Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Moj Aq, Crvenouhe i Ciklidi |
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Leon akva to je odlican, bas cudno da kornjaca ne juri ciklide... Ja imam jednog muzjaka crvenouhe koji je sa dva ancistrusa i takodje ih ne dira... ne znam kako bi se ponasao da mu ubacim neku ribu koja "pliva" :)
Pisano: 16.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
U predfilteru bi trebao imati samo jednu originalnu spuzvu, ako si nagurao dvije omeo si zamisljeno strujanje vode i komora ce se puno brze zastopavati. Vatu isto nisi trebao izbacivati iz razloga sto ona stiti rotor od eventualnih komadica sintetickog stakla (tih kuglica) koji bi ti mogli ostetiti rotor i osovinu. Originalan postav od Eheima stvarno najbolje funkcionira i nije ga potrebno mijenjati. U filteru uvijek treba biti malo mulja, samo je vazno da ti nije krcat muljem kako ti se porozne kuglice ne bi trajno zacepile. Svaki filter je individialan i vidjeti ces koliko ces ga stvarno trebati cistiti kada ti se sve ustabili, no imaj na umu sto manje cackas po njemu manja je mogucnost da nesto pođe po zlu. Prilikom svakog otvaranja bi trebao podmazivati brtve sa Eheim silicon spray ili obicnim vazelinom kako se ne bi osusile i prestale brtviti. Unutarnji Fluval predpostavljam samo koristis zbog cirkulacije?
Pisano: 17.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
@ valdakru
Hvala. Sto se tice riba, u principu od 3 kornjace koje imam, samo jedna nekad pokusa da gricne nekog ciklida ili ancistrusa, medjutim bezuspesno, jer brzo pobegnu. Druge dve kornjace su potpuno nezainteresovane. Sto se tice drzanja kornjaci i riba, nekome uspe, nekome ne, ja sam pre ciklida i ovog akvarijuma, u 100l, dok su kornje bile manje, drzao i tetra barbuse, jato od 10 riba i skoro godinu dana je funkcionisalo sve kako treba, to su brze ribe i napravio sam im vise mesta za skrivanje i vremenom su se kornjace odvikle od jurnjave. Medjutim posle otprilike godinu dana, video sam jedno jutro da fale dve ribice, pa posle toga u par dana sve ih je bilo manje... Lovili su ih nocu i na zalost sve su bile na kraju pojedene, jer su se valjda i one opustile i nisu vise nocu mirovale u sklonistima... Tako da to sa ribama i kornjama je lutrija, mozes da probas ako ti nije zao riba, samo im omoguci mesta za skrivanje. @ Kori Ovo su prilicno porozni sundjeri i nisam primetio nikakav pad protoka ili neki problem, bar da ja vidim. To je praksa koju sam preuzeo od jednog drugara koji se bavi akvaristikom i koji drzi dva sundjera vec duze vreme u istom filteru. Nisu nabijeni, niti silom stavljeni tu, savim ok su legli oba. Sto se tice vate, tu mislim da sam ipak pogresio i pri sledecem ciscenju cu je vratiti. Izvadio sam je citajuci komentare drugih da gusi protok i da je od svih drugih elementa najmanje potrebna. Gume (brtve) sam namazao glicerinom. Da, unutrasnji filter koristim zbog cirkulacije. Pozdrav
Pisano: 17.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Kod vata je u vecini slucajeva istina da samo guse protok, no mogu ti reci da prije proslog ciscenja filter nisam otvarao cak godinu i pol dana, a protok je i dalje bio na nekih 75% (barem je tako indikator pokazivao). Tako da ti ta originalna vata cini vise dobrog nego loseg za filter.
Pisano: 21.07.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.