Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kornjača neće jesti |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nebi se smjela spremati, jer temperatura nije dovoljno niska, cancare se nespremaju za hibernaciju po datumu kao primjerice mravi. Temperaturu malo povisi, ali napisi u kakvim je uvjetima drzis. Treba ti UVB rasvjeta i jedna spotica, prikladna podloga(najbolje kokosov treset, li tesko mu je odrzavati vlagu, ja koristim kokosove ljuske i najbolje su rjesenje), neka plitka posuda s vodom i hrana ciji popis imas tu: http://www.kornjace.com/modules/newbb ... hp?topic_id=1225&forum=13
Pisano: 16.10.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Trenutno je u izradi terarij, sa svim navedenim dakle UVA i UVB lampa, mjesto za skrivanje, voda, kokosov treset, hranu ima u tri velike tegle, taj popis sam već pet puta proučila i sve joj dajem s gornjeg popisa (dakle samoniklo bilje) no tenutno je u kutiji sa plikom posudom za vodu, ima kućicu, slamu, mahovinu i lampu da ju grije.
Ali uvijek se penje i hoće izaći pa ju moram pustiti da šeće po sobi. Evo baš se probudila.
Pisano: 17.10.2012
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Bok,
ne želim se miješati po pitanju hibernacije jer ne držim kopnjenjake(a darx ih ima). Ja bih rekao nešto drugo, a to je da ne puštaš kornjaču da se šeta po stanu/kući. Riskiraš bolest kornjače!Npr.upalu pluća! Koju UVA-UVB lampu si uzela? |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
OK ne puštam kornjaču da šeta ubuduće...Ali samo da kažem ona šeta po tepihu a ne po podu.
UVA-UVB lampu još nemam, napisala sam da je to još u izradi. Za sada ima samo običnu stolnu lampu.Ali u ova dva - maksimalno tri tjedna dobiva sve potrebno. A evo i dobrih vijesti - kornjača je jela! Ali vrrlloooo malo. I to vani na suncu. Moj zaključak je: Mislim da joj treba sunce (ili drugim rječima UVA-UVB lampa). Koju još nemam...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nevalja je iznositi sada van. Bez obzira. Sredi joj da joj je pod tom privremenom lampom cca 35C, a ostali dio kutije hladniji, redovito joj nosi hranu i to je to. Ali sto prije slozi stalan smještaj. Kornjača teže razlaže D3 vitamin, ako nema prikladnu rasvjetu, ustvari moze doci do raznih bolesti ako je nema duzi period. Normalno je da zato puno ni nece jesti. Moje tamane cetiri pune sake trave dnevno, stalno jedu, ali naravno rasvjeta mora biti kako spada. Koliko ti je stara kornjaca?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
OK namjestit ću joj temperaturu, a smještaj bude gotov unutar ova tri tjedna. Gore u prvom postu sam već napisala da ima oko godinu dana.
I koju bi mi UVA-UVB lampu preporučili a da je dobra i onako, jeftinija...?
Editirano od Ti-Ti on 17.10.2012 19:59:17
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ispricavam se zaboravio sam. Reptil Glo 5.0 nije losa, kupi 25W. Postavi je 20-25 cm iznad razine tla (moras paziti da ti terarij ima tu visinu!).
Od iduce je godine mozes stavljati u hibernaciju, jer se ne preporuca prvu godinu staviti jer kad kornjaca se izlegne nestigne skupiti dovoljno energije i zaliha za zimu, pa cesto tjekom hibernacije ugine od gladi. Nakon prve godine je druga prica jer jede sav period kad nije hladno. Ako ne znas kako i nemas prostoriju gdje je optimalna temperatura radije je drzi u terariju.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
OK potražit ću tu a gdje se to može kupiti?
O hibernaciji sam već informirana, pročešljala sam cijeli forum... A išla sam i na AkTer Fest ovaj mjesec pa su mi i tamo sve objasnili. Ah da, i moja kornjača je T.marginata a ne čančara.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla na forum! Moguce da joj bioloski sat diktira da se primiri, ali bez vise informacija s tvoje strane je tesko reci. Gdje drzis tu kornjacu? U vrtu, pa je selis zimi unutra ili je drzis cijelu godinu unutra? Ako si je tek sada stavila unutra nije cudno da se kornjaca od manjka svjetlosti i UVA zracenja (koje jako utjece na aktivnost gmazova) primirila sto si i sama zakljucila. Procitaj ovu temu, (bez obzira sto je pisano za T.hermanni): LINK Citiraj:
Od kuda si nabavila tu kornjacu kada kazes da je T.marginata? Od G. Kanizaja?
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.