Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Smjestaj za kornjace! |
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
evo mene opet!!!
ovako,odlucio sam imati akvarij od 90l.barem zasad,dok su jos mlade (dvije ybs).dakle pitanja su sljedeca: 1.kupiti gotov akvarij ili naruciti kod staklara?znam da je druga kombinacija jeftinija,ali pretpostavljam da postoje i razlozi protiv...vjerojatno kvaliteta. zna li netko kvalitetnog staklara na podrucju zagreba koji gradi akvarije i kojeg mi mozete preporuciti (TITO,mozda imas neke prijatelje iz zagreba koji su narucivali od staklara)? koliko bi to doslo? 2.odlucio sam se za vanjski filter,znam da je eheim najbolji,ali s obzirom na cijenu i relativno mali akvarij,nekakav prijedlog? ma moze i eheim,pretpostavljam da imaju vise vrsta...samo da ne kupim neku mrcinu koja je dovoljna i za 250 litara... ugl.nekakav savjet uzimajuci u obzir na velicinu akvarija (90 litara) i cijenu (kojih 70 eura plus minus tj.oko 500kn),ali naravno glavni element ipak mora biti kvaliteta... 3.ne kuzim zasto je takav problem napraviti dno,tj. kopno kaj se ne moze iz prirode naci veliki kamen posut sljunak i rampu stavit,i ucvrstit je nekak?citao sam postove nekih koji od staklara narucuju dno il tak nekaj... ali,o svemu otom-potom. dakle prvo me zanima akvarij,filteri,cijena,preporuke,staklari u zg?
Pisano: 22.04.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
e,da i jos nesto,akvarij cu smjestiiti na policu.stvar je u tome sto je iznad te police jos jedna polica.razmak je 45 cm.akvarij ce biti visok 35 cm.je li to dovoljno? tj.da li je 10 cm dovoljan razmak,sto zbog nekih tehnickih stvari(ne znam konstrukciju,grijaca,fuiltera i sijalica) sto zbog kornjace,da joj ne bude zagusljivo mozda
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
1.kupiti gotov akvarij ili naruciti kod staklara?znam da je druga kombinacija jeftinija,ali pretpostavljam da postoje i razlozi protiv...vjerojatno kvaliteta. zna li netko kvalitetnog staklara na podrucju zagreba koji gradi akvarije i kojeg mi mozete preporuciti (TITO,mozda imas neke prijatelje iz zagreba koji su narucivali od staklara)? koliko bi to doslo? Vec sam ti rekao da je kupnja kod staklara rizicna jer ne znaju svi, niti imaju alat za ljepljenje akvarija. I ponekad ce te staklari vise odrapiti nego da narucis preko pet shopa (npr. Belugo i Vili) gdje to lijepe ljudi koji se bas bave time. Citiraj: 2.odlucio sam se za vanjski filter,znam da je eheim najbolji,ali s obzirom na cijenu i relativno mali akvarij,nekakav prijedlog? ma moze i eheim,pretpostavljam da imaju vise vrsta...samo da ne kupim neku mrcinu koja je dovoljna i za 250 litara... ugl.nekakav savjet uzimajuci u obzir na velicinu akvarija (90 litara) i cijenu (kojih 70 eura plus minus tj.oko 500kn),ali naravno glavni element ipak mora biti kvaliteta... Za 500kn mozes jedino dobiti najmanji model Eheim classic 2213. To je Eheimov stariji model. Kvalitetan je ali nije jednostavan za odrzavanje poput modernih filtera. Za 500kn jedino mozes jos dobiti Tetru koja je nekvalitetna (puno ljudi ima negativna iskustva s njom). Mozes kupiti i polovni filter, tako mozes puno jeftinije proci ali kupovina rabljene opreme je isto rizik LINK. Citiraj: 3.ne kuzim zasto je takav problem napraviti dno,tj. kopno kaj se ne moze iz prirode naci veliki kamen posut sljunak i rampu stavit,i ucvrstit je nekak?citao sam postove nekih koji od staklara narucuju dno il tak nekaj... Problem je u tome da ako u akvarij stavis neki ogroman kamen oduzmes kornjaci prostor za plivanje. Bolje je naruciti/napraviti stakleno kopno ispod kojeg ce kornjace moci plivati. Citiraj: e,da i jos nesto,akvarij cu smjestiiti na policu.stvar je u tome sto je iznad te police jos jedna polica.razmak je 45 cm.akvarij ce biti visok 35 cm.je li to dovoljno? tj.da li je 10 cm dovoljan razmak,sto zbog nekih tehnickih stvari(ne znam konstrukciju,grijaca,fuiltera i sijalica) sto zbog kornjace,da joj ne bude zagusljivo mozda Jesi li siguran da ce ta polica moci nositi tezinu akvarija? Litra vode tezi oko 1kg + tezina stakla, podloge. Ako ces uzimati vanjski filter on se mora smjestiti ispod akvarija i imati malo mjesta iza akvarija kako bi mogao provuc njegove cijevi. Razmak od 10cm po mom misljenju nije dovoljan kako bi normalno mogao odrzavati akvarij.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Vec je kori rekao sve sto treba. Ali evo i od mene.
Ja nepoznam nikog tko je narucio akvarijum od staklara. Bolje receno, nisam nikoga pitao, nije me zanimalo. Ja nebi narucio od nekoga tko nikad to nije radio, ili bolje receno tko nema iskustva stime. Na Akvarij.netu sam vidio nedavno sliku odgromnog, visokog Terarijuma koji je napravljen od 6mm debelog stakla. Netreba biti strucnjak da se vidi da je to staklo pretanko za tu verlicinu. To je samo jedan primjer. Cijene, nabavka i te stvari ti ja nemogu reci. Tu ti sigurno Kori moze pomoci. Ja ne zivim u Hrvatskoj i pojma nemam sta gdje ima i za koju cijenu. Sto se tice mjesta. Racunaj da kornjaci treba dovoljno mjesta izvan vode. Racunaj da je 35 cm premalo za odraslu kornjacu. Racunaj da moras rukovati u akvarijumu i da ti 10 cm premalo za to. Racunaj da ces morati drugacije racunat nego sto si dosada racunao uzivaj, M.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
ajoj...dodje mi da kornjace posaljem u maksimir, a djevojku k vragu sala,vec cu ja nesto smislit...moram,mali gadovi su predobri!!!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
osim toga sutra idem u pet shopove koje mi je kori preporucio pa cu biti malo pametniji...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nazalost to nekima i nije sala bila ...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja sam svoj akvarijum sa roditeljima napravila i to je najbolje dimenzije zeljene dekoracija oblik sve kako ja ocu:D
Pisano: 23.04.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Citiraj:
da ja idem radit sa svojim starcima akvarij 1.svi bi se posvadali u procesu 2.akvarij bi bio gotov za 5 godina 3.akvarij bi bio tempirana bomba. izgleda da mi frend ima akvarij 100l pa bu sve pet,samo jedno pitanje: je li uputno stavljat filter jaci od litraze akvarija(npr.filter za 200l i akvarij od 100l,posto kornjace vole mirnu vodu;ne znam koklko ce ih to uzburkat?
Pisano: 24.04.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.