidim da kornjacama treba bas uslova i paznje a ne kako ih opisu oni prodavci iz pet shopa koji nemaju pojma
Za sada mi je sve jasno mislim ovo osnovno oko njih sto je i najbitnije.hvala na savetima

Pisano: 09.07.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako si u blizini glavnog grada bez problema mozes nabaviti 90% stvari sa popisa. Evo ti konkretno link za teraristicku zivu hranu u BG: LINK Od kolega akvarista iz okolice preko ovog foruma mozes nabaviti vodeno bilje, ribe, puzeve, kozice: LINK Oko nabave hrane se stvarno ne trebas brinuti ako imas volje poboljsati prehranu.
Osoblje u pet shopovima u 90% slucajeva daju krive informacije, sto slucajno, sto namjerno samo da prodaju. Tako da se prije kupovine uvijek isplati raspitati da li ti nesto zaista treba pa ciljano ici u pet shop da izbjegnes mogucnost da ti uvale nesto nepotrebno.

Pisano: 11.07.2013

Početni član
Početni član

See User information
poz,imam obicnu stonu lampu i na njoj reflektorku od 60w na neki 25-30 cm od ostrva,e sad a ako bih kupio jos jednu sijalicu sa uv zracima
jer mi treba jos jedna lampa ili mogu da kombinujem malo jednu malo drugu svakog dana,jer glupo mi izgledaju dve lampe nemam nesto ni mesta, i jos nesto razmisljao da izbacim svo kamenje iz akvarijuma
jer mislim da mi ono prlja vodu jer kad pomerim rukom sljunak sve izlazi prljavstina a ovako izgleda voda kristalno cista,sada sam izbacio polovinu kamenja a pola ostavio,a filter cistim svakih 15 dana unutrasnji je aqva ball 180 a vode imam oko 130-140l

Pisano: 20.09.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Za proces sinteze vitamina D3 pomocu UVB zracenja je nuzno potrebna toplina, ona daje energiju za citav proces: LINK
Bez topline sinteza vitamina D3 je neucinkovita i u slucaju slabog izvora UVB zracenja skoro pa nema sinteze bez topline (lampa je slab izvor zracenja). Ako zelis napraviti sve kako treba trebat ce ti jos jedna lampa da obje zarulje rade istovremeno.

Sto vise kamenja imas na dnu akvarija to imas vecu povrsinu za nastanjivanje bakterija za biolosku filtraciju (najvazniji segment filtracije). Sav otpad koji upadne između kamenja pocne proces truljenja i stvaranja amonijaka (hrane za navedene bakterije). Prema tome potpuno je normalno i prirodno da se među kamenjem skuplja otpad. Kamenje ti zapravo zadrzava otpad da ti ne muti vodu svaki puta kada kornjaca zamahne nogama i na taj nacin ti rasterecuje filter. Ako ces maknuti kamenje jos ces cesce morati cistiti filter i imati ces labiju filtraciju (manje bakterija, samo one u filteru). Ono sto bi ti trebao raditi je usisavati dno jednom svakih tjedan-dva, jer ipak razgradnja otpada koji ti upadne među kamenje nije toliko ucinkovita kao u prirodi gdje ima daleko vise bakterija i organizama zbog dubine podloge. O metodama usisavanja dna mozes procitati ovdje: LINK

Pisano: 20.09.2013

Početni član
Početni član

See User information
oh razumeo sam ,imam jos par pitanja
da li mi treba mrezica ispod lampe?lampa mi je u zidu usrafljena i stabilna je,i jel bi trebao da stavim neki medij za bollju filtraciju nemam nista sem onih sundjera a video sam na slici da moze da se
napuni nekim crnim i belim kuglicama,akvarijum mi je 100x50x40
i imam jos do vrha nekih 15cm a kad stavim puno sljunka i jos imam dva kamena teza unutra plasim se da ne pukne vremenom

Pisano: 21.09.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum