NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
72 korisnika su online (27 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 72

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 »

Re: Obicne mosusne kornjace ponovo u Hr.

See User information
uglavnom, neznam koliko se ovo tice teme ali moram ubacit. ona kornjaca jos nakon mj dana stoji tamo u akv mrtva (valjda!! malo je pomaknuta na gore kako da to objasnim ali na istom mjestu kao i prije.zapucana u kut, i nitko nista! ako nije, teoretski ,krepala ,kako moze stajati mj dana na istom mjestu i oklop joj je bijel jos uvijek?nisam nista rekla jer mi je ovaj put granicilo sa bedom i nevjericom.i bila sam sa starcima. ono, nesmijes scene radit, ako netko kuzi.. pa eto pitanje, dal da odem sutra tamo, da ju kupim? da ih natucem? jel da prijavim inspekciji???? jer ako je prezivjela toliko onda ce i sutra bit tamo!
MA NEMOZES VJEROVAT! i onako joj vjerovatno nema pomoci! i opet pitanje, vi ovdje se malo vise kuzite u to , pa evo, !rijeka , škurinje, jedini pet centar u pg. drze mrtve zivotinje!!( zmija im je skinula kozu , ja mislila da su dvije pa se i ova osusila , al ne, jedna je, sa osusenom ljuskom pored sebe. i tako vam to stoji..tjednima.neznam dal je to normalno i dal se tako smije drzat
.,,al bas i nije fora za vidjet,,

ugl. kornjaca
?btw.jedu non stop onaj pijesak u boji, narancasti, jer nemaju sta drugo! i nije mali promet ljudi, osim sto nikog nije briga. eto

samo me zanima, jer se ja ne kuzim , ta kornjaca, osusena , ?mj dana!!?????? nemoze se spasit( posto je u izlogu,jos uvijek. i da znam, jedna od milijardu ! al mene zanima ova

Pisano: 20.12.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da je mrtva bi se vjerojatno vec pocela raspadati i druge kornjace bi ju grizle. No kada je kornjaca u tako losem stanju da se ne pomice tesko ju mozes spasiti, eventualno uz strucnu veterinarsku pomoc. To je nazalost tako, od farma u SAD-u relativno mali postotak kornjaca dospije do vlasnika i odraste.
Da im i pozoves inspekciju budi sigurna da ne bi bila prva ni zadnja. Međutim cinjenica da taj lanac posluje vec 10 godina sa tim odnosom prema zivotinjama je sve sto trebas znati o ucinkovitosti inspekcije u nasoj drzavi. Mali stradaju, ovakve divove nitko ne dira.

Pisano: 21.12.2011

See User information
ne mislim ic prijavljivati ljude jer mi je dosadno.
inspekcija je ionako glupost.
kakvi su samo''restorani' i 'bistroi' otvoreni ,da nebi ni stakor tamo zalutao, fuj! (ne uzimajte prilog nikada ako nije iz vrecice,tj, zatvoren!)o vjeruj,..
da, vjerovatno joj nema pomoci, al bar su je mogli maknut.
stvarno ne kuzim, uopce. ic cu vidjet ovaj tj, ako je jos tamo
jer moram naci neki filter za van, a nemam pojma di,
koda smo u bangladesu,
ma
moje su duple od kad ih imam. he,, a zabe... a jadna, ma u K!

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: xoxoturtle
jer moram naci neki filter za van, a nemam pojma di,
koda smo u bangladesu,

Gotove filtere za vrtna jezera mozes naci u trgovinama Zoo Tukano (slovenski hobby-program), te u centrima Bauhaus i Baumax. Također imas i webshop: www.svijetvode.com . Cijene gotovih filtera su relativno velike, tako da ti se vise isplati kupiti neku veliku kantu, pumpu, filter materijal i sama sloziti. Bit ce puno jeftiniji, a ako ga dobro slozis cak i bolji od kupovnih. Da ne skrecemo s teme otvori novu temu pa mozemo detaljnije o tome.

See User information
kako si sladak,,,kvragu!

Pisano: 23.12.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
:)
Opa ! :))))

Pisano: 24.12.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: xoxoturtle
kako si sladak,,,kvragu!

Ironicno, do prije par tjedana me nije mogla smislit :)

Pisano: 24.12.2011

Početni član
Početni član

See User information
Kod nas u bgu postoji samo crvenouha, nažalost.
I to je možeš nabaviti samo u nekim retkim pet šopovima jer je zatvoren uvoz.

Pošto imam samo jednu crvenouhu, da li bi ove dve vrste mogle koegzistirati zajedno?

Takođe, da li bih ja nekako mogao kupiti iz hrvatske ovu vrstu?
=)

Pisano: 30.01.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako je zabranjen uvoz crvenouhih, moguce je da ce se poceti uvoziti zutouhe, trostove ili cak neki drugi rod poput Pseudemysa ili Chrysemysa.
Pet shopovima nije toliki problem uvoziti koliko je kasnije prodati kornjace. Zainteresiranost na ovim prostorima za kornjace je jos reletivno mala. U Hr. smo prije par godina slucajnim uvozom mosusnih kornjaca dobili priliku promovirati tu vrstu. Potraznja je postala dovoljno velika da se kornjace uvezu.

Crvenouha i mosusna kornjaca bi mogle zivjeti zajedno, dijele isti prirodni habitat, no postoje određene opasnosti. Kako je crvenouha ponekad i vise nego duplo veca od mosusne moglo bi doci do ozbiljnih ozlijeda ako se ikad potuku. Smjestaj također mora udovoljavati potrebama obje vrste - crvenouha mora imati dovoljno prostora i dubine za plivanje, a mosusna treba imati puno potopljenih grana za penjanje i plicih mjesta za odmaranje. Sretnija solucija je da svaka vrsta ima svoj smjestaj.

Da bi legalno kao privatna osoba uvezao zivotinju mislim da ti treba izvozna dozvola za Hr., uvozna dozvola za Srb. i zivotinja mora boraviti u karanteni. Prema informacijama koje imam to je poprilicno kompliciran i skup postupak.

Pisano: 31.01.2012

Početni član
Početni član

See User information
Da, legalan način je uvek preskup. =)

Ništa, za sada odustajem, jer ne bih imao ni odgovarajuće uslove za nju, ali bih voleo da imam još neku vrstu, recimo yellow belly slider (valjda je to žutouha), jer znam da je kornjačama tako zanimljivije, a i meni.

Pisano: 31.01.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum