NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
83 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 83

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 (4) 5 6 »

Re: Novi akvarij
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zahvaljujem na nacrtima,mislim da ce odlicno posluziti svima koji trebaju veci smjestaj.

Pisano: 26.07.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Postavi slike kada smjestaj bude gotov

Pisano: 27.07.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kad bude gotov,iako cu se jos malo odgoditi novi smjestaj.

Pisano: 27.07.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Poslati cu im nacrte i to je nadam se dovoljno,i ako je potrebno napomena da ne lijepe platformu.

Pisano: 31.07.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Preporucam da platformu ne lijepe jer ce ti smetati prilikom odrzavanja ako je neces moci izvaditi.

Pisano: 31.07.2012

Početni član
Početni član

See User information
Vlasnik sam jedne lude kornjacice crvenouhe stare godinu dana
ona zivi u malom akvarijumu od 20 litara,i hteo sam da joj pruzim bolje uslove.Mislio sam velicina da bude 100x50x40 i debljinu 8mm
a filter jedan od ova dva
http://www.aquashop.rs/Product-Eheim-Classic-2213---Plus-(sa-brzim-spojkama)_8980.aspx ili ovaj
http://www.akvarijum-centar.com/Akvar ... teri/ATMAN/Atman-EF2.html i uzeo bih neki atmanov grejac,posto ne mogu trenutno da izdvojim za nesto bolje jel bi mogli oni da rade lepo u 150 litara vode,i da li mi treba pumpa pored ovih filtera

Pisano: 27.06.2013

Početni član
Početni član

See User information
ili da kupim odmah veci akavrijum a da ga punim samo 150 litara sa tom gore navedenom opremom dok ne skupim kintu za bolju,mada ne znam koliko se to isplati da 2 puta kupujem

Početni član
Početni član

See User information
http://www.aquashop.rs/Product-Eheim-BioPower-160_8935.aspx
mada ovaj mi se vise isplati ali verovatno je dosta losiji od ovih gore

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: mata
Vlasnik sam jedne lude kornjacice crvenouhe stare godinu dana
ona zivi u malom akvarijumu od 20 litara,i hteo sam da joj pruzim bolje uslove.Mislio sam velicina da bude 100x50x40 i debljinu 8mm
a filter jedan od ova dva
http://www.aquashop.rs/Product-Eheim-Classic-2213---Plus-(sa-brzim-spojkama)_8980.aspx ili ovaj
http://www.akvarijum-centar.com/Akvar ... teri/ATMAN/Atman-EF2.html i uzeo bih neki atmanov grejac,posto ne mogu trenutno da izdvojim za nesto bolje jel bi mogli oni da rade lepo u 150 litara vode,i da li mi treba pumpa pored ovih filtera

Pozdrav i dobro dosao na forum!

Akvarij dimenzija 100x50x40 cm ce ti moci sluziti sljedece 2-3 godine i tada ce kornjaca i njega prerasti.
Ako imas mjesta za posten smjestaj 150 cm duzine koji ce kornjaci moci sluziti do kraja zivota razmisli o tome da sada privremeno nabavis veliku jeftinu plasticnu posudu (u koju mozes staviti svu opremu) u kojoj ce kornjaca moci boraviti godinu-dvije dok ne skupis novac za jos veci smjestaj. Na taj nacin ces dugorocno ustedjeti ako zelis kornjaci sloziti dovoljno velik akvarij. Ja bi sada na tvom mjestu kupio posudu zapremnine 100-tinjak litara i velik kvalitetan filter i grijac koji ce ti moci sluziti i na buducem akvariju od 300-400 litara. Taj filter i grijac bez problema mozes instalirati na plasticnu posudu dok ne sakupis dovoljno novaca za posteno staklo 150x50x50 cm npr.

Sto se tice filtera koje si linkao Eheim Classic 2213 je jedan od kvalitetnijih filtera koje mozes kupiti, bio bi sasvim pristojan za filtriranje 150 litara vode. Jedine mane su sto taj filter nema kosare za filter medije i odspajanje cijevi od filtera brzim spojkama je malo manje prakticno od modernih filtera.
Atman EF2 je moderniji filter koji ima kosare za medije i jednostavnije sređeno odspajanje cijevi od filtera. Ima protok 740 l/h dok Eheim 2213 ima 400 l/h. Atman također drzi 5 litara medija dok Eheim drzi samo 3 litre medija. Po karakteristikama je Atman EF2 bolji od Eheim 2213, ali to je kineski filter daleko slabije kvalitete od Eheima. Protok kod kineskih filtera ce uvijek biti slabiji od deklariranog i postoji velika opasnost da ce ti taj filter s vremenom procuriti. Osobno bi rađe uzeo Eheima jer sam imao losa iskustva sa nekvalitetnim vanjskim filterima.
Koji god da uzmes od ova dva filtera nece ti trebati nikakva dodatna pumpa u akvariju, pumpa od vanjskog filtera je dovoljno jaka za dobru cirkulaciju u akvariju za kornjacu.

Citiraj:

Pisano od: mata
http://www.aquashop.rs/Product-Eheim-BioPower-160_8935.aspx
mada ovaj mi se vise isplati ali verovatno je dosta losiji od ovih gore

Ovo je jedan od boljih unutrarnjih filtera koje mozes kupiti, međutim kolicina filter materijala koju taj filter drzi je puno manja u odnosu na kanister filter. Cak i mali kanister filter poput Eheim 2211 bi obavljao bolju filtraciju od Biopower 160 na tom akvariju.

U cijeloj prici nisi spomenuo UVA-UVB rasvjetu koja je jako vazna za kornjacino zdravlje a isto nije bas jeftina, nemoj na to zaboraviti.

Pisano: 29.06.2013

Početni član
Početni član

See User information
ovako,akvarijum sam vec narucio 100x50x40 i kostace me 40 eura sto mislim da nije puno,filter uzimam kanister najvise do 100 eura mislio sam ovaj sta mislis?ako ima neki bolji za tu cenu ti mi kazi
http://www.akvarijum-centar.com/Eheim ... im-Professional-2224.html
da napomenem da ne reklamiram ovaj sajt nego kod nas u srbiji mislim da je najpovoljniji,posle par godina bih prodao sve to i uzeo veci akvarijum do 400l posto nemam ni mesta sada trenutno a i finansije ne dozvoljavaju,uVa rasvetu nemam znam da je bitna ,ne znam koliko bi me ona kostala

Pisano: 29.06.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum