Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Anonymous
|
Re: poklanjam žutouhu kornjaču |
|||
---|---|---|---|---|
Pozdrav,
Napiši nam od kuda se javljaš. U kojem je pet shopu kupljena?Jeste sigurni da je riječ o žutouhoj,jer gledam sliku i kornjača ima "nadprosječno" dugačak rep(za žutouhu). Slika je mutna pa se možda varam,ali za svaki slučaj usporedite ovu sliku sa svojom kornjačom:Mauremys sinensis |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Žao mi je što sad tek odgovaram, nisam dospjela do foruma. U Zagrebu sam, i imate pravo što se vrste tiče, nije žutouha. Sad kad je kod mene sam je bolje proučila, i odgovara ovoj na slici pogotovo po šarama na donjoj strani oklopa. Mislim da su je kupili u Importanne galeriji, nisam sigurna.
Tek sam je danas preuzela, nikako nije moglo prije. Nije baš u nekom stanju, ima nešto na ustima i jezik joj je malo vani. Jesu li uvjeti za nju kao i za žutouhe i crvenouhe? Voda joj ulazi vjerojatno malo na usta i pišti dok je ispod površine. Sva je dezorijentirana u većem akvariju. Pliva normalno, ali jako me brine to na ustima. Probat ću slikati sutra, nisam je htjela puno gnjaviti danas jer je vjerojatno pod stresom. Muči me i što nemam ništa od opreme osim akvarija i to manjeg, budući da nemam svoje kornjače već 3 godine i sve sam poklonila. Čudno mi je i što nije htjela jetrica kad sam joj dala, moje su ludovale za time. Doduše, možda joj je to samo čudno pošto je dosad hranjena granulama. Ljudi mislim da mi treba pomoć
Pisano: 27.01.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla na forum!
Nazalost cuo sam sa vise strana da je ta posiljka sadrzala jako velik broj bolesnih zivotinja koja nije prezivela, i ne bas sa uobicajenim bolestima. Moguce je da kornjaca koju imas ima stomatitis, raspadanje kljuna. Vodene kornjace ne mogu isplaziti jezik tako da je moguce da dio donje celjusti nedostaje pa jezik zato viri. No bez slika govorim napamet. Kornjaci bi u svakom slucaju trebala osigurati pravilne uvjete (da, identicno kao za crvenouhe - grijac, lampa za grijanje kopna, UVA-UVB rasvjeta i filter) i odvesti je veterinaru. Jer ako je raspad stvarno u pitanju treba je staviti na sistemski antibiotik. Najbolja veterinarka za lijecenje kornjaca i gmazova opcenito kod nas je Maja Lukac: Citiraj:
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Baš tako, izgleda kao da joj je donja celjust manja i nepravilna, ne poklapa se s gornjom i na jednom mjestu nema onaj prozirnkasti rub. Primijetila sam da cesto otvara usta kao da mljacka, a dok se sunca na kopnu svako malo ubaci glavu, odnosno kljun u vodu, a sjecam se da su se moje na suncalištu širile sa sve 4 u zraku i glavom visoko ispruženom. Slabije jede, možda zbog toga, ne hvata baš najbolje granule. Na slikama se ne vidi baš puno a žao mi ju je stresirati.
Što misliš koliko bi me mogao izaci pregled kod veta? evo ovdje se vidi rep koliki je veličina hvala na dobrodošlici :) EDIT: ne kužim zašto mi se ne vide slike :/
Editirano od Kori on 27.01.2013 19:59:21
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To je Mauremys sinensis. Nisi dovoljno dobro slikala da se vidi ostecenje donje celjusti, ali po opisanome ta zivotinja treba hitnu veterinarsku pomoc! Ovdje nije samo rijec o jednom pregledu, bit ce potrebna terapija kroz duze vrijeme. Koliko bi to sve moglo kostati ne znam, to se moras dogovoriti u ambulanti. A ako nisi voljna snositi troskove onda bi bilo humanije dati uspavati zivotinju da se ne muci jer bez tretmana ju vjerojatno ceka duga i bolna smrt.
Slike se nisu prikazivale jer si koristila velika slova u BBCode, a forum prihvaca samo mala. Ispravio sam.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Možda se ovdje bolje vidi, nije baš mirna. Naravno da sam voljna, samo je upitno isfinancirati to kao studentica koja na svoju ruku dovlači doma živinice :) Kakogod, prvo vet pa ću vidjeti tijek, u svakom slučaju ništa od udomljavanja u ovom stanju. Jel nju to boli, što mogu učiniti po pitanju prehrane? EDIT: sorry, nije mi jasno to s fotkama, opet je neuspjelo
Editirano od Kori on 27.01.2013 21:16:14
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Izgleda da je stomatitis, sad je upitno da li je samo rozina (kljun) stradala ili je vec zahvacena i kost od vilice...u svakom slucaju sama ne mozes nista poduzeti.
Drzi je u sto ciscoj vodi da se stvari dodatno ne zakopliciraju i sto prije na VEF, ako stignes sutra ujutro vec. Sigurno da je boli, nudi joj male komadice mekane hrane koje moze progutati u jednom zalogaju. Cudo je da uopce prihvaca hranu. Sto se tice slika, npr. tvoj link izgleda ovako: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/201/dsc00558ff.jpg/][IMG]http://img201.imageshack.us/img201/738/dsc00558ff.jpg[/IMG][/URL] a trebao bi izgledati ovako (naredbe u uglatim zagradama trebaju biti pisane malim slovima za ovaj forum): [url=http://imageshack.us/photo/my-images/201/dsc00558ff.jpg/][img]http://img201.imageshack.us/img201/738/dsc00558ff.jpg[/img][/url] -ovdje ovaj link sada ne radi jer sam ga rucno iskljucio, inace se prikazuje kao slika.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
probat cu smisliti prijevoz za sutra jer sam bez auta, ako uspijem idem odmah sutra. Hvala puno na savjetima i skužila sam ovo za slike konačno. Voda joj se maže jer je došla puna nakupina, sad se već 5 sati u komadu sunča i lagano joj padaju sve te ljuskice s nje i s oklopa tako da je sve mutno. Budući da nemam filter, je li joj veliki šok da joj samo promijenim vodu? Na sve to, kako sam mislila da možda ima i upalu pluća, održavam joj vodu dosta toplom a to je još i pogodno za bakterije :/ Joj, baš sam se uvalila a tako mi ju je žao.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjacu stavi u malu kutiju koja na sebi ima probusene rupice za zrak i stavi je u jaknu/kaput. Na taj nacin ces ju ti grijati putem. Ali prije svakako provjeri da li je dr. Lukac tamo.
Kada mijenjas vodu, voda koju dodajes u akvarij mora biti iste temperature kao voda u akvariju inace radis temperaturni šok kod zivotinje. Ako odrzavas temperaturu u akvariju toplom na nacin da dolijevas toplu vodu radis vise stete nego koristi. U vodi od 30 stupnjeva koliko treba biti ako sumnjas da ima upalu pluca te ne trebaju brinuti nikakve bakterije ako ju redovito mijenjas.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.