NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
46 korisnika su online (5 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 46

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: početak prehlade?
Regularni član
Regularni član

See User information
i stavio sam mu leće u vodu, pojeo je 2 šake toga u 2 dana :D

Pisano: 17.01.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: ZooS
ma čistio sam ga cijelog jer se puno toga nakupilo na dnu i voda mi je dobivala smečkastu boju i pjena mi se skupljala. od kad sam nabavio i postavio akvarij (6 mjeseci) nisam ni otvarao filter niti izmjenio svu vodu. obićno svaka 2 tjedna izmjenim oko 60 - 70l tj izvadim 40l i dodam još 20-30l, počistim dno koliko mogu sa crijevom(imam onaj nastavak za usisavanje). to dobro počisti ali opet ne uspijem baš sve pokupit. btw više se ne glasa od kad sam mu improvizirao poklopac, izregulirao temp i nisu paraziti iz kornjače :)

Ovo odrazavanje svakih dva tjedna je pravilno i tako ubuduce radi. Tada ne moras (niti nije pozeljno) detaljno ocistiti cijelo dno jer bi previse poremetio biolosku ravnotezu. Probaj cesce cistiti filter, moguce da ti je on uzrokovao naglo zagađenje ako se zastopao.

Drago mi je da je kornjaca dobro, lecu si mozes uzgajati i u posudama s vodom na prozoru ako nemas drugi poseban akvarij.

Regularni član
Regularni član

See User information
baš sam danas podigao mali biljni akvarij i tamo ću si uzgajat za Moa bilje i gupie i kozice i te male šta smije jesti. dakle vodu kompletno mjenjati što rijeđe, primljeno na znalje. zapravo nisam imao ni vremena pošteno postaviti akvarij kad sam ga dobio pa je bilo ono na etape kupovanja opreme i poštelavanje svega pa mi je možda i zato došlo da to sad pošteno napravim. ugl filter tu i tamo očistiti i vodu mjenjati svaka 2 tjedna. još jedno pitanje: koliko često bi trebao mjenjati medije u filteru ako bi trebao uopće. imam fluval 305

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Prema mojoj procjeni Fluval 305 bi se na tvom akvariju trebao otvoriti svaka 3 mjeseca, mozda 4, ovisno kada vidis da ti se poceo smanjivati protok. Jer cim ti se smanjuje protok bakterije u filteru dobivaju manje hrane i kisika za preradu otpada i polako odumiru.
Spuzve u okviru ti mogu trajati 10+ godina ako ih pravilno odrzavas, tj ne zmices previse da ti se ne deformiraju i pocnu sa strane propustati vodu. Tek kada vise ne sjedaju lijepo u okir ih je potrebno promijeniti.
One bijele bioloske valjcice BioMax ne moras mijenjati. S vremenom ce se nihove unutarnje pore zapuniti smecem i izgubiti ce na ucinkovitosti bioloske filtracije, ali uvijek ih mozes nastaviti koristiti. Po preporuci proizvođaca polovica tih medija bi se trebala mijenjati svakih 6 mjeseci za optimalnu ucinkovitost, ali meni vec godinama funkcioniraju bez ikakvih problema uz normalno odrzavanje.
Crne vrecice s aktivnim ugljenom ti traju samo mjesec-dva i tada ih mozes baciti. Preporucam ti da aktivni ugljen zamijenis sa nekim trajnijim bioloskim medijem jer inace moras dosta cesto otvarati filter i bespotrebno trositi novac na aktivni ugljen.

To je sve od originalnih medija koje dobijes s filterom, ako racunas da ti je ugljen dotrajao imas jos dvije kosare (2 litre prostora) za staviti jos medija. Da li je to s necim popunjeno ili je prazno?

Pisano: 18.01.2012

Regularni član
Regularni član

See User information
baš tako kako si rekao. nisam ništa još vadio takko da imam 3 košarice pune i svaka ima pregradu za medije (dakle 6 pretinaca), dobio sam 3 vrećice valjaka koje sam otvorio i isprao prije nego što sam ih stavio u filter (kako i piše na uputstvima) i 3 vrećice sa ugljenom. dakle mogu komotno izvaditi ugljen i stavit neki drugi medij. šta mogu staviti? tj šta ima kod nas za kupiti?

Pisano: 18.01.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sve valjcice koje si dobio uz filter ti stanu u jednu kosaru (cijelu). Svaka kosara ti drzi tocno jednu litru medija i u pet shopovima se prodaju takva pakiranja. Ja ti preporucam da unutra stavis kvalitetne bioloske medije od sintetickog stakla, npr. Eheim SubstratPro, JBL MicroMec, Fluval Biomax ili Easylife Symbiont. Prva dva su u obliku malih kuglica pa ih kolicinski najvise stane u filter. Jedna litra tih medija ti je nesto vise od 100 kn. Prije stavljanja u filter ih treba temeljito isprati da odstranis prasinu nastalu tijekom transporta.
Ako ti je to pre skupo mozes filter ispuniti i obicnim keramickim valjcicima kojih ima i po 20 kn po litri.

Pisano: 20.01.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum