Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: podloga u akvariju |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Koliko ja znam, nema potrebe da se kamenje vadi. Imaš na ovom linku kako se održava smeštaj: održavanje
Pisano: 13.10.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hvala. pitanje u vezi lampe, ako netko zna. isijava le Flamingo žarulja "sunlight beam" od 100W uva i uvb?
Pisano: 13.10.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
U akvariju takve velicine je dovoljno usisavati dno prilikom izmjene vode kako je opisano u linkanom clanku. Kada bi stalno vadio i ispirao podlogu unistio bi sve bakterije na njoj koje cine biolosku filtraciju i olaksavaju ti odrzavanje akvarija. Sto se tice filtracije, filter materijale trebas prati u staroj akvarijskoj vodi koju si izbacio u kantu, nikako ne u vodovodnoj vodi! Upoznaj se s bioloskom filtracijom ako do sada nisi, puno ces si olaksati zivot.
Sto se tice zarulje to je spot lampa za grijanje koja daje toplinu i u pocetku isijava nesto malo UVA zracenja. Sve te reflektorice ne isijavaju UVB zracenje jer se to tehnoloski ne moze izvesti. Dakle za izvror UVB-a moras imati UVA-UVB neonku, UVA-UVB stednu (compact) zarulju ili "high tech" zarulju koja daje UVA,UVB i toplinu u jednom (lampa na zivine pare ili metal halidna lampa za gmazove). Detaljnije imas ovdje: LINK
Pisano: 14.10.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Imam kornjaču od dva mjeseca i mali terarij. da li neko zna koliki treba biti terarij i koja dubina vode u njemu.
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Citiraj:
Bok, o kojoj se vrsti kornjače radi? U pravilu za mladunce je dovoljan akvarij dimenzija 60*30*30*- 54L. Ako se radi o mošusnoj kornjači,njoj je dovoljno cca.10 cm vode+deblja podloga.Te su kornjače slabi plivači,te se lako mogu umoriti i utopiti,pogotovo dok su mladunci. Također su važna korijenja/drva/panjevi koja se stave u vodu,kako bi se kornjača lakše popela i odmarala na njima. Akvarij 60*30*30* može poslužiti prvih 2 godine života.Kada kornjača odraste trebati će joj veći akvarij koji će joj služiti do kraja života! Ako se radi o crvenouhoj/žutouhoj/trostovoj kornjači njih možeš držati u akvariju dimenzija 60*30*30* do godine dana.Te kornjače narastu puno više od mošusnih te će im na koncu trebati akvarij 150*50*50*nekih 300-400L. Postoji naravno još puno alternativnih izgradnji akvarija itd. Na sljedećim linkovima možeš pronaći dodatne informacije: Obična mošusna kornjača Crvenouha,žutouha,trostova kornjača |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
OK
Dali ko zna kako treba biti uređen
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Citiraj:
Bok, Pa stavio sam ti 2 linka(jer neznam koju vrstu imaš) u kojima piše kakav akvarij treba biti. U podforumu galerija imas puno slika akvarija koji su ljudi slagali. |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Imam crvenouhu kornjaču
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Citiraj:
Onda uz onaj drugi link,obavezno pročitaj i slj.članke: Grijanje Rasvjeta Filtracija Akvaterariji Uređenje Održavanje |
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.
You ne moeš post without approval.
You ne moeš use topic type.