Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kornjačaa |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Slika je ono sto ceka svakog vlasnika crvenouhe kornjace
Pisano: 10.11.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Kupila sam grijac ubrzo ce biti i slika :D
Pisano: 03.12.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav, tako mladu kornjacu nije potrebno forsirati da jede biljnu hranu, ali ju je svakako pozeljno polako privikavati na nju. Najbolje je nuditi jednostavno vodeno bilje (vodena leca, vodena kuga, rogolist...). Banana je poslastica koja se zbog previse secera smije davati kornjaci eventualno svakih 2-3 mjeseca kao i ostalo voce. Mrkvu smijes davati dosta cesto. Spinat se uopce ne smije davati kornjaci jer sadrzi oksalnu kiselinu i dugorocno djeluje kao otprov na organizam gmazova. Ako si jednom kornjaci slucajno dala nece biti dugotrajnih stetnih posljedica, no niposto nemoj to ponoviti! Kornjaca ce sada sljedeca 2-3 mjeseca imati problema sa metabolizmom kalcija zbog oksalne kiseline koju je pojela. Pridrzavaj se provjerenog preporucenog popisa: Prehrana vodenih kornjaca (popis) Zasto smatras da se dobro ne razvija? Koliko je kornjaca bila velika kada si ju dobila i koliko cm sada ima? Imas li pravilnu rasvjetu (lampu za grijanje te UVA-UVB rasvjetu)? Pravilna prehrana je raznolika prehrana. Ako dajes kornjaci samo jednu vrstu mesa i suhu hranu to nije dovoljno raznoliko. Zivu hranu mozes samo ubaciti u akvarij ili dati kornjaci ravno u usta uz pomoc pincete. Na popisu imas sve sto mozes davati.
Pisano: 28.01.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Ne znam, zaista, ali znam da je bila veoma mala, a sada ima 8 cm. Da ima rasvjetu :)
Pisano: 01.02.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjaca je sasvim pristojne velicine za svoju dob, nema razloga za brigu. U zatocenistvu kornjace mou puno brze rasti, no to nije za njih zdravo, u prirodi npr. rastu jos sporije nego ova tvoja...
Pisano: 02.02.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Moja kornjaca ima oko godinu i 3,4 meseca i ima oko 11-12 cm.. Sve to to od kornjace do kornjace.. Mada mislim da bi se bolje razvijala ako bi joj nabavila UVB-A rasvetu...i naravno veci prostor za plivanje..
Pisano: 03.02.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Zanima dubina vode pod kojom kornajce mogu biti?
Pisano: 03.11.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav,
za odrasle crvenouhe kornjace se preporuca dubina od minimalno 40 cm u akvarijskim uvjetima. U svakom slucaju za crvenouhe kornjace ne postoji pre dubok akvarij jer u prirodi u barama i jezerima zaranjaju bez problema na nekoliko metara dubine. Da li planiras novi smjestaj za svoju kornjacu? Koliko je trenutno velika i o kojim dimenzijama smjestaja si razmisljala?
Pisano: 04.11.2013
|
|||
|
Re:Kornjacaa |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Novi smjestaj
Pisano: 07.11.2013
|