NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
47 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 47

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Crvici ili nekakve gliste ??????
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Jedna prijateljica me je zamolila da postavim ovaj snimak na forumu i da mi kazete ako znate sta je ovo sto je u vodi..Inace ona ima 2 svoje kornjace i videla je jednu bolesnu kornjacu u radnji i zamolila radnike da joj je daju posto je bila u losim uslovima (znamo si u kakvim uslovima oni drze kornjace) i uzela je kod sebe sad ih ima 3..Svaka cast za nju...E sad problem iz njene koliko sam ja mogao da zakljucim jeste da kornjaca ima ulapu ociju ,sta vise nece ni da jede stalno je na kopnu ponekad pisti i ispusta zvuke.. Po svemu sudeci kornjaca je mnogo mnogoo bolesna..
Da ja puno ne filozofiram evo sta mi je devojka napisala:
1. ne otvara uopće usta niti jede išta...

2. oči ne otvara nikako čak ni kapi ne pomažu baš nešto

3. samo je na suhome neće u vodu, a kada sam joj povećala na 28 vodu i tada gleda da se popne na kopno... jedino je u vodi kada joj ja spustim razinu da je natjeram da pliva malo

4. samo miruje i ne mrda se sa mjesta na kojem bude

5. zbog nedostatka vode jer neće u nju oklop joj se brzo suši

6. eto pojavile su se sada te gliste nekakve i to samo kod nje, kod ove dvije velike druge kornjače nikada toga nije bilo niti ima sada, a hranim ih jednako i voda im je jednako čista, samo kod ove dvije nema grijalice jer je kod ove male dok ozdravi

Evo ovako ako moze da se vidi snimak..
http://www.facebook.com/photo.php?v=4123973290398

Pisano: 08.09.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Crvici ili nekakve gliste ??????
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Koje su boje ti crvici, crvene? tesko je reci, moguce je da se radi o crijevnim parazitima, a moguce je da je neki kukac snijeo jaja u vodu, neka pogleda da se ne radi o larama komaraca, oblikom podsjecaju na to, ali ne vidi se dovoljno dobro: LINK
Koliko vidim to je karantenski akvarij bez podloge? Neka ga cijelog okrene i pocisti, ako se unutar par dana opet to pojavi postoji sumnja da kornjaca ima crijevne parazite.

Sto se tice same kornjace izglednije je da su zatvorene oci uzrokovane upalom pluca, pogotovo ako ispusta piskutave zvukove i boravi na kopnu. U tom slucaju nema koristi kapati oci kapima jer se ne radi o bakterijskoj infekciji.

Da li kornjaci na usta i nos izlazi bijelkasta sluz?
Cak niti prilikom ispistanja piskutavih zvukova ne otvara usta? Ste sigurni da noktima ne grebe samo po kopnu pa to cujete?
Da li se kornjaca kada je se ubaci u vodu naginje u jednu stranu ili pluta bez mogucnost da zaroni?

Ako je stvarno upala pluca postupak znas, voda na 30, kopno obavezno na 35, bit ce potrebna veterinarska pomoc injekcijama antibiotika, od kuda je ta tvoja prijateljica?

Nadam se da drzi karantenu između svojih i bolesne zivotinje inace je ugrozila i svoje zdrave kornjace.

Pisano: 08.09.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ovako mi je odgovorila:
1. da baš su ovakva ta stvorenja bila u akvarijumu... mislim bila su mala pa mislim da su baš ta bila, nisam ih mogla detaljno pogledati ali danas sam joj opet očistitla akvarij i čist je pa ćemo vidjeti sutra da li će se štogod pojaviti opet...
drugo ne ispušta nikakve zvukove uopće i ne pliva na stranu u vodi
dalje.... ona neće ni da pliva kako treba a ne da pluta XD doduše zaroni ona kada treba preći na drugu stranu samo ne vidi ništa...
akvarij je njezin sada prazan sem malog kopnića jer sam ga očistitla i baš sam htjela vidjeti da li će se pojaviti ta stvorenja opet...

Pisano: 09.09.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Odgovori su mi malo pre nepotpuni da bi ista mogao sa sigurnoscu zakljuciti, ako kornjacu ne moze odvesti veterinaru onda je samo moze dobro ugrijati i nadati se najboljem.
Osim bakterijske upale ociju (kod koje se dosta jasno vide gnojne nakupine ne ocima) postoji mogucnost da se radi i o nedostatku vitamina A zbog nepravilne prehrane u pet shopu.

Pisano: 11.09.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Na zalost nisu moji odgovori ja sam tu samo da prenesm..Inace javila mi je da joj je kornjaca umrla , na zalost.. :/ (bar je probala sve da joj pomogne)

Pisano: 21.09.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zao mi je sto je kornjaca uginula, u ovakvim situacijama je oporavak upitan cak i uz pomoc veterinarra...

Pisano: 28.09.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum