NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
51 korisnika su online (9 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 51

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

pomoc sa vanjskom pumpom
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Molim vas odgovorite mi. Minjala sam vodu u akvariju i filter čistila vanjski kanistarski cristal profi 700 i sad mi nikako neće se pokrene. Pokušavam s onim botunom što se pritišće ali neće nikako da počne voda izlaziti iz izlazne cijevi. Mislila sam da je to zato što sam htjela staviti ugljen u vrećici unutra no sad sam sve vratila kao što je prije bilo i neće. Poluditi ću majke mi. Ne čuje s ekad spojim cijevi onaj zvuk kad voda ulazi iz akvarija u pumpu a ja ko luđak samo stišćem taj botun ali ništa.

Pisano: 30.05.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: pomoc sa vanjskom pumpom
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav, savjetujem ti da napunis kanister prije zatvaranja filtera, na taj nacin samo otvoris ventile (ako ti je u cijevima jos voda) i nema potrebe uopce stiskati rucnu pumpu. Ako su ti cijevi prazne par stisaka rucne pumpe bi ih trebalo napuniti.
Kada ukljucis filter u struju probaj ga lagano naginjati naprijed-nazad, lijevo-desto da iz njega izađe zrak.
Postoji mogucnost da ti se rucna pumpa zastopala, u tom slucaju mozes filter na ulaznu cijev rucno napuniti vodom uz pomoc lijevka (traktura).

Pisano: 30.05.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da ne otvaram novu temu,pitao bih o 2 vanjska filtera,Eheim 2215 i 2213.Nasao sam u oglasniku da se prodaju,trebat ce mi u buducnosti pa me zanimaju karakteristike,sta se tice kvalitete i odrzavanja.

Pisano: 21.06.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Samo ti ubuduce otvori novu temu, ovako forum gubi na preglednosti. Tvoj odgovor je ovdje: LINK

Pisano: 21.06.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Uspjela sam riješiti stvar iako sam taj dan imala žuljeve od tog start botuna koliko sam put apokušala pokrenuti je a glupača izlila vodu bila iz kanistra. Pokušala sam i sa punjenjem cijevi i to pomaže i sa naginjanjem ali ako je zrak u sustavu odnosno kanistru ni bog ti ne može pomoći. Uglavnom sad sam poredila filter medije i izlila vodu iz njega a unj ulila onu iz akvarija jer je bila strašno zamrljana voda u njemu.
Zanima me imam vanjsku cristal progi mislim 700 i zanima me koliko često ja trebam čistiti te medije, da li samo da isperem one spužve ili sve da isperem ? Dodala sam unutra vrećicu ugljena jer mi je bez njega bila voda grozna stalno žuta a imam rupu u jednoj toj spužvi u koju sam ugurala taj ugljen.
I još jedno pitanje da li da kupujem one starter bakterije i ulivam u filter svaki put kad minjam ili ne? u jednom akvariju su mi rekli da kornjače ne smiju biti u akvariju kad se te bakterije stavljaju a u drugom da to nema veze i da im ne smeta. Ja ne vidim nikakvo poboljšanje sa tim bakterijama jedino sa ugljenom koji makne diskoloraciju.
I još jedno pitanje vezano za onu zračnu pumpu koja ide u akvarij sa ribama. Da li se to može staviti i kod kornjača ili ne pošto mi je to lijepo i htjela bi imati.
još jedno pitanje jesmo li otkrili kakvu biljku koja može u akvarij a da je one ne pojedu? moje vole salatu i meso a vodena salata i leća nisu opstale prošle godine. sad imam kanistarski filter pa mislim da bi možda manje toga usisavala pumpa a li one su velike te je to problem. Probala sam dodati vanjsko bilje ali bezuspješno sve pojedu. Vidila sam da se piše o javanskoj mahovini Vesicularia dubyana da li to može opstati s njima? volila bi još nekako urediti akvarij sad kad sam konačno riješila pitanje kopna i vanjske pumpe.

Dodaj datoteku:

jpg  P6240766 [640x480].JPG (65.37 KB)
1045_4fe71dabd4773.jpg 640X480 px

jpg  P6240772 [640x480].JPG (69.11 KB)
1045_4fe71dbda9817.jpg 640X480 px

Pisano: 24.06.2012

Editirano od anastasija0702 on 24.06.2012 15:37:42
Editirano od anastasija0702 on 24.06.2012 15:54:28
Editirano od anastasija0702 on 24.06.2012 16:01:52
Editirano od anastasija0702 on 24.06.2012 16:03:00

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sa prvim vanjskim filterom vecina ljudi ima problema. S vremenom ces steci iskustvo i praksu pa ce ti odrzavanje biti puno jednostavnije.

Nema strogog pravila nakon koliko vremena moras cistiti filter. Neke filtere cistim svakih mjesec-dva, a jednog nisam dirao godinu i pol dana.
Najbolje ga je ocistiti kada primjetis da ti se protok znatnije smanjio. Ti JBL filteri imaju i predfiltersku komoru u kojoj se najkrupniji otpad skuplja odmah u vrhu filtera. To bi ti znatno trebalo produljiti intervale između ciscenja cijelog filtera, jer samo operes te dvije spuzve (prevrti video na 5. minutu):

Naravno racunaj da ti aktivan ugljen traje samo 3 tjedna do mjesec dana i tada bi ga trebalo promijeniti ako zelis da kemijska filtracija radi kako spada.

Jos jedna vazna napomena prilikom ciscenja filtera. Nikad nemoj vaditi i cupati brtve/dihtunge iz njihovih lezista, samo ih lagano isperi. Prije nego li zatvoris filter namazi brtve vazelinom (jeftino kupis u ljekarni) ili posebnim sprejem za tu namjenu: LINK. Da bi brtve pravilno sjedale i drzale vodu treba ih redovito podmazivati.

Start bakterije nema potrebe koristiti ako peres filter medije u staroj akvarijskoj vodi. Te bakterije sluze da ubrzaju proces cikliranja kada stavis novi, nikad koristen filter na akvarij. Nisu stetne za kornjace i mozes ih stavljati kada su zivotinje unutra. Ono sto ti je trgovac vjerojatno htio reci je da se zivotinje (ribe) ne smiju staviti u akvarij dok se on nije zacilirao jer bi pougible od amonijaka.

Zracna pumpa nije nuzna za ove kornjace ali slobodno je mozes koristiti ako ti se sviđa. Aeracija vode ce ti biti bolja i aerobne bakterije u filteru ce bolje raditi uz vise kisika u vodi.

Nazalost i dalje nema biljke koja bez problema moze opstati sa crvenouhim kornjacama. Vesicularia dubyana ti raste pricvrscena za drvo ili kamen, kornjace bi ju jednim zamahom svu pokidale i onda bi ti zastopala usis filtera.

Zivtinje su ti lijepo narasle, da li si uspjela ugraditi lampu za grijanje kopna u poklopac?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Hvala na odgovorima, ma kako radim ne stignem se previše baviti kornjačama tako da se sve svede na čišćenje i pokretanje te pumpe. Danas sam slobodna pa me uhvatila volja sad ću uploadati slike kako sam prominila način izlaza vode u akvarij, sa onim kao malim slapićem i mislim da im je bolje jer ima više mjehurića i bibanja vode nego li kad je samo istjecalo kroz gumu. Vidi se razlika između onih prvih slika od danas i ovih sada. Osim toga ova manja kornjača Kori Smradikić obožava hvatati mjehuriće pa će imati zanimaciju.
Nije mi jasno što te brtve znače, pretpostavljam one polugice što se pritisnu kako bi gume bile spojene sa kanistrom?
Što se tiče lampe nisam je ugradila u poklopac, ne kužim se baš u elektriku a muž mi je ah.. nije baš za sam svoj maistor.
Skinula sam im lampu jer sad nemam mista za nju odnosno trebala bi skinuti onaj zadnji povišeni dio poklopca koji je nekad služio za filter medije a sad ničem ne služi. Inače nemam mista za lampu ako to ne skinem jer lampu imam posebno jednu što se okači odozgo. U poklopcu imam tri one led lampe samo je jedna za gmazove i samo jednu gorim jer mi se čini kad ostale upalim da se prirazmnožavaju alge od puno svitla a i njima smeta. Da li njima uopće treba grijati zrak preko ljeta?Mislim nama gori klima dosta ali isto vidim da je temp vode oko 30 znači i zraka jer nije klima u ovoj prostoriji. Da li je njih dosta hraniti svako par dana jer ja im dajem skoro svaki dan najčešće one sušene veće ribice ili salatu. Jel to ok? Nekad i meso ali ne prečesto jer nemam živaca za hranenje na pincetu a ne strah me zbog filtera da ga ne z sa bacanjem svega i svačega u akvarij. I još mi nešto nije jasno, meni se čini kad gledam tuđe akvarije da su čisti a moj evo vidiš kakav je danas sam 1/3 vode prominila i cili filter isprala i dodala jednu nailon čarapu ugljena i isto je mutan. A nisam im davala jesti pa mi nije jasno. Ako naručim one zračne pumpe preko e baya da li su one podešene za našu struju ili mi neće raditi? neznam jel neko naručivao?
Upravo sam čitala korijev post o bilju koje filtrira i palo mi je na pamet da bi ja mogla zasaditi bilje gore u ovu plastiku a u to da ide ona unutarnja potopna pumpa koju ionakoimam voda bi tekla sa onim cijevima koje sam imala preko bilja kao slap bi se špricala i vraćala natrag gumom u akvarij. Da li bi mi puno struje trošila još jedna pumpa i ima li koje drugo rješenje za dovođenje vode do bilja? da posadim scindapsus onaj mali jer ima trenutno dracenu srcoliku veliku možda bi i ona mogla. Da li zeolit mogu naći u pet shopu ili?
Kako to sadim da li samo stavim šljunak ili zeolit i bilje ili moram i ono neko gnojivo akvarijsko? imam ideju kako to napraviti samo neznam da li ću uspiti izvesti sa jednom pumpom sve.

Dodaj datoteku:

jpg  P6240774 [640x480].JPG (73.49 KB)
1045_4fe77e3b6d5c4.jpg 640X480 px

jpg  P6240775 [640x480].JPG (70.26 KB)
1045_4fe78078809f0.jpg 640X480 px

Editirano od anastasija0702 on 24.06.2012 23:18:08
Editirano od anastasija0702 on 24.06.2012 23:18:48
Editirano od anastasija0702 on 24.06.2012 23:33:40

Regularni član
Regularni član

See User information
ja imam isti takav akvarij, onaj zadnji dio tj kutiju sa filterom sam izvadio vanka i na zadnju stijenku zakačio lampu za grijanje kopna!

evo tu se vidi Smanjena slika

A za specijalno svjetlo uzmeš repti glo neonku i ugradiš gore u poklopac! Imaš sa strane plastični dio koji se odšarafi i onda se rukom izvadi pleksi ploča da se dođe do neonki!
Originalne neonke za rasvjetu što dođu uz akvarij i nisu nešto posebno, meni je voda od njih bila stalno zelena!

Pisano: 25.06.2012

Editirano od Kori on 25.06.2012 18:36:31

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Misliš da mi je od tih lampi zelena? ja gorim samo jednu neonku i to tu repti glo i uvik izgleda zelenkasta. Kako onda da gorim dvi repti glo? zanima me još kako je prikačena ta svjetiljka za grijanje jer znam da je onaj središnji dio plastični a one svjetiljke su uglavnom na štipalicu za zakačiti što me strah da bi pukla od te štipaljke plastika. Ja sam pleksiglas sa neonki skinula.
Zanima me nek mi netko nešto kaže o zeolitu? ja bi u onu gore plastiku posadila scindapsus imam šljunak taj što se na slikama vidi ali nikad nisam sadila akvarijsko bilje. Kako to sadim, da li treba taj zeolit ili kakav supstrat? to bilje smije biti stalno korijenjem u vodi??

Pisano: 25.06.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
Hvala na odgovorima, ma kako radim ne stignem se previše baviti kornjačama tako da se sve svede na čišćenje i pokretanje te pumpe. Danas sam slobodna pa me uhvatila volja sad ću uploadati slike kako sam prominila način izlaza vode u akvarij, sa onim kao malim slapićem i mislim da im je bolje jer ima više mjehurića i bibanja vode nego li kad je samo istjecalo kroz gumu. Vidi se razlika između onih prvih slika od danas i ovih sada. Osim toga ova manja kornjača Kori Smradikić obožava hvatati mjehuriće pa će imati zanimaciju.
Nije mi jasno što te brtve znače, pretpostavljam one polugice što se pritisnu kako bi gume bile spojene sa kanistrom?
Što se tiče lampe nisam je ugradila u poklopac, ne kužim se baš u elektriku a muž mi je ah.. nije baš za sam svoj maistor.
Skinula sam im lampu jer sad nemam mista za nju odnosno trebala bi skinuti onaj zadnji povišeni dio poklopca koji je nekad služio za filter medije a sad ničem ne služi. Inače nemam mista za lampu ako to ne skinem jer lampu imam posebno jednu što se okači odozgo. U poklopcu imam tri one led lampe samo je jedna za gmazove i samo jednu gorim jer mi se čini kad ostale upalim da se prirazmnožavaju alge od puno svitla a i njima smeta. Da li njima uopće treba grijati zrak preko ljeta?Mislim nama gori klima dosta ali isto vidim da je temp vode oko 30 znači i zraka jer nije klima u ovoj prostoriji. Da li je njih dosta hraniti svako par dana jer ja im dajem skoro svaki dan najčešće one sušene veće ribice ili salatu. Jel to ok? Nekad i meso ali ne prečesto jer nemam živaca za hranenje na pincetu a ne strah me zbog filtera da ga ne z sa bacanjem svega i svačega u akvarij. I još mi nešto nije jasno, meni se čini kad gledam tuđe akvarije da su čisti a moj evo vidiš kakav je danas sam 1/3 vode prominila i cili filter isprala i dodala jednu nailon čarapu ugljena i isto je mutan. A nisam im davala jesti pa mi nije jasno. Ako naručim one zračne pumpe preko e baya da li su one podešene za našu struju ili mi neće raditi? neznam jel neko naručivao?
Upravo sam čitala korijev post o bilju koje filtrira i palo mi je na pamet da bi ja mogla zasaditi bilje gore u ovu plastiku a u to da ide ona unutarnja potopna pumpa koju ionakoimam voda bi tekla sa onim cijevima koje sam imala preko bilja kao slap bi se špricala i vraćala natrag gumom u akvarij. Da li bi mi puno struje trošila još jedna pumpa i ima li koje drugo rješenje za dovođenje vode do bilja? da posadim scindapsus onaj mali jer ima trenutno dracenu srcoliku veliku možda bi i ona mogla. Da li zeolit mogu naći u pet shopu ili?
Kako to sadim da li samo stavim šljunak ili zeolit i bilje ili moram i ono neko gnojivo akvarijsko? imam ideju kako to napraviti samo neznam da li ću uspiti izvesti sa jednom pumpom sve.

Sto ti se povrsina vode vise mreska (bilo ovim spraybarom kojeg si stavila, bilo zracnom pumpom) to ce voda biti bolje ozracena i bakterije ce bolje cistiti vodu.

Brtve su ti gume na spojevima filtera koje sprjecavaju da kroz spojeve curi voda. Glavna ti se nalazi između glave (pumpe) i samog kanistra u kojem su mediji, jos dvije manje imas sa donje strane dijela sa cijevima kojeg odspajas navedenim polugama.
Smanjena slika

Da bi kornjace uz pomoc UVA-UVB neonke mogle vrsiti sintezu kalcija potrebna je toplina (30-35 stupnjeva). Ako ti je po ljeti na kopnu taj raspon temperatura i bez dodatne lampe za grijanje mozes cekati do zime, ali ako temperatura nije kako spada trebala bi staviti dodatnu lampu za grijanje sto prije.

Susene ribice i salata nisu ok prehrana. Odrasle kornjace se hrane opcenito svaka 2-3 dana, nema potrebe hraniti svaki dan. Osim sto prehranjivanje nije zdravo za njih sto vise jedu to vise i zagađuju akvarij.
Susene ribice su poslastice koje ne bi trebala davati svakodnevno kao glavnu hranu. One se daju samo par puta mjesecno. Od suhe hrane redovito mozes davati granule (Tetra ReptoMin, JBL Agil...).
Salata ti sadrzi 90% vode i malo vlakana. Postoje puno bolje biljke koje mozes davati na redovotoj bazi, npr. radic (maslacak).
Za clanak o pravilnoj prehrani vec znas: Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Problem sa vodom imas vjerojatno zato jer nemas neku veliku kolicinu vode u odnosu na velicinu kornjaca. Voda se zasiti otpadnim spojevima prije nego li filter stigne obraditi otpad. Ne preporuca se bez razloga 300-400 litara vode za odrasle kornjace.

Za zracnu pumpu ti ne znam reci, kupujem opremu u Hr. ili Europi. U svakom slucaju bi ti trebalo biti naznaceno da je za 230V, 50Hz.

Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
Misliš da mi je od tih lampi zelena? ja gorim samo jednu neonku i to tu repti glo i uvik izgleda zelenkasta. Kako onda da gorim dvi repti glo? zanima me još kako je prikačena ta svjetiljka za grijanje jer znam da je onaj središnji dio plastični a one svjetiljke su uglavnom na štipalicu za zakačiti što me strah da bi pukla od te štipaljke plastika. Ja sam pleksiglas sa neonki skinula.
Zanima me nek mi netko nešto kaže o zeolitu? ja bi u onu gore plastiku posadila scindapsus imam šljunak taj što se na slikama vidi ali nikad nisam sadila akvarijsko bilje. Kako to sadim, da li treba taj zeolit ili kakav supstrat? to bilje smije biti stalno korijenjem u vodi??

Moguce je da sam spektar neonke potice razvoj algi. Probaj neko vrijeme samo sa Repti Glo, ako se dobro sjecam mogu se neonke pojedinacno gasiti.
Zeolit je po pet shopovima dostupan kao filter medij, ali je dosta skup (500 grama oko 20-30 kn ako se dobro sjecam). Ja sam dobio vecu kolicinu na akvaristickoj tomboli prije par godina pa sam ga iskoristio. Scindapsus ce ti sasvim lijepo rasti iz samog sljunka, u vodi od kornjaca ima sasvim dovoljno otpada za rast.

Pisano: 26.06.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum