NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
52 korisnika su online (8 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 52

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Imam li ratloga za brigu!!!!
Početni član
Početni član

See User information
Imam mužjaka crvenoušne i curu žutoušne. Ovo je cura. prednja prva okomita pločica se počela odbacivati na čudan način.. Imam li razloga za azbrinutost?

Dodaj datoteku:

jpg  IMG00098-20111204-0007.jpg (160.29 KB)
289_4edab0f377c6f.jpg 1184X888 px

jpg  IMG00097-20111204-0004.jpg (84.04 KB)
289_4edab106a747f.jpg 1024X768 px

Pisano: 04.12.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Imam li ratloga za brigu!!!!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav!

Oko same plocice mislim da nemas razloga za brigu. Izgleda mi da se radi o nekoliko slojeva plocica koje se ljuste odjednom. Zato toliko strsi. Niposto nemoj to sama na silu cupati, pusti da to kornjaci samo otpadne.

Opcenito oklop se cini u dosta losem stanju kao da se kornjace redovito ne suncaju. Kornjace obavezno moraju imati kopno na koje mogu kada god zele izaci i u potpunosti se posusiti. Temperatura na kopnu treba biti između 30 i 35 stupnjeva (grijano spot lampom), te obasjano posebnom UVA-UVB rasvjetom za gmazove. Kornjace odrzavaju oklop suncajuci se u navedenim uvjetima. Toplinom, UVA-UVB zracenjem i isusivanjem oklopa onemogucuju pojavu algi, gljivica i nekroza na oklopu. Također pospjesuju redovito ljustenje da se plocice ne gomilaju na ovaj nacin.

Da li su pojedina mjesta na oklopu mekana?
Da li ovo mjesto gdje je uzdignuta plocica ima neugodan miris?

Pisano: 04.12.2011

Početni član
Početni član

See User information
Nema mekanih dijelova oklopa, kako na rubovima tako i na središnjem dijelu oklopa. Nema ni mirisa. Ženka je u pitanju... U posljednjih nekoliko dana stavljam ju na sunčanje pod lampu za gmazove i čini mi se da je bolje... Hvala na odgovoru.

Pisano: 06.12.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Molim, samo kazem, kornjaca bi sama kada hoce trebala biti u mogucnosti izlaziti na suncanje, ne samo kada je ti stavis.

Pisano: 06.12.2011

Početni član
Početni član

See User information
Imam crvenouhu kornjaču od marta. dobila sam je u plastičnoj posudi.Super je napredovala do septembra kada su joj oči otekle i zatvorile se.Ispuštala je zvuk kao cijuk miša.Od vas sam saznala uslove u kojim treba da bude.Kupila sam akvarijum grejač temperatura vode je 29 stepeni nabavila sam lampu i stavljam joj kapi gentamicina u oči 3 dana.Malo su se otvorile ali ona nejede već 3 meseca ne pliva ukoso oklop nije mekan neznam šta da radim.

Pisano: 07.12.2011

Početni član
Početni član

See User information
Jer treba da stavljam poklopac koji sam dobila uz akvarijum,kada ga stavim sve se zamagli a kornjača je non stop na kamenu i bez poklopca

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: gari
Imam crvenouhu kornjaču od marta. dobila sam je u plastičnoj posudi.Super je napredovala do septembra kada su joj oči otekle i zatvorile se.Ispuštala je zvuk kao cijuk miša.Od vas sam saznala uslove u kojim treba da bude.Kupila sam akvarijum grejač temperatura vode je 29 stepeni nabavila sam lampu i stavljam joj kapi gentamicina u oči 3 dana.Malo su se otvorile ali ona nejede već 3 meseca ne pliva ukoso oklop nije mekan neznam šta da radim.

Pozdrav i dobro dosla na forum!

Da li kornjaca na kopnu otvara usta kao da hvata zrak, da se gusi?
Da li joj na nos i usta na suhom izlazi sluz?
Kada kornjacu ubacis u vodu da li ona potone na dno kao kamen ili ostane plutati na povrsini (bez mogucnosti da zaroni)?
Da li oko ociju ima gnoja?

Dobro je sto si podigla temperaturu vode na 29, no iznimno je vazno da podignes temperaturu kopna i zraka u akvariju. Najtoplije mjesto na kopnu smije biti do 35 stupnjeva. To postizes spot lampom/reflektoricom. Ostatak zraka ne bi smio biti hladniji od same vode jer ce se tada u slucaju upale pluca stanje pogorsavati.
Na akvarij svakako stavi poklopac, no mozes jedan dio ostaviti otvoren. Ili ako imas nekakve dodatne otvore ostavi ih otvorene za ventilaciju
Ukoliko se stvarno radi o upali pluca tretirati oci antibiotskim kapima nece pomoci.
Dok je kornjaca bila u plastici koliko si joj cesto mijenjala vodu?

See User information
svaka ti cast. sorry ali ovo sve nebi nitko trpio.
ukljucujuci mene( stvarno imas strpljenja/
jbg , moram malo srat, nemos vjerovat , kakav tip. nevjerovatno

xoxxxx

Početni član
Početni član

See User information
Pre je otvarala usta kao da zeva a sada kao da teško diše takav utisak imam ne otvara više usta.Nikakva sluz joj nije izlazila.Kada sam je stavila u akvarijum nije mogla da zaroni a sada spusti se do dna ostane malo ali više vremena provodi na kamenu.Oko očiju nema gnoja.Voda je menjana na 2 do 3 dana nekad svaki dan ako bi bila vidno zaprljana od izmeta.Zvala sam veterinara ali oni ne leče kornjače inekcijama,nego da je dovedem da joj da kapi.U mom gradu ja neverujem da postoji veterinar koji se razume u lečenje cr.kornjača.Zato mi je mnogo žao jer niko u pet šopovima nije znao da mi kaže o pravilnom držanju kornjača ljuta sam i molim boga da Gari preživi jer on je jedinstven stvarno ima posebnu ličnost .

Pisano: 08.12.2011

Početni član
Početni član

See User information
Istraživala sam na internetu o inekcijama kaže da se daju insulinskim špricem može ampule gentamicina ali nema koja doza mu je potrebna jer je jako lagan znate li o tome nešto da me posavetujete ja bih mu davala inekcije ima instrukcije gde se daje samo mi treba doza.

Pisano: 08.12.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum