Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: Pripreme za mošusnu kornjaču |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Rekli su mi da sve stvari možeš naci u knjizi Đure Benića..pa eto usput ti je ;)
Pisano: 03.04.2012
|
|||
Potpis (engl. signature, njem. Unterschrift) je bitan element valjanosti pisanog očitovanja volje.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ne moras kupovati poseban transporter ako ga vec nemas, jednostavno uzmi obicnu plasticnu kutiju, na poklopcu izbusi rupice i to je to. Kornjaci nece biti nista ako ce biti cijeli dan na suhom. Ako bas zelis mozes u posudu samo staviti vlaznu krpicu, ali nije ni to nuzno potrebno. Spot lampa od 40W bi trebala biti dovoljna. Vodovodnu vodu uz dodatak sredstva za pripremu vode mozes koristiti, međutim ubacivati vapnenacko kamenje u smjestaj nije pametno jer ce ti kornjaca sva biti zabetonirana od kamenca nakon nekog vremena. Prikladna razina vode je 10-ak cm. Do utapanja moze doci ako neoprezno slozis kamenje i panjeve pa se kornjaca negdje zaglavi ili ako se nesto na nju srusi. Bilje moze opstati sa ovom kornjacom, iako ce ih kao velika mozda iskapati. Kakve sve uvjete trebaju određene biljke znas i sam s obzirom da si akvarist. Jesi li procitao ovaj clanak? LINK
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Hvala Kori na odgovoru !
Procitao sam sve clanke na hrvatskom jeziku,a i neke na engleskom. Citam razne strane forume. Koji je najbolji forum za mosusne kornjace?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Jos jedno pitanje... Dok putujem ocu li stavit kornjacu na sunce ili u hlad?
Pisano: 04.04.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Evo stigao sam u Dubrovnik. Skupa s kornjačicom :) !
Dobro je podnjela put. Bila je u malom transportru sa vrlooo malo vode. Čisto radi vlage. Kad sam doma stigao,morao sam cijeli pijeska i akvarij isprati. A to nije bilo nimalo lako nakon puta od 7sati. Jedva tipkam sada ovo. Akvarij je napunjen sa nekih 10(+/-)cm vode. Na sredini je malo veci panj u koji je usmjerena spot lampa. Grijanje je ukljuceno na 26 celzijevih, vodu filtrira neki tetrin unutarnji filter. Pijesak je malo vece granulacije,jer sam zaboravio kupiti u Bauhausa onaj sitni....Ali valjda ce biti ok. Večeras nisam imao nikakve ribe niti piletine kod kuce pa sam joj ponudio malo Tetra Reptomin baby umočen malo u vodu. Nakon nekih pola sata vidio sam da nije ni probala,pa sam ubacio one tetra delicia bloodworms. cijelu vrečicu sam prosuo po nekim mjestima gdje se najviše zadržava...Nakon par sekundi odmah je doplivala do jednog komada i brzo pojela :) ! To mi je bilo najbitnije. Sutra cu kupit komad piletine koji cu izrezati na full sitne komadiće i staviti u frizer. Pa kad bude hranjenje 15min cu prije izvadit da ne bude hladno. Jeli hranim ujutro i navečer? U akvarij ima i par biljaka, pa sam na akvarij stavio i jednu štednu žarulju,ali vidim da se njoj to baš i ne sviđa,pa sam izgasio. Sad gori samo spot žarulja. ali i to cu brzo izgasiti. Koliko bi trebala spot lampa gorjeti dnevno. Primjetio sam da se lampa full brzo ugrije :S ! Inače kornjača je jakoo aktivna....Non stop pliva Ovih dana stavim slike u novoj temi ;)
Pisano: 05.04.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Za engleske stranice posvecene mosusnima ne znam, no vecina ovih popularnih stranica o kornjacama ima sve o mosusnim kornjacama sto trebas znati. Ako znas njemacki: http://www.moschusschildkroeten.de/ Citiraj:
Inace u hlad. Na jakom suncu se kornjaca moze pregrijati i dozivjeti infarkt. Citiraj:
Drago mi je cuti da je sve ok! Nije nuzno da imas sitan pijesak u akvariju kao ja, i obican sljunak ce biti ok. Samo gledaj da je taj sljunak prirodno zaobljen, da nije mljeven sa ostrim rubovima. To je u slucaju da kornjaca proguta koji kamencic, ostar sljunak ima vece sanse uzrokovati zacepljenje. Za hranjenje zelatinoznom hranom preporucam nekakav tanjuric da ti hrana ne pada u sljunak i ne radi smece. Kornjacu ako ikako mozes hrani 2x dnevno. Ujutro joj daj meso/ribu/puzeve/zelatinu a nevecer ReptoMin. ako ti nece htjet jest reptomin sa povrsine nudi joj komadice prvo na pincetu. Lampom imitiras prirodnu svjetlost tako da je zimi potreban fotoperiod od 8-10 sati dnevno, a ljeti cak 12-14 sati dnevno, preporucam timer da zivotinja ima svoj red. Poanta spot lampe je da se ugrije i pruza kornjaci odgovarajucu toplinu na kopnu.
Pisano: 06.04.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Hmmm....Moj pijesak je polovičan..tj. pola je sa zaobljenim rubovima,a pola je s oštrim rubovima. Otrpilike je 60% prirodno zaobljeni šljunak.... Mogu kupiti još zaobljenog pa ga staviti,ako to pomaže.
Za sad jede sve osim reptomin. Malo mi je čudno što kornjača stoji dosta pod vodom...Rijetko kad dođe po zrak,ili to možda obavi kad ja nisam u prostoriji jer me se malo boji. @Hologram mi je rekla da maknem grijač i filter od stakla da se nebi zaglavila kornjača pa da ugine...Mislim da se kraj filtera nemože zaglaviti,ali kod grijača već može...Oću li onda odljepiti? Evo slika akvarija i kornjače! Dodaj datoteku: Photo 6.4.2012. 10 59 52.jpg (97.52 KB) Photo 6.4.2012. 15 25 19.jpg (98.02 KB) Photo 6.4.2012. 15 25 51.jpg (99.04 KB)
Pisano: 06.04.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Sinoć je uzela jedan reptomin :) ! Jutros sam stavio mali komad piletin na tanjurić,ali ne jede....Valjda je sita. Voda se razbistrila,ali ne još u potpunosti,također sve je manje masnoće na površini vode,koju pokušavam odstarniti čašom !
P.s. Jučer se bila zaglavila u jednoj rupici u panju pa sam je jedva izvadio van! Sreća da sam u tom trenutku bio u sobi ! Sad sam zatovrio tu rupu...Više nema gdje zaglavit ! :)
Pisano: 07.04.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ovaj sljunak bi trebao biti ok, samo kada naraste prati da ga slucajno ne guta u vecim kolicinama. Oko isanja se ne moras brinuti, glavno e da se moze popeti do povrsine po zrak. Sam moras prosuditi sto bi moglo predstavljati potencijalnu opasnost za kornjacu. Cak su i manje stabilna drva opasna kad se pocne ukopavati pod njih. Postavi sve sto cvrsce mozes i gledaj da se kornjaca nigdje ne moze progurati i zaglaviti. Citiraj:
Nije nista neobicno ako sada na pocetku odbija hranu, mozda ce joj trebati neko vrijeme da se navikne na nove uvjete. Moje su od pocetka jele, međutim od kada su kupljene bile su u roku od 15 min. vec u mom akvariju. Tvoja je ipak dozivjela malo veci sok.
Pisano: 07.04.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.