NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
67 korisnika su online (20 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 67

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 (4) 5 6 »

Re: Pitanje u vezi filtera
Aktivan član
Aktivan član

See User information
To sam sad bas procito kada sami mi reko za sindrom novog akvarijuma.A sto se tice filtera ja bi ga cisito na 3 meseca ali onaj mi je reko da voda u cistom delu filtera ne bi smela da spadne vise od polovine i kad spadne kao dotle to je znak da treba da se ocisti filter,sad neznam koliko je to tacno :)

Pisano: 21.12.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Kori imam jedno pitanje dobro si mi ti reko za one bio kugle lakse bi mi bilo da ih cistim kada bi bile tamo gde je pumpa,i gledo sam sad bas nesto dali bi mogo da stavim na mesto gde mi sad stoje bio ball da na njihovo mesto stavim ovaj sundjer on jeste da pise za biolosku filtraciju ali mi deluje grubo i jer bi mogo da bude i za mehanicku,posto sam vido na ovim kanisterima da isto imaju ovakve plave sundjere kao grubi filtracioni materijal?
http://www.aquashop.rs/Product-Biom-f ... -sundjer-PPI-10_8798.aspx

Pisano: 22.12.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Lazar321
To sam sad bas procito kada sami mi reko za sindrom novog akvarijuma.A sto se tice filtera ja bi ga cisito na 3 meseca ali onaj mi je reko da voda u cistom delu filtera ne bi smela da spadne vise od polovine i kad spadne kao dotle to je znak da treba da se ocisti filter,sad neznam koliko je to tacno :)

Kako ti se filter mediji zapunjuju otpadom sve manja kolicina vode moe proci kroz njih i s vremenom ce ti pumpa iz svoje komore poceti ispumpavati vise vode nego sto ulazi (kroz medije). Tada ces naravno morati pocistiti inace ce ti pumpa ostati raditi na suhom.
Sad a koliko ce to biti ocisi o tome koliko guste medije imas, filter vata ce se prva zastopati.

Citiraj:

Pisano od: Lazar321
Kori imam jedno pitanje dobro si mi ti reko za one bio kugle lakse bi mi bilo da ih cistim kada bi bile tamo gde je pumpa,i gledo sam sad bas nesto dali bi mogo da stavim na mesto gde mi sad stoje bio ball da na njihovo mesto stavim ovaj sundjer on jeste da pise za biolosku filtraciju ali mi deluje grubo i jer bi mogo da bude i za mehanicku,posto sam vido na ovim kanisterima da isto imaju ovakve plave sundjere kao grubi filtracioni materijal?
http://www.aquashop.rs/Product-Biom-f ... -sundjer-PPI-10_8798.aspx

Mogao bi staviti najgrublju spuzvu od 10 PPI, međutim ja bi sada na tvom mjestu ostavio filter kako je i promatrao kroz sljedecih mjesec-dva kako se ponasa. Jer je moguce da ce zbog same funkcionalnosti u buducnosti trebati promijeniti neke medije pa je bolje da se sad opet ne bacas u bespotreban trosak.

Pisano: 26.12.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
A kori sta mislis na koliko kad mi spadne nivo ciste vode u filteru bi trebo da ocistim filter? Onaj mi je reko da tu negde oko pola.

I imam samo jos jednu varijantu kasnije bi hteo da ubacim zeolit umesto uglja posto zeolit manje prlja a i cito sam da duze traje od uglja ali sam takodje i procitao da moze da narusi biolosku filtraciju,sad ja bi kasnije uzo ovaj zeolit,pa sta mislis o tome,na koliko bi moro da ga menjam i jer ovaj spada u kvalitetniju grupu zeolita?

http://www.aquashop.rs/Product-Biom-Z ... aspx?gid=266&art=varianta

Pisano: 26.12.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mozes se toga pridrzavati, no ne moras striktno cekati da ti se polovica te komore isprazni prije nego li pocistis filter.

Zeolit se obicno mijenja svaka 2-3 mjeseca, on za razliku od ugljena iz vode uklanja amonijak. Ne znam na sto konkretno mislis pod narusavanjem bioloske filtracije, ali kada mijenjas bilo koji kemijski filter medij skupa s njim izbacis određen broj bakterija iz filtera (isto je i kada mijenjas vatu). O kvaliteti ti ne znam reci jer ovaj zeolit nikada nisam koristio. Ja sam davno prestao koristiti kemijske medije jer mi se s obzirom na broj akvarija ne isplate i umjesto njih imam jako veliku kolicinu medija za biolosku filtraciju i biljne filtere.
Kemijski mediji su jako dobra stvar, no vazno je da ih onda na vrijeme mijenjas inace nema efekta. A vecini ljudi nakon nekog vremena dosadi stalno otvarati i kopati po filteru, i zamjene medija kostaju. Ako sada imas volje slobodno ih stavi, no kada ti dosadi mijenjati zamijeni ih jos jednom litrom Siporaxa.

Pisano: 27.12.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Pa cito sam da kao moze da narusi biolosku filtraciju kao ako se predugo stavlja i naprimer ovaj gore zeolit u aqva sopu ne pise na koliko se menja ,a naso sam i ovaj u akvarijum centru i za njega pise isto kao da moze da narusi biolosku filtraciju i da mora da se menja na svakih mesec dana.Sad predpostavljam da je onaj gore iz aquashop-a kvalitetniji.

http://www.akvarijum-centar.com/Meado ... materijal/MP-Zeolite.html

Pisano: 27.12.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Po ovome sto pise ovaj medij se ne bi trebao mijenjati svakih mjesec dana vec ne koristiti duze od mjesec dana jer bi kao pokupio svu hranu (amonijak) bakterijama pa bi one pougibale od gladi. Iskreno sumnjam da je taj medij u stanju iz vode skupiti toliko veliku kolicinu amonijaka da bi nastetio bioloskoj filtraciji. Ali opcenito ne preporucam da koristis kineske kemijske filter medije jer sam u nekoliko navrata dobio informaciju da mogu biti opasni.

Pisano: 28.12.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ma ne ja ako budem narucivo narucicu onaj gore zeolit sto je u aqva sopu koliko sam vido oni nemaju nista od kineske robe :)

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ja imam pitanja i pitanja,ali nadam se da bi ovo za sad bilo zadnje dali bi ja mogo da napravim nekako ovakvu stvar koja ce da ubacuje vodu u akvarijum,ja sam trazio ovako nesto da kupim ali nisam naso pa reko da vidim dali bi uspeo sam da napravim,i ako moze kako?

http://www.kornjace.com/uploads/newbb/427_4e938667e943b.jpg
Smanjena slika

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Hteo sam da napravim nesto ovako posto ja imam samo obicno crevo koje je prikaceno za pumpu i gura vodu u akvarijum i pravi veliku buku a kad ga ubacim u vodu ono pomera kamenje dole,pa sam mislio ako bi uspeo ovako nesto da napravim da gura pravo vodu da ne gura ka dole i jer ovo sme da se potopi u vodi a da ne bude na povrsini.

Pisano: 29.12.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum