NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
69 korisnika su online (19 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 69

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Akvarijum + suvi deo+kanister filter, sve to- rucni rad.
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Evo kako sam ja napravio, mada i dalje cu da im ubacujem svega po malo nije ovo gotovo jos uvek,al polako, ne moze sve od jednom kad se nema novaca . :) Evo par fotografija ,pa recite svoje misljenje zeleo bih da cujem ...

Dodaj datoteku:

jpg  21022013110.jpg (264.03 KB)
2272_5125f6a93c21e.jpg 2048X1536 px

jpg  21022013111.jpg (278.59 KB)
2272_5125f6c68f152.jpg 2048X1536 px

jpg  21022013115.jpg (203.96 KB)
2272_5125f75fb8a98.jpg 2048X1536 px

jpg  21022013117.jpg (222.40 KB)
2272_5125f7dde4d1a.jpg 2048X1536 px

jpg  20022013107.jpg (308.85 KB)
2272_5125f8256981b.jpg 2048X1536 px

jpg  20022013108.jpg (269.95 KB)
2272_5125f853e7b12.jpg 2048X1536 px

Pisano: 21.02.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Akvarijum + suvi deo+kanister filter, sve to- rucni rad.
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosao na forum!

Smjestaj interesantno izgleda, ali cim ti se pruzi prilika trebao bi im osigurati vise prostora. Odrasle kornjace bi trebale imati smjestaj duzine 150 cm za plivanje.
Od cega je napravljen filter, PVC odvodne cijevi?

Pisano: 24.02.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Pozdrav, bolje Vas nasao! :)

Vidi druze, ja da imam pare ja bi im obezbedio ne 150cm nego 150 metara i to m2 da plivaju i jos plus toliko da se suncaju, ali neeeeema DJOLE ! NEMA ! :D

Da od PVC odvodne cevi, zasto pitas ?

Pisano: 25.02.2013

Anonymous
Ako se ne varam rece da ces I'm jos stvari ubacivati. Ja na tvom mestu ne bih to radio zato sto imas velike kornjace kojima treba mesta, a razna dekoracija samo oduzima isti. Priznajem da je tesko pomiriti se sa cinjenicom da je kornjace najbolje drzati u ,,golom'' akvarijumu bez icega, ali nazalost tako je..

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Mislio sam na estetiku svega , nisam mislio na dodatne komponente u akvarijumu kao na primer neko skloniste ili nesto. kad sam rekao da cu jos nesto ubacivati , mislio sam na estetiku celog prostora za njih, kao na primer neke biljke za suvi deo da im izgleda malo prirodnije i naravno u akvarijumu neka mahovina -alge... ali nista preterano , kao sto kazes , treba im dosta prostora a ovaj akvarijum je mali za njih dve, jesu velike, ali takve sam ih i uzeo, bile su inace u trznom centru u fontani koja stoji u holu trznog centra. Zenka je bila jako bolesna , imala je sve moguce infekcije i upale , samo nije imala upalu usiju. Naravno izlecio sam je koliko god sam mogao, za upalu pluca bih morao da se obratim veterinaru ali trenutno nisam pri novcima za tako nesto.... Ali zato tretiram upalu pluca sa dzigericom i mrvljenom sipinom kosti... U sput, u toj fontani ima preko 20 kornjaci koje su vecinom bolesne, jer nemaju dotok UVB-UVA ,nemaju filter nikakav, niti im je voda topla ... ako je neko zainteresovan za njih i ima dobre uslove mogao bih da sredim da uzme koliko kod zeli kornjaca ,ali samo pod uslovom da ima sve sto je potrebno za normalan uzgoj kornjace ....

Pisano: 26.02.2013

Anonymous
A izvinjavam se onda, nisam shvatio.. bilje je lep ukras svakako. Meni je zao sto nasi ljubimci ne dozvoljavaju uzgoj nekih biljaka I u vodenom delu. Kod ove moje koju sam predstavio cak ni mahovina nije uspela. Jako zanimljiva stvar je I koriscenje poluvodenog bilja za filtraciju. Ima ovde na uradi sam, cak mislim da se tako I zove tema. Jako lepo uradjeno, a ko god ima spoljni filter ili pumpu moze da izvede, samo treba montirati one saksije. A gde je taj trzni centar, odakle se javljas?
Skoro sam jednu kornjacu lecio od teske upaoe pluca, I nije toliko problem I para koliko je problem na ovim prostorima naci veterinara sa dovoljno znanja I entuzijazma da leci kornjace. Ja sam bar dobijao savete tipa kupi drugu jeftine su..

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Javljam se iz Beograda ,Banjica. To ti se nalazi u trznom centru Banjica . Ja cak nisam ni pokusavao da trazim veterinara zato sto deru. Samo za pregled ti traze 2000 din. Sto je preterano mnogo. Plus ko zna koliko bi ispalo to lecenje upale pluca sto moja kornjaca i ima , ali cim budem imao novaca dacu sve od sebe... Inace, zainteresovan si za kornjacu da uzmes odatle iz trznog centra ?

Pisano: 08.03.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Pozdrav i dobro dosao na forum!

Smjestaj interesantno izgleda, ali cim ti se pruzi prilika trebao bi im osigurati vise prostora. Odrasle kornjace bi trebale imati smjestaj duzine 150 cm za plivanje.
Od cega je napravljen filter, PVC odvodne cijevi?

Zasto pitas da li je od PVC odvodne cevi ?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Lijepo je od tebe sto zelis spasiti kornjace, samo mi nije bas jasna smisao uzimanja kucnih ljubimaca ako kazes da jedva sebe prehranjujes? Mogao si i na drugaciji nacin pomoci zivotinjama, traziti druge udomitelje, educirati o pravilnom drzanju, probati progurati zakon da se zabrani uvoz ili prodaja u plasticnim posudama itd. Postoje i drugi nacini na koje mozes pomoci osim financijski.

Po cemu zakljucujes da zenka ima upalu pluca? Pojacavanjem prehrane jetrom mozes svakako pojacati sanse oporavka, ali trebao ni nekako zatvoriti cijeli smjestaj da temperatura zraka unutra bude visa od temperature vode inace ce se upala samo pogorsavati.

Za filter pitam jer sam viđao vec slicne izvedbe pa me zanimalo da li si koristio mozda neke druge cijevi.

Anonymous
Pa za udomljenje ne znam. Ipak ne mogu farmu kornjaca praviti. Skupo je dovoljno I ovako a guzvu ne bih pravio.. da imam uslova uzeo bih I 100 komada, ali nazalost nista od toga za sad. Kad nadjem ortaka za farmu mozda I udomim sve jadne kornjace u ovoj zemlji...

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum