Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: ne jede |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla na forum!
Za mladunce je uvijek potreban grijac. Male kornjace su dosta osjetljive, pogotovo ako uzmes u obzir da su prozivjele tjedne putovanja iz SAD-a do nas. Ako zelis dobro svojim kornjacama nemoj slusati savjete trgovaca iz pet shopa jer u vecini slucajeva daju pogresne ili nepotpune savjete. Po opisanome se cini da tvoja kornjaca ima upalu pluca...izlazak na kopno, hvatanje zraka, odbijanje hrane, zatvorene oci, to su sve simptomi. Kornjace pod hitno trebas utopliti, za pocetak iznad akvarija stavi obicnu stolnu lampu (za radni stol npr.) koja grije. Najtoplije mjesto na kopnu bi trebalo iznositi 35 stupnjeva. Nabavi akvarijski grijac sto prije, temperaturu vode bi trebala povisiti na 30 stupnjeva. Kornjaca u ovom stadiju bolesti bi trebala ici na injekcije antibiotika, to ju jedino moze spasiti. Potrazi lokalnog veterinara i vidi da li bi ti on imao volje pomoci.
Pisano: 13.06.2012
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Citiraj:
zasto joj nedas konkretniji odg? npr koji antibiotik? |
||||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
i jos .. poslala sam @ninakov pm,
sve sto nam je vet rekla i dala. al me svjetski zanima tvoj odg. zbog toga necu ovdje komentirat pa da vidimo Vase misljenje |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Zato jer nisam veterinar i takvim savjetom mozes napraviti vise stete nego koristi, iznenadila bi se koliko je lako pogrijesiti. Ovdje po simptomima mozemo odrediti o cemu se najvjerojatnije radi, no konacnu dijagnozu i lijecenje treba prepustiti veterinarima.
Pisano: 13.06.2012
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
zato pitam, ti si u tom polju strucnjak, koji antibiotik preporucujes?
ne dajem savjete, kazem ono sto je nama rekla veterinarka u pc. ' tobrex kapi koje se mazu na oci i to kao djeluje na cijeli sustav upale ako se o tome radi. treba ici na recept, dala je uz to Sera reptil Reptilin vitamine , jos nam je dala (ovo je za pse i macke ali je rekla da im to vraca neke elektrolite kroz kozu .stavlja se u vodu. 'Rehydration support', (kao infuzija ali bez igle) tako je ona rekla. i imali smo srece sto smo naletili dok je bila tamo, jer ona isto ima kornjace. Vjerujem da zna sto govori. zbog toga pitam za antibiotik, ako nije bakterijski nego upala pluca, nisam ni ja vet, valjda ti znas bolje ako su pluca jel kontas pitanje???? |
||||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
sve ovo govorim samo iz razloga sto na cijelom forumu NEMA konkretnog odgovora, jedino je uvijek ''pitajte veterinara''
da sam nasla prije konk. odg mozda moja mala kornjaca nebi uginula a ako i ima neki savjet, nemoze se nac jer je cijeli sajt zbrda zdola i sto god trazis pise da ne postoji!! |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne, nisam strucnjak, samo bolje upucen hobist. Kada se ti razbolis ne uzimas napamet antibiotike nego ides doktoru, isto je i sa zivotinjama. Svaki je slucaj individualan i nije moguce uspostaviti univerzalnu terapiju za sve, niti je svim veterinarima dostupan svaki antibiotik.
Uzmi sad svoj primjer, ova tema je o vodenim kornjacama i upali pluca. Ne znam sto se dogodilo sa tvojom kopnenom kornjacom, ali i da je bila slicna "respiratorna infekcija", odnosno u slucaju kopnenjaka mikroplazme terapija ne bi bila ista. I da sam ja prije pisao o antibioticima i doziranju ti bi u panici iz neznanja napamet napikala kornjacu tim antibioticima i napravila vise stete nego koristi. Tebi ocito uopce nije jasno da antibiotik ima i stetno djelovanje, da je doziranje i davanje injekcija malim kornjacama tesko i rizicno, da antibiotik moze uzrokovati smrtonosnu alergijsku reakciju, da zivotinje s vremenom razvijaju imunost na njega itd. Zato se ne daje tako olako bez postene dijagnoze, pogotovo ne na svoju ruku. Do sada bi ti trebalo biti jasno da prosjecan veterinar u Hr. nije informiran o pravilnom lijecenju gmazova i pokusaji lijecenja u vecini slucajeva ne budu uspjesni. Na prste jedne ruke mozes nabrojati veterinare za gmazove u Hr. od kojih samo jedna sluzbeno prima zivotinje. Tako da vecina veterinara sami moraju potraziti kako lijeciti kornjacu ili kontaktirati kolege koji se u to razumiju. Antibiotske kapi za oci sto ti je veterinarka iz PC dala sluze samo za lijecenje bakterijskih infekcija ociju. Kod upale pluca vodenih kornjaca su zatvorene oci simptom upale pluca i nema smisla kapati oci antibiotskim kapima jer se nece otvoriti bez injekcija antibiotika. Citiraj:
Eto, nadam se da ti je sada jasnije zasto nema konkretnog odgovora kojeg trazis i ne mozes reci da na ovoj stranici nisu navedeni veterinari koje ovakve stvari mozes pitati. Stranica je takva kakva je, a s obzirom na to da si bila bezobrazna, vrijeđala ostale clanove i registrirala se pod 200 accounta nakon bana mislim da si zadnja ovdje koja se na tako nesto ima pravo zaliti.
Pisano: 16.06.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.