Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: davanje injekcija kornjačama |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla na forum!
Da li kornjaca manje aktivna nego inace? Provodi li vise vremena na kopnu nego inace? Kada je u vodi da li cijelo vrijeme boravi pokraj grijaca? Da li imas poklopac?
Pisano: 24.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Prije nego što se razboljela nije imala lampu koja bi je grijala, tako da je malo vremena provodila na kopnu, a kad se to desilo stavila sam joj običnu stonu lampu koja je grije i dostgne temperaturu do 32 stepena, a voda je 28 stepeni, od tada izlazi na kopno, sunča se, ali uđe i u vodu i ne bude stano kraj grijača. Nemam bašprevi poklopac ali je prekrvinena preškirom, s tim da je jedan dio otkriven kako bi imla zraka. vesela je, jede fino, s tim da joj od kako sam primjetila te simptome dajem isključivo meso, a račiće i granule ne dajem.
Nakrivljena je na lijevu stranu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Tesko je sada definitivno reci da se radi o upali pluca jer kornjaca nije malaksava niti odbija hranu. Drzi je i dalje na toplom, te hrani kako spada i prati stanje.
Koliko je odprilike nakosena? Da li je u mogucnosti zaroniti ili ju uvijek uzgon vuce prema povrsini vode? Ispustanje mjehuica zraka dok je u vodi nije simptom upale pluca. Alarmantno je jedino kada je kornjaca na kopnu pa joj na usta i nos izlazi sluz i pritom nastaju baloncici. Kada ispusta zvukove o kakvim se zvukovima radi? Da li to cujes iskljucivo kada je na kopnu i da li kornjaca pritom otvara usta i hvata zrak kao da se gusi? Kakvu podlogu imas u akvariju i da li si primjetila da je kornjaca jede?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
I dalje držim stalno upaljenu lampu za grijanje, a neonku povremeno palim. Reci mi ima li potrebe da joj držim upaljenu lampu i noću, pošto joj od početka bolesti ne gasim lampu, sinoć sam prvi put ugasila.Nakošenost se ne vidi toliko kad ona pliva, već kad se spusti na dno, imam osjećaj da će se prevrnuti. Spusti se ona na dno i bude na dnu, ali ne previše dugo, brzo izroni i hvata zrak, ali to je radila i prije. Sluz na nos i usta joj je išla prije nekih desetak dana, a sad to ne primjetim. zvukove ispušta dok je na kopnu, a da li otvara usta dok to radi, ne znam, pošto to nije nikad uradila dok je ja posmatram, već ja kad čujem dok joj priđem, ona to više ne radi. to se rjetko čuje, pogotovo zadnjih dana. Par puta mi se učinilo kad čujem taj zvuk kao da kašlje, tome je najsličnije, ali to nisam čula već sigurno 7-8 dana. podloga je od nešeg kamenja (dovoljno velikog da ga ne može progutati), ali nema ga puno, možda nekih 20 kamenčića, ima nekoliko školjki i one kao ukrasne polulklikere (ne znam kako da to objasnim) koji su kao stakleni, a unutra imaju kao neki cvjetić i ima jednu umjetnu biljku, s tim da je ispod terarijuma zelena podloga, a dno nije skros prekriveno (tako mi je lakše zbog čišćenja i hranjenja), ako to nije dobro rješenje, reci mi, pa ću mjenjati, ali nemam neke druge i pametnije ideje.
Hvala puno!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjace trebaju imati ritam dana i noci, po noci ugasi lampu i pokrij akvarij necime da drzi toplinu od grijaca vode. Mali dio ostavi otvoren da ipak ima zraka.
Nazalost ti ne mogu drugo savjetovati osim da je drzis na toplome i potrazis veterinara koji bi joj imao volje i znanja pomoci. Pitanje u vezi kamenja sam postavio jer se plutanje u stranu koji put moze javiti kada kornjaca proguta kamenje uslijed zacepljenja i stavranja plinova unutar probave, no to kod tebe nije slucaj s obzirom da kamenje nije sitno.
Pisano: 26.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala Kori! Znam da moraju imati ritam dan-noć, al sam se plašila da joj ne bude hladno noću. Ok, u buduće ću joj gasiti lampu. Ne vjerujem da mogu pronaći veterinara, taj kolega koji mi je pomagao, je kontaktirao svog profesora koji donekle zna nešto o gmazovima i on je savjetovao da joj ne dajemo injekcije da je ne ubijemo. Samo mogu da kažem, nek joj je Bog u pomoći.
Hvala još jednom. Ako bude nekih promjena, pisaću!
Pisano: 27.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Pisano: 20.03.2013
|