NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
57 korisnika su online (16 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 57

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3)

Re: Osvetlenje kornjace
Regularni član
Regularni član

See User information
Razmišljam o kupnji Solar Glo žarulje, međutim dostupna mi je isključivo žarulja snage 125 W. Znam da nije važno koliko je W žarulja jer to ovisi o udaljenosti iste od kopna, ima li akvarij poklopac, o temperaturi prostorije u kojoj se akvarij nalazi itd., itd., međutim, ne čini li se to ipak previše?

Pisano: 16.01.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Solar Glo je zarulja na zivine pare sa ugrađenom prigusnicom koja daje manje topline od obicne zarulje. Razloga tome je sto veci dio energije pretvori u svjetlost za razliku od obicne zarulje sa zarnom niti gdje najveci dio energije ode u toplinu. Solar Glo od 125W instaliran u grlo bez reflektora ti daje odprilike jednaku kolicinu topline kao obicna spot lampa sa zarnom niti jacine 60-75W. Naravno govorim o udaljenosti oko 35cm od kopna.
Nazalost ne postoje slabije zarulje od 100-125W na zivine pare jer pri manjim snagama proizvođaci jos nisu uspjeli dobiti stabilnost pri radu zarulje.
Da li si ista mijenjala pokrov akvarija od kada si zadnji put stavljala slike? LINK
Tu bi bez problema iznad mogla objesiti takvu lampu. Na zid iza akvarija pricvrstis samo jedan kutnik i sa njega objesis lampu. Tu na slici mozes vidjeti bas Solar Glo 125W instaliran na taj nacin u boxu: LINK

Pisano: 17.01.2012

Regularni član
Regularni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Solar Glo je zarulja na zivine pare sa ugrađenom prigusnicom koja daje manje topline od obicne zarulje. Razloga tome je sto veci dio energije pretvori u svjetlost za razliku od obicne zarulje sa zarnom niti gdje najveci dio energije ode u toplinu. Solar Glo od 125W instaliran u grlo bez reflektora ti daje odprilike jednaku kolicinu topline kao obicna spot lampa sa zarnom niti jacine 60-75W. Naravno govorim o udaljenosti oko 35cm od kopna.
Nazalost ne postoje slabije zarulje od 100-125W na zivine pare jer pri manjim snagama proizvođaci jos nisu uspjeli dobiti stabilnost pri radu zarulje.
Da li si ista mijenjala pokrov akvarija od kada si zadnji put stavljala slike? LINK
Tu bi bez problema iznad mogla objesiti takvu lampu. Na zid iza akvarija pricvrstis samo jedan kutnik i sa njega objesis lampu. Tu na slici mozes vidjeti bas Solar Glo 125W instaliran na taj nacin u boxu: LINK

Hm, imam problema s nabavom.
Namjeravala sam najprije uzeti Exo Terra Repti Glo 5.0 kompakt žarulju kao što sam do sada imala i Sun Glo Neodymium Daylight Basking Spot Lamp, no nema ih niti u Pet centru niti u teraristika.hr ponudi.
Također nemaju niti Solar Glo kojem sam se nadala.

No imaju JBL SOLAR UV- Spot, vidim da je isto navedeno i u članku o rasvjeti, pa pretpostavljam da je i to dobro kupiti.
Pretpostavljam da traje godinu dana.

Akvarij za sada izgleda kao na fotografijama, tako je, ali slijede poboljšanja.

Pisano: 19.01.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: velikasirena
Hm, imam problema s nabavom.
Namjeravala sam najprije uzeti Exo Terra Repti Glo 5.0 kompakt žarulju kao što sam do sada imala i Sun Glo Neodymium Daylight Basking Spot Lamp, no nema ih niti u Pet centru niti u teraristika.hr ponudi.
Također nemaju niti Solar Glo kojem sam se nadala.

No imaju JBL SOLAR UV- Spot, vidim da je isto navedeno i u članku o rasvjeti, pa pretpostavljam da je i to dobro kupiti.
Pretpostavljam da traje godinu dana.

Akvarij za sada izgleda kao na fotografijama, tako je, ali slijede poboljšanja.

Da li si bas poslala upit teraristici.hr na mail nedavno? U PC opcenito ne drze Solar Glo.
JBL SOLAR UV-Spot nisam imao prilike probati, ali trebao bi biti cak i bolji od Solar Glo, JBL je poznat po svojim lampama. Jedina mana je nesto visa cijena. Da, isto bi je trebala mijenjati jednom godisnje.

Pisano: 20.01.2012

Regularni član
Regularni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Da li si bas poslala upit teraristici.hr na mail nedavno? U PC opcenito ne drze Solar Glo.
JBL SOLAR UV-Spot nisam imao prilike probati, ali trebao bi biti cak i bolji od Solar Glo, JBL je poznat po svojim lampama. Jedina mana je nesto visa cijena. Da, isto bi je trebala mijenjati jednom godisnje.

Tako je, poslala sam upit prije dan-dva, rečeno je da nemaju Solar Glo, ali imaju ovu JBL Solar UV-Spot.
Hvala na odgovoru!

Pisano: 20.01.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum