NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
63 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 63

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 5 »

Re: Mala kornjačica bolesna
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Au bre što vaš sunarodnik reče: KOJU POSLUKU PORATI?? :)

Krivo mi je što nisam više bio na ovom forumu, zadnji put sam bio pre 5 godina skoro i šta da radim što su me ljudi pogrešno sve savetovali, iskren da budem nisam ovaj forum tada shvatao ozbiljno uopšte, ali davno je to bilo sada znam da sam pogrešio u nekim stvarima, PRIZNAJEM jesi u pravu si za sve očitao si mi lekciju, otvorio si mi oči. Slušao sam pogrešne ljude koji su me pogrešno savetovali navodni "stručnjaci" kao i čovek koji mi je prodao kornjače, iskreno i drugu kornjaču sam hteo u zoološki vrt da dam, ali me taj čovek posavetovao da to ne radim jer kaže da su tamo ne hrane kornjače uopšte, kaže i da je video par uginulih na obali i da im je bacio komad hleba u to jezerce i da su se pobile oko tog parčeta ko da nisu jele tri godine.

Ali eto priznajem grešku J....A! Šta sad da radim da se ubijem, daj pričaj kako da ispravim stvar... Sad mogu da kukam za prosutim mlekom do sutra....

Pisano: 19.03.2013
Smanjena slika
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Gledao sam danas u radnji sa rasvetom neke lampe, ali imaju samo halogenke, te uv lampe nemaju gde to da nadjem, bio sam u tri radnje. Te halogene lampe su 50w i greju ko lude usijaju se cele, ali to nije uv zračenje, jel zna neko gde to u beogradu mogu da nadjem i koliko košta odprilike?

Pisano: 19.03.2013
Smanjena slika

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
nema odgovora?

Pisano: 20.03.2013
Smanjena slika

Anonymous
Uv lampe imas u vecim prodavnicama pet opreme. Kostaju oko 2, 3 hiljade. Inace treba 5i I UV I ta sto greje. Moze I halogen ali da bude blize.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Bohem
Au bre što vaš sunarodnik reče: KOJU POSLUKU PORATI?? :)

Krivo mi je što nisam više bio na ovom forumu, zadnji put sam bio pre 5 godina skoro i šta da radim što su me ljudi pogrešno sve savetovali, iskren da budem nisam ovaj forum tada shvatao ozbiljno uopšte, ali davno je to bilo sada znam da sam pogrešio u nekim stvarima, PRIZNAJEM jesi u pravu si za sve očitao si mi lekciju, otvorio si mi oči. Slušao sam pogrešne ljude koji su me pogrešno savetovali navodni "stručnjaci" kao i čovek koji mi je prodao kornjače, iskreno i drugu kornjaču sam hteo u zoološki vrt da dam, ali me taj čovek posavetovao da to ne radim jer kaže da su tamo ne hrane kornjače uopšte, kaže i da je video par uginulih na obali i da im je bacio komad hleba u to jezerce i da su se pobile oko tog parčeta ko da nisu jele tri godine.

Ali eto priznajem grešku J....A! Šta sad da radim da se ubijem, daj pričaj kako da ispravim stvar... Sad mogu da kukam za prosutim mlekom do sutra....

Nikada nije kasno zivotinjama poboljsati uvjete ako imas volje, ako zelis najbolje za svoje zivotinje dobro dosao si na ovom forumu. Samo ces se morati rijesiti nekih pogresnih stereotipa koje vlasnicima namece osoblje iz pet shopova kako bi povecali svoju zaradu, savjeta veterinara koji uopce nisu skolovani po pitanju gmazova, itd.

Sada za pocetak instaliraj obicnu spot lampu iznad kopna i podesi je tako da na kopnu bude oko 35 stupnjeva. Kada to postignes postepeno digni temperaturu vode na 30 stupnjeva.
Dodatnu lampu za UV rasvjetu također probaj nabaviti sto prije, ali neka ti grijanje sada bude prioritet.

U Beogradu su nam poznati sljedeci veterinari koji se bave lijecenjem kornjaca, dr. Popovic na Veterinarskom fakultetu, veterinarska stanica www.alesvet.com i www.dezurniveterinarbeograd.com pa bi bilo najbolje da se obratis nekom od njih. Ako veterinar stvarno ustanovi da se radi o upali pluca kornjaca bi trebala primati injekcije antibiotike (malim kornjacama se moze davati inzulinskom iglom).

Citiraj:

Gledao sam danas u radnji sa rasvetom neke lampe, ali imaju samo halogenke, te uv lampe nemaju gde to da nadjem, bio sam u tri radnje. Te halogene lampe su 50w i greju ko lude usijaju se cele, ali to nije uv zračenje, jel zna neko gde to u beogradu mogu da nadjem i koliko košta odprilike?

U ducanima s rasvjetom rijetko kad drze lampe iz pet programa. Neki ti mozda mogu naruciti, ali generalno se takve stvari kupuju u pet shopovima. Ako ne nađes u pet shopovima dostupne su i preko interneta: LINK

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Pitanje samo jedno, jel može uv neonka? Jel postoji tako nešto, meni je crkla neka za akvarijum pa sam privremeno stavio običnu belu. Ovo sam našao na oglasima http://www.kupujemprodajem.com/UV-neo ... Reptile-4940863-oglas.htm

Imam sada i problem jer imam dva kopna... jel potrebno da za oba imam grejanje?

Možda da kupim neonku i dve halogene lampe?

Još uvek mi radi ventilator koji izvlači vazduh napolje, jel potrebno da njega odstranim?

Smanjena slika

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Sad sam zvao pet centar imaju neonku "SERA" 60 cm kao za moj držač, sa uv zračenjem baš namenjena za kornjače 1909 din, ovaj sa oglasa je lud traži za staru 6 meseci 1800 din...

Smanjena slika

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pitanje samo jedno, jel može uv neonka? Jel postoji tako nešto, meni je crkla neka za akvarijum pa sam privremeno stavio običnu belu. Ovo sam našao na oglasima http://www.kupujemprodajem.com/UV-neo ... Reptile-4940863-oglas.htm

Imam sada i problem jer imam dva kopna... jel potrebno da za oba imam grejanje?

Možda da kupim neonku i dve halogene lampe?

Još uvek mi radi ventilator koji izvlači vazduh napolje, jel potrebno da njega odstranim?

Moze, naravno, ovdje imas najosnovnije o tipovima UVA-UVB rasvjete: LINK
Samo je pitanje da li je ova neonka u tom oglasu nova. UVA-UVB neonke traju u prosjeku 6 mjeseci, nakon toga prestanu isijavati UV zracenje i postaju obicne neonke. Tako da ti nije bas pametno uzimati "polovne" neonke jer je moguce da je vec potroseno zracenje.
Sasvim je dovoljno je da iznad jednog kopna stavis lampu za grijanje.
Ventilator ce ti vjerojatno ispuhavati van potrebnu toplinu kopna i zraka i u tom slucaju ga treba maknuti. Instaliraj prvo lampu za grijanje pa ces vidjeti da li ce ti temperatura unutra biti kako spada. Da li osim rupe kroz koju prolazi ventilator imas jos ventilacijskih otvora?

Anonymous
MnoKupi serinu, ona je potrosena. Pise da je sest meseci koriscena I pitanje je da li je uooste UV lampa. Na sajtu kupujem prodajem uvek kupujes ' macku u dzaku' tako da budi oprezan. Sto dinara je razlike a sigurnija varijanta.
Inace onu ne gledaj ona je odsijala svoje.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Idi na Novi Beograd u Pet Centar , kod akvarijuma sa ribicama sa desne strane videces jedan deo samo sa neonkama za akvarijume i reptile, moze da se odradi ispod ruke, posto su izuzetno skupe, ja sam do sad uzeo 3 komada za dz. Pa ti vidi dal ces da kupujes ili zelis za dzabe. Sto bi nas narod rek'o , sto je dzabe i Bogu je drago ! :) Eto ti jednog Beogradskog saveta . E ,i da , ja sam uzeo 2 kornjace iz te fontane na Banjici - muzjaka i zenku, mozda je to bas tvoj muzjak ... :)

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum