Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kupio sam akvarij |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosao na forum!
Cini mi se da imas klasican akvarij za kornjace sa box filterom: Taj smjestaj ce biti ok za prvih godinu dana kornjacinog zivota ako imas mladunca. Box filter ce ti biti ucinkovit ovisno o tome da li ga pravilno slozis, procitaj dio o box filterima u ovom clanku: LINK Opcenito preporucam da procitas clanak o smjestaju, unutra imas najosnovnije stvari o slaganju i odrzavanju smjestaja: Smjestaj za vodene kornjace Nisi napisao koju vrstu kornjace imas?
Pisano: 12.05.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
imam dva mladunca tek rodena žutouhe kornjače. Mucio sam se puno da dobro složim filter,super radi,stigla mi je žarulja sada. spot lampa 35w reptilska posebna, evo bas sam im uredio akvarij s kamenjem,ne previse, jako im je lijepo,ova veca sada se sunca na kamenu dok ova imam onu pumpicu sta fura vodu van izgleda im ko vodopad jako im se sviđa,izlazi nova topla filtrirana voda i sada ova manja je tamo kod vodopada kak bi rekli.hranim ih 3x dnevno ako zele jesti,ali posebno ih moram hraniti,dok jedu zajedno oa mala sve pojede pa da ovoj vecoj ne ostane ni komadic mesa racica neke salate ili sta im god dam tako da ih ranim posebno pa se obadvije najedu.sada sam poceo stedjeti za novi akvarij kada porastu za 1 god.
|
|||
JednOstavno ih voliMm, " volLiM korNjacE "
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
E ako smijem pitati? jel treba grijac drzati izvan tamo di je box filter ili unutra? ja unutra stavio i mislim da radi.
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Kako kazes da zarulja ima 35W djeluje mi kao neka halogenka, tipa: Takva halogenka je adekvatna samo za grijanje kopna i pruza kornjacama UVA dio spektra. Međutim ona ne sadrzi onaj najvazniji UVB dio spektra koji sluzi za metabolizam kalcija i sprjecava da kornjacama omeksa oklop. Trebao bi jos nabaviti UVB zarulju u obliku posebne stednje zarulje ili neonke za gmazove. Kada ti kornjace obje pocnu normalno prihvacati hranu pocni paziti na kolicinu da ih ne bi prehranjivao. Pokusaj ih hraniti rucno uz pomoc plasticne pincete, na taj nacin ces osigurati da obje kornjace dobe odgovarajucu kolicinu hrane. Grijac mozes smjestiti u komoru box filtera. Vazno je da ti je cijeli stakleni dio potopljen.
Pisano: 14.05.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Imam tocno tu zarulju,evo za par dana idem kupit UVB zarulju.Ok imam vec jednu plasticnu pincetu pa cu ih poceti hraniti tako,onaj dio sa box filterom i grijacom mi je cijeli pod vodom.
Pisano: 14.05.2012
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Dok ne nabavis UVB rasvjetu svakako bi bilo pozeljno da kornjacu hranis nekim kvalitetnijim granulama (Tetra ReptoMin, JBL Agil...) koje sadrze kalcij i vitamin D3.
Pisano: 15.05.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.