Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: početnik nad početnicima-brza pomoć potrebna |
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
koliko dode akvarij od 100l grijac za njega,te dvije svjetilke i filter hvala
Pisano: 10.05.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To je tesko za reci jer cijene se razlikuju od grada do grada. Raspitaj se u nekom pet shopu koji drzi akvaristiku. Ja ti mogu reci otprilike...Akvarij 100l (samo staklo) negdje oko 300kn, grijac 100-150kn, rasvjeta oko 200kn (mala reptil neonka sa prigusnicom i obicna lampa sa reflektoricom). Filter ovisi kakav uzmes. Unutarnji su najjeftiniji ali i neucinkovitiji od vanjskih koji su znatno skuplji.
Pisano: 10.05.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
znaci oko 700kn sve skupa
Pisano: 11.05.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
800
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
zaokruzimo na 1000 uzet cu akvarij,grijac reci mi koliko je dovoljno za 100l,dalje to za lampu trebam li imat najobicniju stolnu lampu za ucit ili kako malo mi opisi.i filter taj vanjski otprilike od 300kn ako ima
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako ces akvarij puniti do negdje 2/3 dovoljno ti je 75W. Ali vise ti se isplati odmah uzeti jaci grijac koji ces moci koristiti i u velikom akvariju kada ga kupis, razlika u cijeni je mala.
Sto se rasvjete tice treba ti obicna reflektorica i lampa za nju te UVA-UVB neonka za gmazove sa prigusnicom/armaturom za nju. Za 300kn neces naci dobar vanjski filter, oni su nesto skuplji.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
znaci ovako akvarij od 100l,grijac od 125w(jeli se to jednostavno ukljuci u struju i stavi u vodu),obicna svjetiljka to vec imam samo da li je drzim upaljenu tijekom noci da im nesmeta??,i ta uvb-uva lampica kako se koristi i ima li razlika u w npr koliko mi treba za moj akvarij i filter ako ima od 500kn,i koliko kosta uva-uvb za moj akvarij i koliko treba bit w
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne postoje grijaci od 125W, imas 25, 50, 75, 100, 150, 200, 250 i 300W. Obavezno procitaj uputstva od grijaca i pridrzavaj ih se. Ako ukljucis grijac na suhom prasnut ce.
Vec sam ti napisao da kornjace moraju imati ritam dan-noc. Po noci se gasi sva rasvjeta. Nema veze koliko watta ima neonka za gmazove, koja ti duzina stane iznad akvarija tu uzmes. Za 500kn bi se vec mogao naci neki manji vanjski filter.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
znaci akvarij 100l(koje su to dimenzije);grijac 150w,lampa obicna,kao mislis ta uva-uvb lampa kako se to koristi i koliko dode,i filter od 500k(da recem tamo filter od 500k vanjski??)
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.