NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
58 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 58

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 »

Anonymous
Re: Akvarij 100x50x50
Kao i sve u zivotu, nije sigurno da ce da drzi. To ti niko na svetu ne moze garantovati. Ako pitas zbog toga sto je stajao prazan 3 god to nema nikakve veze. Ako je dobro izradjen dobrim silikonom i nije ostecen, najverovatnije da neces imati problema sa njim :)

Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Bojanack28
Kori, pošto je akvarij bio suh 3 godine i makar će on kod testiranja izdržati toliku količinu vode... da li je moguće da on ipak oslabi iz razloga što je bio suh toliko dugo? Želim reći, da ako on izdrži testiranje, i ako ga počnem koristiti, da li je to onda 100% sigurno da silikon s vremenom više neće oslabiti i da akvarij neće početi puštati vodu?

Velike su sanse da nece biti problema, ali nema garancije. Prije dvije godine sam pitao vlasnika Aqua-Terre, naseg najveceg proizvođaca akvarija za savjet kako skladistiti izlozbeni akvarij godinu dana i on mi je savjetovao da nikad ne ostavljam akvarij na suhom, da uvijek u njemu drzim barem 5 cm vode da mi se spojevi oko dna ne posuse. Jer kako je na tim spojevima najveci pritisak oni mogu prvi popustiti. Po tome bilo bi pametnije da novi akvarij prepravis jer je on ipak od friskog silikona, a silikon s vremenom itekako gubi na elasticnosti.

Pisano: 28.03.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Da se nikad akvarij ne ostavlja na suhom? A joj... a moj tri godine stoji suh bez vode. Ah... kako mi je žao što prije nisam vidjelu ovu stranicu. Koliko sam ovdje informacija dobila, da sam to sve znala prije, sve bi išlo drugačijim tokom nego što sada ide. Eh ... bacam se onda sutra na posao i zovem lika koji mi je izradio akvarij.

Ljudi, hvala vam puno puno na svim savjetima koje ste mi dali. Još jednom kažem, ova stranica je stvarno super. I Kori, svaka čast na predanosti i posvećenom vremenu ovom forumu. A najviše mi se ovdje sviđa to što se savjeti daju na temelju iskustva u akvaristici i s kornjačama, a ne na temelju nekih pročitanih literatura itd. :)

Pisano: 28.03.2013

Anonymous
I kad neko ode da kupi u radnji akvarijum a pojma nema koliko je tu dugo stajao, sta onda?
Vecina akvarijuma se i dalje kupuje, a oni ih tamo ne drze bas napunjene...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Ljudi, hvala vam puno puno na svim savjetima koje ste mi dali. Još jednom kažem, ova stranica je stvarno super. I Kori, svaka čast na predanosti i posvećenom vremenu ovom forumu. A najviše mi se ovdje sviđa to što se savjeti daju na temelju iskustva u akvaristici i s kornjačama, a ne na temelju nekih pročitanih literatura itd. :)

Drago mi je sto ti se sviđa, preko stranice nastojim prenijeti informacije i odgovoriti na pitanja koja su mene mucila na pocetku, a do odgovora nije bilo jednostavno doci. Trebat ce jos dugo vremena da provedem sve sto sam namijenio, ali osnove su tu. Savjeti su na temelju vlastitih iskustva, iskustva kolega hobista, ali i literature. Ovaj hobij je ipak malo pre opsezan i ja sam jos pre mlad da bi bilo sve na temelju mog iskustva :)

Citiraj:

Akvarij će biti postavljen na postolje koje je visoko 50 cm, pa još radna ploča kuhinje, koja je 5 cm, a kujica nije ni 50 cm visoka. To mi nije problem....

Nemoj zaboraviti na stiropor ispod akvarija, no koliko vidim na slikama u drugoj temi imas ga?

Citiraj:

Pisano od: Pavle
I kad neko ode da kupi u radnji akvarijum a pojma nema koliko je tu dugo stajao, sta onda?
Vecina akvarijuma se i dalje kupuje, a oni ih tamo ne drze bas napunjene...

Brojni akvariji stoje bez vode godinama pa opet drze bez problema, ne kazem da nakon par godina sto akvarij stoji na suhom vise nije uporabljiv, daleko od toga. Međutim kada vec imas opciju između "starog" i "novog" kao u ovom slucaju bolje je ici na novi akvarij.

Pisano: 29.03.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ok, kažem na temelju iskustva, a sad čijeg, nije toliko bitno. Glavno je da se temelji na iskustvu, tj. da nije samo ono... rekla kazala, bla bla bla.

Imam stiropor ispod akvarija, naravno. Samo sam ga također oblijepila bijelom tapetom kao i Y-tong cigle, pa se ni ne skuži da je to stiropor. Ipak sad ljepše izgleda.

Dobro je ovo Pavle primjetio. Akvariji fakat stoje u dućanima suhi nekoliko mjeseci čak i godina, što je također onda po takvom riskantno, ali eto oni drže. Baš me zanima da li se s vremenom što dešava s njima po pitanju tog silikona.

Eh, ja sad imam i stari i novi akvarij, oba prazna. Zamorac mi je na moju užasno veliku žalost danas uginuo :( . Vozila sam ga na injekcije antibiotika zadnjih par dana, i liječili smo apsces, ispirali i sve, bio je i na rendgenu, ništa se nije vidjelo, i evo nažalost tragično je završilo. Previše si uzimam k srcu te životinje i onda ne mogu doći k sebi kad se nekaj takvog dogodi. Užasno mi ga je žao još i sad, i bit će mi još jedno vrijeme. No da ne skrećemo s teme, ipak je ovdje riječ o kornjačama, ja ću se baciti na posao od danas. Drugi tjedan sam na godišnjem odmoru, pa nadam se da ću složiti akvarij.

Pisano: 29.03.2013

Anonymous
Bas mi je zao. Inace svi ih primamo k srcu. Meni zao puza kad dajem kornjaci al jbg takav je zivot.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ah, meni je još više žao. Rekli su mi neki: "Uginuo? A joj. Pa doći će novi." Kao ono, pa kupit ćeš drugog. Ali ja sam se baš vezala na ovog i ne želim više ni jednog drugog. Svaki put kad uđem u sobu i vidim onu njegovu malu kućicu koju je imao, zasuzi mi oko. Tako sam sad već i zavoljela svoju kornjaču i učiniti ću sve da joj pružim što bolji život.

Ma dobro, puževa i glista mi baš nije žao. Oni mi se nekako gade pa mi nije teško servirati ih kornjači za obrok, samo mi je to ljigavo raditi. Naviknut ću se. E, kad smo već kod puževa, da li mogu kornjači davati one vanjske puževe, koji mi dolaze u vrt i uništavaju povrće? Ili baš moraju biti akvarijski puževi?

Pisano: 30.03.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zao mi je sto si izgubila ljudimca, nazalost svi glodavci su relativno kratkog vijeka, a jako se vezes za njih. Srecom kornjace u pravilnim uvjetima mogu zivjeti jako dugo, nerijetko i nadzive vlasnika. To je i jedan od razloga zasto sam kao mlađi poceo drzati kornjace.

Kornjaci mozes davati i kopnene puzeve ako si sigurna da nisu spricani, tretirani pesticidima itd.

Pisano: 31.03.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Zato sam sad sama sebi rekla da ne želim više ni jednog glodavca. S obzirom da je ovaj sad tako tragično završio, ostati ću samo na psu i kornjači. Taj dugi životni vijek se i meni sviđa kod kornjače, pa eto nadam se da će moja uživati kad joj složim novi akvarij i da će živjeti dugo dugo i da će biti zdrava. Ne želim prolaziti opet ovo što sam sad ovih zadnjih dana prolazila sa zamorčićem.

Pisano: 31.03.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum