NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
100 korisnika su online (10 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 100

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

pitanja oko mosusne kornjace
Početni član
Početni član

See User information
Uskoro planiram nabaviti koju mošusnu kornjacu pa se polako informiram sto mi sve treba . mislim ubaciti nesto bilja sto moze prezivjeti, tipa anubias, neke travke koje brzo rastu.sve moram napraviti .podluga bi bio kvarcni pijesak, jel to ok? tu sma u dilemi, jer neki ljudi kazu da te kornjace vole kopati po mulju i da im pase pijesak.eto to bi bilo za sad to kaj me muci! malo sam ga puno na drobio, pa ak se nekome da napisati koju rijec

Unaprijed hvala na pomoci!

Pisano: 07.10.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: pitanja oko mosusne kornjace
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Bok.
Tim kornjačama moraš napraviti kopno od granja, tipa vinova loza, drvo mopan ili slično, jer rjetko izlaze na površinu i uglavnom kad izađu onda su blizu vode, odmaraju nad nekom granom. Iznad kopna složi spot sijalicu, da grije kopno (obična reflektorica je ok), nemoj je preblizu staviti, tj. izmjeri temperaturu kopna (max. 35C).

Kvarcni pjesak je ok. Napravi im puno prostora da se mogu sakrivati jer su sramežljive vrste kornjača, ali pazi ako slažeš grane u akvarij da su tak posložene da nigdje nemogu zapest i ugušit se. Ako sam priređuješ vinovu lozu pazi da nije negdje gdje se šprica. Pripremi je tako da žičanom četkom je očistiš od kore i prljavština i onda je prokuhaj ili ispeci u pečnici. Ostavi je da se namače u vodi da otpusti tanin i da postane teža, tj. da lakše potone.

One su jako male vrste kornjača tako da ako kupiš nove koje su sitne nesipaš puno vode, jer nisu dobri plivači kao ostale vrste.

One ne zahtjevaju nikakvu posebnu rasvjetu (ali spot lampa iznad kopna obavezno), štoviše vole sjenovita područja. Kupi neke plutajuće bilje, ricciu ili vodenu leću.

U početku ne trebaš neki veliki akvarij.

Uživaj..

Pisano: 07.10.2012

Početni član
Početni član

See User information
dali bi bio dobar grijac aqua szut i unutarnji filter jer mi je preskup onaj vanjski i hvala na prijasnjim odgovorima

Pisano: 08.10.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ma dobar je grijač, imam ga ja. Nije kvalitetan kao jbl ili slični ali služi svrsi. Naravno da može unutarnji filter, samo redovito oko 30% isprazni vodu iz akvarija i nadosipaj drugu, tako svaki tjedan i također čisti redovito spužvu filtera.

Početni član
Početni član

See User information
hvala na svim odgovorima

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: dominik4545
Uskoro planiram nabaviti koju mošusnu kornjacu pa se polako informiram sto mi sve treba . mislim ubaciti nesto bilja sto moze prezivjeti, tipa anubias, neke travke koje brzo rastu.sve moram napraviti .podluga bi bio kvarcni pijesak, jel to ok? tu sma u dilemi, jer neki ljudi kazu da te kornjace vole kopati po mulju i da im pase pijesak.eto to bi bilo za sad to kaj me muci! malo sam ga puno na drobio, pa ak se nekome da napisati koju rijec

Unaprijed hvala na pomoci!

Pozdrav i dobro dosao na forum!

Jednostavnije bilje definitivno moze prezivjeti, pogtovo kada je kornjaca mala. Najbolje sanse za prezivljavanje ipak imaju plutajuce biljke pa preporucam da probas s njima.
Kvarcni pijesak je ok podloga ako se radi o onim najsitnijem mogucem, tipa kakvog nalazis u pustinji ili u djecjim pjescanicima. Vece granulacije, posebice drobljenog kamenja mogu biti jako opasne i napraviti zacepljenje kada ga kornjace progutaju, a mozes biti siguran da ce tu i tamo koji kamencic zavrsiti u probavi.
Taj najsitniji pijesak koji sam spomenuo jako lijepo izgleda i dobra je podloga za kornjace, međutim nije bas jednostavan za odrzavanje. Najveci je problem sto ce ti unistiti rotor unutarnjeg filtera kada uđe u njega kada ce kornjaca plivati/kopati i uzburkati ga.
Najjednostavnije je uzeti prirodno zaobljeni sljunak granulacije 3-5 mm.

Pisano: 10.10.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum