NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
70 korisnika su online (5 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 70

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 4 (5) 6 »

Re: Novi akvarij
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ok, u svakom slucaju je bolja bilo kakva nadogradnja smjestaja nego akvarij od 20 litara!

Sto se tice filtera Eheim Pro I 2224 je također jedan stariji dobar filter koji ce biti u prodaji jos dugo vremena. Svakako je bolji izbor od 2213. Samo po meni je sada steta kupovati mali kvalitetan filter ako ga mislis prodati u buducnosti jer ces izgubiti na taj nacin preko polovice njegove vrijednosti. Vise bi ti se isplatilo da u akvarij stavis mali filter iz svog 20 litrasa na par mjeseci, cisto da malo vrti vodu i rucno mijenjas vodu dok ne skupis za recimo Eheim 2228 koji ce ti moci sluziti i na buducem velikom akvariju. Razmisli, jer vecina vlasnika kornjaca ovakvim postepenim prijelazom iz manjih smjestaja u vece potrosi brdo love.

Na ovoj stranici je dozvoljeno linkati hobisticke stranice u cilju usporedbe cijena i diskusije, Aquarium centar je vec puno puta spominjan, bez brige.

Sto se tice rasvjete obavezno procitaj ovaj clanak: LINK
Kornjaci pravilna rasvjeta mora pruzati toplinu, UVA i UVB zracenje. Najjednostavnija i najjeftinija solucija je koristiti obicnu jeftinu reflektorsku (spot) zarulju (za toplinu) u kombinaciji sa UVA-UVB neonkom ili stednom zaruljom npr.: LINK
Sada po ljeti kada je dovoljno toplo ti je pametnije kupiti prije UVA-UVB rasvjetu nego grijac.

Pisano: 29.06.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Početni član
Početni član

See User information
reflektorku imam,ma ta pumpa sto imam sada je bzvz ne radi lepo,a grejac jel ok 150w vidim ima atmanovi nisu skupi
Onda bolje da uzmem filter atman EF2 pa nek tera 2 godine
on je oko 55 eura nije skup ili unutrasnji eheim bio 160 on je oko 30eura pise da mu je protok do 550l/h i da li mi za njega treba dodatna pumpa posto je slabiji.Ako uzmem eheim bio taman imam i za UV svetlo,forum je super sve pohvale

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kod jeftinih grijaca racunaj da je 1 watt snage u mogucnosti zagrijati litru vode, tako da ako ces puniti unutra 150 litara 150 wata bi trebalo biti taman.
Konacan izbor filtera je na tebi, osobno ne volim kinesku opremu jer ne traje dugo, a u slucaju vanjskog filtera moze ti napraviti poplavu. Velike su sanse da ce ti Atman sasvim dobro raditi sljedecih dvije godine, ali ne mozes biti siguran kao sa Eheimom...
Ako bi uzimao Biopower onda ti je model 160 pre slab (po pitanju kolicine filter medija) jer je deklariran 80-160 litara, onda bi trebao uzeti jaci model 200 ili 240.
U bilo kojem slucaju ti ne treba nikakva dodatna pumpa, bilo da stavis najslabiji unutarnji ili vanjski filter.
Hvala na pohvali, trudimo se

Početni član
Početni član

See User information
razlika izmedju jaceg biopowera i atmana nije velika a i nema ga na lageru,a verovatno cu da punim oko 130 litara zbog ostrva i sljunka dole ne verujem da moze vise da stane,razmislicu jos par dana dok se akvarijum ne zavrsi i javicu

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nema veze sto pise da nema na lageru, kontaktiraj Aquashop putem maila, mozda postoji mogucnost da ti se u kratkom roku artikl koji trazis dostavi iz poslovnice u Hrvatskoj ili Sloveniji. Jaci Eheim Aquaball 180 ti je isto 30-ak eura. A ako uzimas unutarnji filter pogledaj si i jace kineske modele, tu ne postoji opasnost curenja a mozes naci jaci i veci filter za manje novaca.

Početni član
Početni član

See User information
http://www.akvarijum-centar.com/Atman ... /ATMAN/Atman-At-f104.html
nasao sam ovaj nije skup a mislim da je jaci od eheima bio valjda nece kornjaca da mi leti po akvarijumu
pa nek istraje i 6 meseci pa cu posle da kupim pravi filter
to mi je za sada najjeftinija solucija svakako mnogo bolje od ovoga sto sad imam,samo sto pise da mnogo trosi

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Protok od 2000 l/h je stvarno prejak i morati ces ga reducirati. Mozes ga na neki nacin rasprsiti usmjeravanjem mlaza u staklo, koristenjem spray bara, stavljanjem ventila za regulaciju na izlaz itd. Pitaj mailom, mozda taj filter ima vec ugrađenu regulaciju protoka. Poanta je da imas sto vecu komoru sa filter medijima.
Da, trosi uzasno puno struje...svaki filter ima neke svoje prednosti i nedostatke.

Početni član
Početni član

See User information
ako ne nadjem eheim aqua ili bio uzecu neki kineski ,ok hvala i jos nesto samo ,nasao sam ovu neonku
Reptilstar "Sylvania" 18W kosta oko 13 eura pa reko nju da pazarim umesto one gore u linku.hvala jos jednom na savetima
javicu se kad sve zavrsim.pozdrav

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Aquael je poljska tvrtka, imao sam par njihovih filtera i nisu losi, samo su priljepci katastrofalni, jako brzo se stvrdnu i ne drze vise.
Eheim Aquaball usisava vodu preko cijele svoje povrsine tako da se prekticki ne moze zastopati za razliku od ostalih unutarnjih filtera, to je njegova najveca prednost i zato ga se isplati uzeti, pogotovo za kornjacu.
Sylvania Reptistar je puno bolja od Sere ako ju imas mogucnost kupiti, samo nemoj kupovati polovnu rasvjetu jer nakon 6 mjeseci koristenja UVA-UVB neonke ili stedne ju trebas promijeniti jer prestanu isijavati odgovarajuci spektar.

Početni član
Početni član

See User information
gotov mi je akvarijum,napunio sam ga 25cm ,15cm sam ostavio zbog ostrva koje na zalost nemam ,ne znam da li da stavim veliki kamen
dok ne smislim nesto bolje,filter mi je aqva ball 180 lepo radi,nego jel smem da ga nakosim malo?Stavio sam i sljunak i imam par biljki kao kuglice izgledaju zive su.Uzeo bih ono kupovno kopno ali ne mogu da nadjem nigde,i jel bi se slagale neke ribice sa kornjacom??izbacicu slike za koji dan

Pisano: 03.07.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum