NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
50 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 50

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 5 6 »

Re: poklanjam žutouhu kornjaču
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Ne, stavila sam dio akvarija na radijator da ju drži toplom dok ne smislim neki grijač, a kopno joj griju dvije lampe. Ma tehničke stvari sam naučila kad sam imala svoje, jedino sam skroz nepripremljena po pitanju opreme jer sam sve poklonila kad ih nisam više imala, a ovo je došlo iz vedra neba kad više nisam mogla gledati kod frendice tu malu životinjicu u plastičnoj kadi s centimetrom vode 4 mjeseca, tako da sad improviziram.

Niš, sutra onda ju vodim, sredila sam i prijevoz, samo se nadam da nije kasno i da neće biti jako skupo. Jel ta ambulanta na veterini baš ili preko puta?

Pisano: 28.01.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ambulanta je u sklopu fakulteta, mozes uci na glavni ulaz pa ce te uputiti na porti.

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Zvala sam ih sad, dr.Lukač je dežurna u srijedu ovaj tjedan :(
Kornjača od jučer navečer nije makla s kopna i nije jela.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Onda ti samo preostaje namjestiti temperaturu vode na 30 stupnjeva, kopno na 35 stupnjeva i dati kornjaci sto vise mira. Po noci kada ugasis svjetlo mozes pokriti nekakvom plocom akvarij da zrak unutra ostane sto topliji preko noci, samo ostavi mali dio otvoren da ima zraka.
Eventualno ranu na ustima bi mogla ispirati i dezinficirati Rivanolom pomocu kapaljke do srijede (ima u obicnoj ljekarni za kupiti).

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Ok, dosta je toplo, nisam joj htjela gasiti lampu nocas jer je stalno bila na kopnz. Kupit cu to u ljekarni sigurno jer se dosta pogorsalo od jucer, sad se vidi i kao krvavo malo. Ima li mozda tko blizu maksimira za posuditi neki manji filter samo na koji dan da joj voda nije prljava? Kori hvala ti puno sto pomazes.

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Kupljena otopina i kapaljka, koja je procedura s tim, koliko bih često trebala kapati? Na otopini piše da je za vanjsku upotrebu, a njoj ce sigurno doci unutar usta.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zivotinja bi trebala imati ritam dana i noci tako da bi udubuce trebala gasiti rasvjetu.
Vise se koncentriraj na nabavu grijaca, malu kolicinu vode ces morati mijenjati bez obzira na prisutnost filtera jer mali filteri jednostavno nemaju dovoljno materijala u sebi i nisu zaciklirani od samog pocetka. Imas za kupiti jeftine grijace u Zoo Kokolu u Importanneu na Glavnom kolodvoru, imaju 25W za 65 kn. Druga po vaznosti je pravilna rasvjeta pa tek onda filter.
Rivanol 0,1% smije doci u usnu supljinu, samo treba paziti da ne proguta previse. Kapanje s vanjske strane po dva puta dnevno nece biti problem, a mozda malo uspori infekciju.

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Ok, gasit ću, jučer mi ju je bilo žao da ostane tako na kopnu, izgleda bas kao da joj pase biti na suhom, danas je cijeli dan i širi nožice i kandže. Vidjet ću što ću po pitanju opreme, nešto definitivno moram nabaviti, ali s grijanjem barem nemam problema zasad, akvarij je na stolu s jednim krajem na radijatoru i voda je taman. Dobila je dvaput Rivanol i odmah išla u vodu, valjda da ispere pa se vratila na kopno. Sad ću probati s piletinom, ništa nije jela cijeli dan.

Pisano: 29.01.2013

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Jela jeee! Smazala je 10tak granula, doduše teže ih hvata i neke joj ispadnu iz usta kroz tu rupicu, ali je neke i pojela :)
Piletina koju sam joj spremila mi se odmrzavala kraj radijatora i sva pobijelila pa se nisam usudila dati joj, zato sam probala s minijaturnim komadićem zelene salate misleći da će joj biti lakše pojesti jer je to mekano, ali nije uspjela iako se zainteresirala.
Ponaša se malo živahnije večeras, doduše ne pliva puno i gotovo cijelo vrijeme je na kopnu, ali izvija vrat i gleda sve oko sebe, a kad pliva istražuje akvarij.

Što se akvarija tiče, relativno je malen i budući da sam ju htjela udomiti trebao je biti samo usputna stanica pa veličina ne bi bila problem. Taj akvarij je služio za gupije za moje kornjače, ali nisam ga puno koristila jer ga je staklar grozno polijepio i za ovu kornjaču sam ga na kraju sama lijepila silikonom jer je propuštao.

Eto, toliko, žao mi je što je ova tema ispala ovako i hvala na svoj pomoći, već sam sama sebi dosadna s pitanjima ali nisam se susretala prije s oboljenjima kornija.

Moderator
Moderator

See User information
Probaj joj dati pileću jetricu u malim komadićima i srce, to su malo jače "vitaminske bombe", meso ima intenzivniji miris i crvene je boje,pa bi kornjača mogla bolje reagirati na hranu. Samo doboro usititni

Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum