NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
49 korisnika su online (8 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 49

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: Albino čančara ?
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da li si odnijela kornjacu nakon smrti veterinaru da napravi obdukciju da sa tolikom sigurnoscu mozes tvrditi da je preskakanje hibernacije uzrok smrti? Ako si kornjacu unijela u kucu, pogresno je hranila, nisi osigurala UVA-UVB rasvjetu moguce je da je zbog toga uginula jer mlada zivotinja u par mjeseci bez UVB zracenja moze oboliti od metabolicke bolesti kostiju. U prirodi gotovo uvijek nekoliko najslabijih zivotinja iz legla ugine od zime, poanta unosenja u kucu je povecanje sansi za prezivljavanje svim zivotinjama, neki to vole prakticirati, neki ne, izbor je tvoj. No kako je prosla zima bila uzasno hladna oni koji nisu spremili zivotinje unutra su imali gubitke, to ti nekoliko clanova moze potvrditi.
Meni je stvarno jako zao sto ti je kornjaca uginula, ali uzrok su mogle biti i mikoplazme, hexamita, geneticke mane sa srcem... budimo realni ne znamo zasto je kornjaca uginula. A ti vjeruj sto hoces.

Vecina ljudi koji drze kornjace nema vremena, a jos manje volje za forum i prepucavanja s ljudima koji se skrivaju iza anonimnih profila i dozvoljavaju si ponasanje koje u stvarnom svijetu ne bi proslo. Ovaj forum funkcionira na nacin da ljudi dođu, saznaju sto ih zanima o njihovim zivotinjama i vrate se eventualno kada trebaju neki savjet. Tako da se ti bolje zapitaj da li je tvoje ponasanje u redu i naravno, ako ti se ne sviđa kako mi vodimo SVOJU PRIVATNU stranicu slobodno negdje drugdje potrazi savjete, nitko te ovdje ne drzi.

Pisano: 30.11.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Anonymous
e pa meni je zao jos vise, sto je on uginuo,. al sta je tu je vratit se nemoze!!!!!!! nisam ga drzala budnog isao je spavati kao i ostale i normalno se probudio i onda je samo uginuo! KORISNIH INFORMACIJA OVDJE TADA NISAM MOGLA NAC! nezanima me uopce kako vi vodite sajt, vidim da se dopusta sirenje netocnih i nepotpunih inf, npr od djeteta cca13god a i svi se bas pravite najpametni, ne nisam ga vodila na obdukciju mogu ga iskopat pa ti ga poslat postom! ako hoces ime prezime i adresu samo reci ja ti saltam odmah! ne skrivam se iza nicega jer dosta ljudi zna da se fajtam na kornjace kom. a sad stvarno, ne vuci me za jezik jer nemam vremena prepucavat se! idem ca i mogu bit jako jako zla! mislim da je ova rasprava zavrsena ,

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ne citam forume. Mrzim forume. Ipak kad tad zalutam i naidjem na ovake gluposti. I sa jedne i sa druge strane. Pod prvo ovu frustriranu itsmiljku nezelim vise vidjeti na ovom sajtu. Ignorirao sam njen ulicni govor maloumne babetine, ali napad na stranicu niti zelim niti hocu niti mogu dopustiti.

Nepise lokacija odakle je iskompleksirani stvor, stoga necu ulaziti u detalje, ali ako je iz mjesta gdje su kornjace prirodno nastambene, odakle vam ta inteligentna informacija da kornjace "uglavnom neprezive prvu zimu?" (ne znam tocno tko je napisao to ovdje negdje u temi). Tko unosi one koje su inace u prirodi? Jeste o tome ikad razmisljali? Jeste... a ni sami neznate sta pisete jelda ?
Kopnene kornjace, koje se drze prvu zimu u "toplim uvjetima" (sto znaci da se nepustaju u hibernaciju) hrane se i drze se kao da je ljeto. Ili se drze u uvjetima u kojima kornjaca hibernira. Zbog svoje osobne nesposobnosti doci vamo i kriviti stranicu je idiotski i jadno. Sdruge strane procitati nesto na internetu (sto se u biti i nije razumilo) i onda doci vamo i praviti se pametan nije nista manje destruktivno! Ljudi koji "drze kopnene kornjace" u Hrvatskoj u biti zive tamo gdje su i te kornjace prirodno nastambene i tu netreba neko veliko znanje. Cak sto vise, sto manje dirate te kornjace bolje je zanjih. I takvi se netrebaju pametni praviti da znaju i neznaju nesto odnosno davati savjete "da nas netrebaju ni slusati", takvi cesto neznaju ni kako se pise kornjaca pravilno. Oni ostali koje "pokupe" kornjace dok su na ljetovanju i odnesu u Slavoniju ili negdje drugo, cesto nakon dvije godine nemaju tu zvijer vise (ili im je pobjegla ili uginula). Mali je broj onih koji se trude da saznaju stvarno nesto o tim zivotinjama.
Idiotizam me ljuti, kretenski idiotizam jos vise, a pogotovu kada sam lose volje kao sada.

Pisano: 03.12.2012
"For nothing is impossible with God." Luke 1:37

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum