Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Akvarij za Razroback mošusnu kornjaču |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Lijepo ti je uređen akvarij, sviđa mi se jer ima dosta plutajuceg bilja, samo mi voda djeluje mutno, jel ti cikliran akvarij? I cemu služi onaj tanjur u akvariju?
Mozda bi bilo bolje da kozice odvojis u neki manji akvarij od 10-15l pa kad se razmnoze ubacujes ih kornjaci kao hranu jer ce ti ih ovako kornjaca vrlo vjerojatno ubrzo pojesti. Isto tako mozes i sa puzevima. Od ribica mozes staviti zivorotke jer se brzo razmnozavaju i ancistruse (ja imam 2 sa svojom i nikad ih kornjaca ne napada). Koliko je velika kornjača?
Pisano: 05.05.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Lijepo si uredio akvarij, ima puno mjesta za penjanje i skrivanje, tocno kako i treba biti! Sa Corydorasom pazi u buducnosti, kada kornjaca naraste mogla bi ga pokusati pojesti. Situacija moze postati opasna ako joj cijeli Corydoras moze stati u usta i proba ga progutati cijelog - tada se ostre peraje mogu zariti kornjaci u grlo...pazi kako oboje rastu. Nastoj dodatno prosiriti kornjaci prehranu. Kako raste slobodno joj postepeno mozes dizati razinu vode da ju pripremis na buduci smjestaj. Ako ces stavljati ribe preporucam gupije, male su, nemaju bodlji, dovoljno su spore da kornjaca koji puta uspije uloviti koju, a s obzirom da se razmnozavaju ko lude nemas troska.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
@tima -unutra su 3kozice vec tjedan dana i ne vidim da ih uopce pokusava pojesti,a i ako ih pojede nema veze ;) . Tanjuric je za hranjenje. Kornjaca ima oko 5cm. Jos je beba !
A sto se tice vode...To sam zaboravio napisat. Taman sam mjenjap vodu pa sam ubacio FFM-a . @Kori-hvala! Jedva cekam da jos malo naraste! S korijem zasad nema problema, vjerovatno cu ga poklonit nekome uskoro jer je sam. A danas dolaze 3gupya ;) .
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Evo par freških slika!
Jučer sam mjenjao vodu,a prije par dana su dosli gupiji...Ima ih svakakvih velicina. 5-6 ih je... ja mislim. I da! Ovo je stvarno najzanimljiviji kucni ljubimac kojeg sam ikad imao! Dodaj datoteku: DSCN0169.jpg (69.06 KB) DSCN0171.jpg (78.62 KB) DSCN0172.jpg (75.10 KB) DSCN0360.jpg (112.54 KB) DSCN0376.jpg (105.89 KB) DSCN0387.jpg (116.38 KB) DSCN0373.jpg (99.16 KB)
Pisano: 13.05.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
Koje smiješno stvorenje, jako zgodan mališa....
Pisano: 13.05.2012
|
|||
Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Je li mogu staviti kornjacu malo na balkon na sunce? Ili pola akvarija sunce,pola hlad?
Pisano: 17.06.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Akvarij nemoj stavljati na sunce jer ce se jako brzo pregrijati, a pocet ce ti se javljati i problem s algama. Sternotherusi opcenito nisu ljubitelji svjetlosti, niti im zdravlje ovisi o UVA-UVB zracenju kao kod crvenouhih, zutouhih...tako da ih nema potrebe stavljati na sunce.
Pisano: 19.06.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Evo freških slika :) . Čini mi se da nije nimalo narasla...
Gupiji su se razmnožili,a jučer sam malo povisio razinu vode.
Pisano: 23.06.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Odlicno, samo tako nastavi
Pisano: 24.06.2012
|