NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
62 korisnika su online (12 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 62

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 »

Re: Pitanje u vezi grejaca
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ja sam ovaj grejac JBL pro Temp postavio horizontalno skorz do do kraja ceo je potpoljen u vodi i uvek sam dobro rukovo sa njim jedino sto nisam radio na starom je da nikad nisam cekao 15 minuta kad ga ukljicm ono kad menjam vodu , a ovo ostalo sve jesam i nenzam dali su uspele kornjace da ga razbiju mozda je puko nekako sam od sebe na ovaj grejac JBL pro temp s 300 pise tamo na sajtu kad sam ga kupio da navodno ima 4 godine garanciju pa nadam se da ce da posluzi duzi vremenski period.

Pisano: 17.11.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako nisi pravilno rukovao sa starim grijacem moguce je da je do puknuca doslo kada si prevruc grijac izvadio iz vode...jer nekako je sumnjivo da bi male kornjace uspjele razbiti grijac zasticen plasticnom kapom. A mozda se odljepio i pao na kamenje ili sl.

U svakom slucaju uvijek treba procitati uputstva novog komada opreme da se izbjegnu takve greske.

Vjerujem da ces biti zadovoljan s JBL-om, sto se tice garancije postoje dvije. Jedna je garancija pet shopa koja obicno traje godinu dana nakon kupovine proizvoda, a garancija od 4 godine koja je navedena na kutiji je tvornicka garancija. Da bi iskoristio tvornicku garanciju moras na svoj trosak poslati grijac u Njemacku gdje ga besplatno servisiraju i salju nazad.

Pisano: 18.11.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Jbl je zakon, imam protemp 2 komada, nepoderivi su, ali mi je trenutno u akvariju atman, BEZ zaštite, i nemam nikakvih problema, odkad sam ga postavio vertikalno kornjače ga čak ni ne diraju (jer se ne mogu za njega uhvatiti, i stoji mirno).

Moguće je da ti donji dio grijača nije potpuno zaštićen (jer imaš tih plastičnih mrežica koji ne štite cijeli grijač) pa ti je dodirivao šljunak i pukao. To mi se desilo prije više od godinu dana na atman grijaču 25 W, bio je cijeli potopljen.

Pisano: 23.11.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ma ne moj predhodni grejac nije imao plasticnu zastitu nikakvu ni u akvarijumu nisam imo sljunak i nista prazan je bio ali nekako je puko dali su ga kornjace slomile ili je prsto sam po sebi neznam stvarno.

Pisano: 24.11.2012

Odg.: Pitanje u vezi grejaca
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
gde se i kako moze postaviti taj jbl grejac s plasticnom zastitom,i jel bi on istopio plastiku na terariju-vazno!??(Npr.da bih uzela onaj od 25w.ako je taj nesto najmanji...I jel se moze staviti u prostor terarija koji je trenutno predvidjen za filter?tj skriveni deo-ispod kopna)

Pisano: 29.12.2015

Moderator
Moderator

See User information
u taj skriveni dio bi trebala doći pumpa i vata, ali ako to nemaš možeš postaviti grijač.

Možeš uslikati taj akvarij? Hvala

Pisano: 02.01.2016
Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)

Odg.: Pitanje u vezi grejaca-hvala
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Uslikacu ga pa ga staviti ispod ,za sad dok to ne uradim da znate da je plasticni,i to Italijanski original nesto od boljeg kvaliteta sto smo mogli naci na trzistu,ponuda je sto se toga tice oskudna.Alternativa je klasican akvarij sa zoo med ostrvom sto sam ja jednom probala ali nije islo dobro.Ostaje da kad poraste napravim klasican akva terarij sa potrebnim uslovima.Tu ima nekih dilema,sto se tice prostora,ali mislim da ce biti ok.Da napomenem,on je sada u malom plasticnom terariju improvizovano je sve i tu se jedva snalazi jeo je racica ,posto je racic nestao mora da ga je smazao!

Dodaj datoteku:

jpg  bazen ceo.jpg (77.94 KB)
5198_5687a01ad975a.jpg 500X375 px

jpg  prostor un duzinski.jpg (38.39 KB)
5198_5687a03c9dc81.jpg 500X375 px

jpg  prostor unutar s preda.jpg (40.74 KB)
5198_5687a0630f58d.jpg 500X375 px

jpg  bazen s o.jpg (57.33 KB)
5198_5687a07858c69.jpg 500X375 px

jpg  most un.jpg (46.25 KB)
5198_5687a0949f2fe.jpg 500X375 px

Editirano od zarko on 02.01.2016 11:01:41
Editirano od zarko on 02.01.2016 11:05:34

Odg.: Pitanje u vezi grejaca-na staklenoj plocici?
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Jel moze grejac klasican u ovaj plasticni prolaz da se ubaci samo na jednoj staklenoj plocici koju bih mogla nabaviti kao poklopac od nekog akvarija-jel to dovoljno bezbedno,to bih mogla lako da sredim imam gde tj kod kog da nabavim akvariste...?

Moderator
Moderator

See User information
Možeš probati, ali ne veći od 25 vati.
Osobno - bojim se plastike, ali na staklenoj podlozi sa eventualnom platika/guma zaštitom bi moglo poslužiti.

Nego , daj u nick napiši odakle si da znamo kako ti bolje pomoći ili nam bar napiši odakle si.

Pisano: 04.01.2016
Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
to je i meni palo na pamet ovde kod nas u Bgd nema sa plastikom izolovanih grejaca ili bar ne koliko ja znam.Resenje je u grejanju vode i menjanju,ja to mogu da mu obezbedim bar prvo vreme.Hvala.

Pisano: 04.01.2016

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum