NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
84 korisnika su online (21 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 84

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: crvenouhe kornjace
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: patkica
znam ... no velika ima male probleme sa oklopom ... ali isao sam kod veterinara i sad se polako poboljsava (nedostatak kalcija)

Na temelju cega je postavljena ta dijagnoza? Na temelju krvne slike ili je oklop poceo dobivati mekana podrucja po sebi?
Koliko dugo je ta kornjaca kod tebe, odnosto koliko je godina zivjela vani pod pravim suncem?
Sa cime sve hranis kornjace?

Pisano: 15.04.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Početni član
Početni član

See User information
Molim vas pomozite mi jer se brinem za moju malu kornjacu. Dobila sam je na poklon prije 20-ak dana..mladunce je. Prvih dana je bila mnogoooooo pasivna, uplasena, uvucena skroz u oklop po cijeli dan, spavala je non stop i zavlacila se iza kamenja. Kada neko naidje odmah pobjegne i zavuce se u vodu i oklop. Prije par dana sam je premjestila sa njenim akvarijumom na mjesto gdje ima vise sunca i svjetlosti i ona je druga kornjaca. Ne znam sta joj se desilo odjednom ali ona je HIPERAKTIVNA. Ne smiruje se, non stop se penje po kamenju, pokusava se popne uz akvarijum, bori se, gura kamenje, penje se na ostrvo pa skace sa njega..i tako po dva tri sata se ne smiruje..ne bjezi kada neko naidje samo obilazi krugove i penje se po kamenju i pokusava gore da se popne uz akvarijum. Brinem se nesto da se nije necega prepala i zbog necega uznemirila pa sada pokusava da pobjegne, ne zna sta ce sa sebe. Mnogo mi je kontradiktorna..kasnije se opet smiri i povuce pa opet pocne da se ponasa kao da bjezi od necega. Molim vas pomozite mi, recite da li je to ponasanje normalno i da li joj prija to sunce ili je uznemirena nesto..?Hvala unaprijed..I prodavac kornjaci mi je rekao da smije KUVANU piletiinu, a ovde sam procitala SIROVU pa me molim vas prosvjetlite da je ne mucim vise zao mi je.

Pisano: 10.06.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Bojana_Bojana
Molim vas pomozite mi jer se brinem za moju malu kornjacu. Dobila sam je na poklon prije 20-ak dana..mladunce je. Prvih dana je bila mnogoooooo pasivna, uplasena, uvucena skroz u oklop po cijeli dan, spavala je non stop i zavlacila se iza kamenja. Kada neko naidje odmah pobjegne i zavuce se u vodu i oklop. Prije par dana sam je premjestila sa njenim akvarijumom na mjesto gdje ima vise sunca i svjetlosti i ona je druga kornjaca. Ne znam sta joj se desilo odjednom ali ona je HIPERAKTIVNA. Ne smiruje se, non stop se penje po kamenju, pokusava se popne uz akvarijum, bori se, gura kamenje, penje se na ostrvo pa skace sa njega..i tako po dva tri sata se ne smiruje..ne bjezi kada neko naidje samo obilazi krugove i penje se po kamenju i pokusava gore da se popne uz akvarijum. Brinem se nesto da se nije necega prepala i zbog necega uznemirila pa sada pokusava da pobjegne, ne zna sta ce sa sebe. Mnogo mi je kontradiktorna..kasnije se opet smiri i povuce pa opet pocne da se ponasa kao da bjezi od necega. Molim vas pomozite mi, recite da li je to ponasanje normalno i da li joj prija to sunce ili je uznemirena nesto..?Hvala unaprijed..I prodavac kornjaci mi je rekao da smije KUVANU piletiinu, a ovde sam procitala SIROVU pa me molim vas prosvjetlite da je ne mucim vise zao mi je.

Pozdrav i dobro dosla na forum!

Dobar je znak da je kornjaca aktivna, bolje nego da se skriva i klone. Ako si stavila smjestaj na direktno sunce voda u smjestaju se vjerojatno dosta zagrijala, pa je kornjaca postala hiperaktivna. Akvarij nikako ne bi trebao stajati na direktnom suncu jer pregrijavanje moze biti jako opasno, moze uzrokovati srcani udar u slucaju ekstremnog pregrijavanja.

Imas li u akvariju termometar, kolika je temperatura vode?

Kojih je dimenzija akvarij?
Sto sve imas od opreme (akvarijski grijac, lampu za grijanje, UVA-UVB rasvjetu, filter)?

Kornjacu hranis sirovim mesom, u slucaju da nudis kuhano ono ne smije biti zacinjeno. No o prehrani trebas jos puno toga znati pa procitaj clanak.
Procitaj sljedece clanke, unutra ces naci osnove o brizi svoje kornjace:

Crvenouha, zutouha i trostova kornjaca

Smjestaj za vodene kornjace

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Pisano: 10.06.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum