Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Obicne mosusne kornjace ponovo u Hr. |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Da slažem se u potpunosti, uskoro ću joj nabaviti veliko plastično korito i uvb rasvetu.
Ako se ikada budem odlučio za prinovu, sigurno ću usvojiti od nekog ko ne vodi računa kako treba, pre nego da kupim novu. Naravno, uz odgovarajuće uslove.
Pisano: 02.02.2012
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
gdje sve u zg-u ima za kupiti kopnene kornjace?
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav,
u Zg. prema mom znanju trenutno nigdje. No moguce ih je kupiti od uzgajivaca iz Pule, gospodina Kanizaja: http://uzgojkornjaca.com/ U 10. mjesecu taj uzgajivac dolazi u Zg. na AkTer pa ti moze dostaviti zivotinju. Imaj na umu da kopnene kornjace nije moguce drzati u terariju, za njih moras imati vrt ili barem veliku terasu da zivotinje mogu provesti ljeto pod pravim suncem.
Pisano: 16.08.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Zdravo, nova sam ovde. Želja mi je nabaviti upravo ovu vrstu kornjače, jer odgovara uslovima koje joj mogu pružiti.
Obzirom da sam iz Tuzle a kod nas na žalost još uvijek nema obične mošusne kornjače u prodaji imala bih par pitanja. Krajem februara namjeravam doći u Osijek. Da li neko zna, ima li u Osijeku za kupiti mošusnu kornjaču? I da mi kaže gdje tačno? :)
Pisano: 15.01.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pet centar ima poslovnicu u Osijeku: LINK
Nazalost nema garancije da ce u trenutku kada ces ici imati te kornjace tako da bi bilo najbolje telefonski provjeriti da li ih trenutno imaju prije polaska. U navedenoj trgovini su odnedavno u prodaji i nazubljene mosusne kornjace (Sternotherus carinatus): LINK Duzan sam te upozoriti da bi mogla platiti kaznu na granici i da bi ti zivotinja mogla biti oduzeta ukoliko otkriju da je prenosis.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
I naravno, dobro dosla na forum!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Svakako u tom periodu moram službeno do Osijeka, pa sam imala u planu svratiti do nekog pet-shopa, ali ste me s ovim upozorenjem pokolebali. Sad već ne znam šta da radim? Kupiti je na rizik, ili odustati.
Hvala na odgovoru , u svakom slučaju.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Duzan sam te upozoriti, a sada je na tebi odluka da li ces riskirati ili ne. Nazalost procedura za uvoz na legalan nacin je toliko skupa i komplicirana da se vecina ljudi ne zeli upustati u to i jednostavno prevezu zivotinje na svoju ruku, pogotovo kada se radi o tako sitnoj zivotinji koja nije uvrstena na CITES listu.
Pisano: 18.01.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pozdrav, zanimalo bi me kojih vrsta kornjača trenutno ima za nabavit u Zagrebu? Ima li još uvijek mosušnih? Kod nas u Splitu već odavno u ovim manjim shopovima nema ni jedne vrste, a ovih večih shopova tipa PC ni nema u Splitu.. Hvala!
Pisano: 21.04.2013
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.