NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
51 korisnika su online (10 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 51

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 4 ... 6 »

Pitanje u vezi filtera
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Imam smo jos jedno pitanje u vezi filtera rasmisljam se koji filter da kupim i koji je bolji i trazio sam po internetu i naso sam ova dva filtera sad kupio bih jedan od ova dva za pocetak da traje pa kasnije bih promenio kad budem pri vecim parama.
Rasmisljam se izmedju ovog http://www.aquashop.rs/Product-Eheim-Classic-2211_8979.aspx

I ovog atmanovog filtera:http://www.akvarijum-centar.com/Akvar ... teri/ATMAN/Atman-EF2.html

Jeste da ovaj jedan pise da cisti do 150l a drugi do 200l
ali ja na akvarijumu nebi punio vodu do kraja negde do 30cm bi punio vodu da nemogu da iskoce i to bi bilo tu negde oko 150l vode.
Pa me interesuje koji je filter bolji od ova dva?

Pisano: 16.11.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Anonymous
Re: Pitanje u vezi filtera
Trenutno nisam doma pa ti ne stignem sve odgovoriti,kasnije se javim(ne stignem sad).

Ako se bojis da ce ti kornjace pobjeci mozes napuniti vodu do kraja pa staviti visoki terarijski poklopac.

Dali si razmisljao o tome?
Ne isplati se bas za kornjace puniti akvarij samo do pola,jer ce ti među ostalom kornjace jos narasti...

Kasnije se javim...

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Jesam rasmisljao sam o tome ali cu to kasnije da odradim.

Pisano: 17.11.2012

Anonymous
Citiraj:

Pisano od: Lazar321
Imam smo jos jedno pitanje u vezi filtera rasmisljam se koji filter da kupim i koji je bolji i trazio sam po internetu i naso sam ova dva filtera sad kupio bih jedan od ova dva za pocetak da traje pa kasnije bih promenio kad budem pri vecim parama.
Rasmisljam se izmedju ovog http://www.aquashop.rs/Product-Eheim-Classic-2211_8979.aspx

I ovog atmanovog filtera:http://www.akvarijum-centar.com/Akvar ... teri/ATMAN/Atman-EF2.html

ali ja na akvarijumu nebi punio vodu do kraja negde do 30cm bi punio vodu da nemogu da iskoce i to bi bilo tu negde oko 150l vode.

Evo me,

Iskreno ću ti reći da ti se ne isplati kupovati 2x vanjski filter.
Rađe pričekaj još malo pa uzmi filtera koji će ti zauvijek trajati.
Osim toga,na ovogodišnjem AkTer! Festu sam čuo da Atman zna propisati,odnosno nije najkvalitetniji.

S druge strane,ovaj Ehem Classic 2211 je star filter(stara serija).
"Pristup" tj.čišćenje filtera bi bilo nezgodno, jer koliko znam(nisam 100% siguran) taj filter nema košare za medije niti Aquatop ventil.

Ako sam dobro preračunao iz dinara u €,ti filteri(kao i što sam mislio),su dosta jeftiniji od nekih novijih/boljih.
Želim reći da možeš naći vanjski filter i po 50€ ali će ti vjerojatno procuriti i na kraju izaći skuplje od jednog poštenog akvarijskog filtera.Rađe pričekaj pa uzmi jednog poštenog...

Moje preporuke bi bili slj.filteri:Eheim,Fluval,JBL.
Ovisno o litraži akvarija biraš filter,s tim da bi ti preporučio da uzmeš malo jači filter(od preporučene litraže) jer su kornjače veći onečišćivači od riba.

Koliko ono imaš kornjača?Pomiješao si mi se s ostalim temama
Dali imaš akvarij koji će kornjači/ama služiti do kraja života,ili ćeš kupovati novi akvarij?

Svakako bih ti preporučio korištenje visokog terarijskog poklopca,jer će ti olakšati pristup/korištenje akvarija.Instalacija UV neonke onda nebi bila problem.
Vanjski filteri obično su namijenjeni da rade na punim akvarijima(za ribe),pa ti neznam reći kako bi se kanisterski filter ponašao na djelomično punjenom akvariju.
Preporučio bih da pročitaš slj.članke.Tu je sve lijepo opisano o visokom terarijskom poklopcu i o samom smještaju za kornjaču/e:Smještaj za vodene kornjače

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Lazar321

Pozdrav,

ako u akvariju imas 150 litara vode koji god filter uzmes od ova dva nece bas najbolje obavljati posao. Vecina tih deklaracija je za akvarije s ribama koje proizvode puno manje otpada od kornjaca tako da bi trebao uzeti jaci model od preporuke proizvođaca, recimo deklarirani do 300 litara.

Eheim Classic 2211 je jako kvalitetan filter koji traje desetljecima, no problem je sto zbog starog dizajna nije bas "user friendly". Moras ga rucno puniti prije pokretanja (prije zatvaranja ili lijevkom na ulaznu cijev), a kada ga ides cistiti moras komplet filter s cijevima micati s akvarija ili dodatno kupiti posebne spojke da mozes odvojiti filter od cijevi kada u njima ima vode. U kanistru nemas kosara koje odvajaju medije, no s obzirom da je model 2211 je jako malen (drzi svega jednu litru) to bas nema previse veze.

Atman EF2 je jeftin kineski filter, nemam osobnog iskustva s njime, ali kineski filteri su nekvalitetniji i vece su sanse da procure ili da nesto drugo pođe po zlu. Prednost ovog filtera je sto je moderniji od navedenog Eheima, ima mogucnost odvajanja cijevi od filtera prilikom odrzavanja pa ne trebas uvijek sve rastavljati. Nazalost isto nema rucnu pumpu pa ga moras puniti prije pokretanja kroz otvor na filteru. Ima veci protok i vecu zapremninu filter medija (tesko je reci koliko tocno jer nema podataka proizvođaca). Ima kosare koje odvajaju medije za lakse ciscenje i odrzavanje...sve u svemu bi bio po karakteristikama bolji izbor od malog Eheima, međutim po kvaliteti je daleko.

Savjetujem ti da jos stedis pa kupis posten filter, jer s bilo kojim od ova dva neces bas biti zadovoljan na 150 litara.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Sto se tice filtera trazio sam po internetu i ovde druge FLUVAL i JBL ali nigde nisam nasao da ih ima u srbiji jedino sam nalazio ove Eheim filtere.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
U Aquashopu imas JBL ako ti je Eheim preskup: LINK.
No ne preporucam da stedis na filteru, s obzirom da si nabavio velik smjestaj koji ce ti sluziti godinama trebas dobar i pouzdan filter. Ako ga sada ne mozes nabaviti stavi u akvarij unutra stari filter cisto da voda cirkulira i cesce mijenjaj vodu. Pametnije ti je jos neko vrijeme stediti i kupiti posten filter nego sada na brzinu kupovati nesto s cim dugorocno neces biti zadovoljan pa ces opet trebati kupovati nov filter...
Vidim iz druge teme da su dimenzije 120x50x50 cm, ako ga punis do 30 cm kako si rekao na pocetku teme to nije onda 150 litara, vec 120X50X50/1000= oko 180 litara tako da ti svakako treba jaci filter(npr. Eheim 2073 do 350 l, JBL e900 do 300 l).
A ako ces ikada htjeti raditi visoki poklopac i puniti do vrha svih 300 litara vode onda na odmet ne bi bio niti Eheim 2075 ili JBL e1500.

Dobro razmisli jer eto i ja sam na pocetku isao na jeftiniji filter (TetraTec EX) pa mi je procurio i na kraju sam morao uzeti kvalitetniji.

Pisano: 18.11.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
danas sam bio do naseg pet sopa on mi je preporucio da mi on napravi spoljasnji filter kao da bi to dobro cistilo sta mislis o tome?

Pisano: 29.11.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ovako imam jedno pitanje, onaj covek iz pet shopa mi je napravio spoljni stakleni filter odradio mi je ojacanja na akvarijumu i napravio mi je staklenu ogradu visoku 20 cm koju cu ja kasnije da zamenim sa nekim drvenim poklopcem e sad ima jedno pitanje u filter mi je stavio 2 sundjera, pa onda ugalj i na kraju vatu e sad ja sam gledo nesto ovde oko filtracije jer bi smeo da dodam u filter nesto od ovoga i gde bi ga stavio i sta je bolje. Ja ima ovaj filter i akvairjum vec kod mene 9 dana i on odlicno cisti vodu za sada?

http://www.petmarket.rs/akvaristika/d ... er-masa-biopur-750-g.html

http://www.petmarket.rs/akvaristika/d ... -filter-masa-siporax.html

Pisano: 11.12.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information

Pisano: 11.12.2012

(1) 2 3 4 ... 6 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum