Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Moje kornje |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosao na forum!
Zivotinje izgledaju lijepo i zdravo, ali u buducnosti ce ti biti potreban veci smjestaj minimalnih dimenzija 150x50x50 ili 150x50x40 cm. Za sada bi trebao bolje ograditi kopno, primjerice nadolijepiti staklene stranice oko kopna kako kornjace ne bi mogle izaci, pastii ozlijediti se. Lampa za grijanje im je lako dostupna i ako je dodirnu dok se pokusavaju penjati mogle bi zaraditi gadne opekotine. UVA-UVB stedna zarulja bi trebala biti instalirana minimum oko 20-25 cm iznad kopna (od zivotinja) da bi davala odgovarajuce kolicine zracenja za metabolizam kalcija. Za sada se predpostavljam vecinom samo jedna kornjaca (naizmjence) sunca gore?
Pisano: 09.01.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Imaju dovoljno mjesta da se obadvoje suncaju, ali u planu je akvarij od 2m. Kornjace nam se ne penju, niti imaju naviku penjati se, tako je vec dvije godine :)
Pisano: 09.01.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako je u planu 2 m to je odlicno!
Nemoj podcjeniti spretnost svojih kornjaca jer bez ikakvog problema ti sada mogu izaci iz akvarija i pritom se dobro razbiti. Glupost se dogodi i jednom, ne mora biti stvar navike. Također je zabiljezeno dosta slucajeva kada su UVA-UVB lampe zbog nedovoljne udaljenosti kod gmazova uzrokovale foto-kerato-konjuktivitis. Takve greske bi trebao ispraviti sto prije.
Pisano: 12.01.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
Dobrodošao,
samo digni lampu na min. 30 cm od kopna
Pisano: 13.01.2013
|
|||
Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Bok, pod kojim su kutem stepanice?
Pisano: 15.01.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Jel su to zutouhe kalifornijske kao moj Zarko?On je jos beba upravo ne znam hoce li preziveti...Zanima me jel tacno i od kog uzrasta one jedu 90%voca i povrca a samo 10% mesa,hvala i pozz!
Pisano: 02.01.2016
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.