NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
76 korisnika su online (15 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 76

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: Prehrana do godine dana starosti !
Regularni član
Regularni član

See User information
Uh....a ja mislim da sam negde procitala da jedan obrok treba da bude bas to......

Pisano: 26.04.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Bojanack28
Hvala! Stvarno se trudim da joj omogućim najbolje uvjete što mogu i da joj prehrana bude što raznovrsnija.

Jel možeš vjerovati, ali uopće se nisam sjetila izmjeriti joj oklop kad sam je kupila. Kupila sam je 08.02. i prodavač mi je rekao da su ih tek jučer dobili u dućan. Mislim da je mogla biti 2-3 cm velika (oklop). Hoćeš reći da je moja kornjača stara već cca 8 mjeseci ? To bi onda značilo da moram prestati s hranjenjem dva puta dnevno i moram preći na jednom dnevno. Ili ?

I još samo da pitam... uspjela sam nabaviti goveđe srce pa me zanima, koliko često se ono smije davati? Pročitala sam da se pileća jetrica i pileće srce smiju davati samo jednom mjesečno (zbog puno vitamina). Da li to isto vrijedi i za goveđe srce ili ono može i češće, recimo jednom tjedno? Mada... nekak mi se čini da nije baš zadovoljna govedinom. Okreće glavu od nje, a vjerujem da je gladna. Je li moguće?

Sad još samo moram ubaciti i ribu u prehranu, i mislim da će to biti to. Kroz koji dan ću skoknuti do grada pa kupiti neku pastrvu :).

Sto se tice starosti racunaj da se kornjace obicno salju sa 2-2,5 mjeseca starosti sa farmi. Uvoz je iz SAD-a tako da im treba dodatnih mjesec dana da doputuju do Europe, prođu carinu, i distribuiraju se po pet shopovima. Dodas jos 2,5 mjeseca koliko je kod tebe i odprilike si na nekih 6 mjeseci. Slobodno mozes nastaviti sa hranjenjem 2x dnevno jos par mjeseci da se kornjaca dobro "udomaci".

U goveđem srcu nisu stetni vitamini, vec velike kolicine proteina koje kornjacama teze sjedaju na probavu. Prirodna hrana ne sadrzi toliko velik udio proteina kao srce i slicne iznutrice pa dugorocno mogu napraviti stetu ako se s njima pretjeruje. Dok je kornjaca mala iznutrice joj mozes davati recimo jednom u dva tjedna, odrasloj recimo jednom mjesecno. Ima kornjaca kojima je goveđe srce jednostavno pre jako, sam miris ih odbije, nije to nista cudno.

Citiraj:

Pisano od: Aly
Au jel istina to za pilece srce?Mojoj je to redovna vecera....Nisam valjda sad napravila neku glupost?

Nije nista strasno niti lose ako si mladuncu do sada svakodnevno davala iznutrice jer se mladunci hrane i u prirodi sa hranom bogatom proteinima. S obzirom da si kornjacu nedavno kupila u pet shopu nije ju lose drzati na pocetku na malo jacoj hrani da se oporavi od losih uvjeta.
Ubuduce pripazi o kojoj vrsti kornjace se raspravlja. Mosusne kornjace su po prirodi mesojedi tako da nisu jako osjetljivi na velike kolicine "mesnate" hrane za razliku od crvenouhih kornjaca koje su ipak svejedi i lagano im je unistiti bubrege i jetra velikim kolicinama mesa.
Sada dok je kornjaca mala iznutrice (srca, jetra...) joj je dovoljno davati jednom u dva tjedna. No cim malo odraste mozes prijeci na jednom u mjesec dana. Skroz odrasle crvenouhe koje jedu i bilje je cak dovoljno hraniti iznutricama jednom u 2-3 mjeseca. Bolje manje nego pretjerati...

Pisano: 28.04.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Onda će srce koje sam ja kupila, mojoj kornjači biti dovoljno za 5 godina, hehe... Nadam se da će ga prihvatiti s vremenom i jesti kao i ostalu hranu.

Ok. Puno hvala na informacijama .

Pisano: 28.04.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum