NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
52 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 52

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Pozdrav!
Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav! :) I ja sam nakon duugo, duuuugo godina dobila kornjačicu i jako sam sretna! :) Zove se Slavica ( zeka- peka ime ), jako je brza, divlja i prekrasna. :) Evo i par slikica :)

Dodaj datoteku:

jpg  DSC00310.JPG (229.90 KB)
1931_4fc7e5acac398.jpg 800X600 px

jpg  spavam.JPG (207.24 KB)
1931_4fc7e5bee937c.jpg 800X600 px

jpg  DSC00453.JPG (249.09 KB)
1931_4fc7e728ccf1b.jpg 800X600 px

Pisano: 31.05.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Pozdrav!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Smjestaj je lijepo uređen i adekvatne velicine, ali moram te upozoriti na par gresaka.

Grijac je pogresno postavljen. Cijeli stakleni dio mora biti potopljen u vodi da bi pravilno radio. Znaci zalijepi grijac u koso na staklo tako da samo gornji plasticni dio viri izvan vode. Polovica grijaca koja ti je sada izvan vode u sebi sadrzi termostat i on ti trenutno pali i gasi grijac na temelju temperature zraka, a ne vode. Također zbog razlike u temperaturi postoji opasnost da se grijac vec orosio sa unutrasnje strane sto moze uzrokovati kvar i cak pucanje grijaca. Ubuduce obavezno procitaj uputstva koja dobijes uz opremu jer neispravno koristenje moze imati gadne posljedice.
Za filter bi isto bilo dobro da ti je skroz ispod vode.

Staklo iznad vode ti se previse rosi sto upucuje na slabu ventilaciju. Ako imas neke manje otvore za odrzavanje na poklopcu otvaraj ih barem preko dana da kornjaca ima zraka. Kada je ventilacija slaba postoji opasnost da zivotinja razvije respiratornu infekciju.

Kornjaci obavezno moras jos dodati i spot lampu/reflektoricu za grijanje kopna. Ona zagrijavanjem pod lampom ubzava metabolizam kako bi mogla bolje probavljati hranu i vrsiti meabolizam kalcija. Najtoplije mjesto na kopnu ispod spot lampe bi trebalo biti oko 35 stupnjeva.
Također neznam kakvu neonku unutra imas, trebala bi imati UVA-UVB neonku za gmazove.

Ne vidi se dobro, da li je akvarij postavljen na plocu stiropora ili je direktno na dasci postolja/stola? Ispod akvarija mora ici ploca stiropora inace ti zbog manjih neravnina daske moze puknuti dno i napraviti poplavu.

Pisano: 01.06.2012

Početni član
Početni član

See User information
Eto, grijač sam stavila u koso :) Dobila sam ga uz akvarij već korišten, tako da nisam dobila upute... Otvaram joj uvijek preko dana, al onda kad zatvorim se zamagli sve i orosi... Imam UVA-UVB neonku za gmazove. :) Filter je onako kako piše u uputama i odlično filtrira... a ne želim da ima dublju vodu...

Pisano: 06.06.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ok, srecom je dobro proslo. Za grijac jos trebas znati da se treba temperirati. Npr. kada ga tek stavis u vodu trebas ga pustiti da poprimi temperaturu vode (20-ak min.) prije nego li ga ukljucis u struju inace ce se orositi.
Kada ga planiras izvaditi iz vode trebas ga iskljuciti 20-ak min. prije da se ohladi inace ti moze prasnuti!

Obavezno rijesi jos spot lampu za grijanje. Da bi metabolizam kalcija uz UVB rasvjetu funkcionirao kako treba potrebna je toplina.

Kod ove vrste kornjace je pozeljna sto dublja voda, za sada joj je ok, ali gledaj da ubuduce ima dubinu 2x duzine oklopa.

Pisano: 06.06.2012

Početni član
Početni član

See User information
Jep, tako i radim s grijačem... I tako ću u skorije vrijeme uzet veći akvarij pa ću sve namontirat... :) Sve samo da mojoj divljakuši bude dobro :)

Pisano: 08.06.2012

Početni član
Početni član

See User information
Dobila sam novi otok! :)

Dodaj datoteku:

jpg  Otok.JPG (213.15 KB)
1931_4fd126ce57bf7.jpg 800X600 px

Pisano: 08.06.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum