Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Nova gajba :) |
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Akvarijum je 45x30x30, hauba je home made od pvc cevi, takodje i filter je home made :) voda je malo mutna jer je u fazi cikliranja...
Pisano: 04.12.2011
|
|||
|
Re: Nova gajba :) |
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
nije loše, a i zanimljiv hang on home made filter imaš! :) Treba se sjetit pa napravit takav! Kako mi se čini na slici, imaš pumpu na dnu koja crijevom prenosi vodu na vrh kutije, pa se zatim voda slijeva prema dnu pa u akvarij! Fora!
Što će ti dva termometra jedan kraj drugog!?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjaca ima unutra sve sto joj je potrebno i ovaj smjestaj ce joj biti dovoljan vjerojatno za sljedecih godinu dana. Svaka cast na kopnu, filteru i rasvjeti, unikatni su :)
Ja bi ti samo napomenuo par potencijalno opasnih stvari. Ukoliko je pumpa jaka mogla bi na svoj usis uhvatiti i utopiti kornjacu. Probaj kornjacu staviti trbuhom na usis pumpe i vidjeti da li ce se sama uspjeti osloboditi. Manji drveni stapici na kopnu bi se s vremenom mogli odlijepiti i zavrsiti u probavi kornjace, redovito provjeravaj stanje da ne bi doslo do zacepljenja probave. Staklene termometre makni jer ce ih kornjaca kad-tad razbiti i onda ces imati pun akvarij stakla.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
hvala na kritikama, sto se tice termometara planiram da ih menjam, a sto se tice tih malis stapica proveravam ih stalno, to je naj vise zbog dekoracije i da se sakrije plastika na kojoj je stavljena asura.
pumpa nije problem jer uvlaci odozdo, ima resetkicu tako da nisam primetio i kada je kornjaca bila manja da je "lepi". voda nije zelena vec mutna, za nedelju dana u tesko da mogu alge da se razviju... sada je u toku ubacivanje sredstva za ubrzavanje cikliranja, pa dok se ne stabilizuje bice mutna :( malo ruzno izgleda ali sta je tu je :) a da, dva termometra sam stavio dok sam privi put zagrevao vodu pa sam merio kako napreduje temperatura, mada je i sada 1 stepen manja nego pri povrsini....
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ova mlijecna boja vode je tipican "sindrom novog akvarija", razbistriti ce se za koji dan ili tjedan.
Nazalost dva ista staklena termometra za akvarije gotovo nikada ne pokazuju istu temperaturu. Cak kada gledas u pet shopu pri kupnji vecina pokazuje razlicite temperature iako su svi na istoj sobnoj temperaturi. Tako da ti (uz dobar protok) to nema veze, temperatura vode je vjerojatno ista, samo su ocitanja razlicita.
Pisano: 05.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
meni bas izgleda zelena ko od algi, mozda zbog monitora..a moze ako se iz prirode uzme pa vec ima razmnozene, samo na podrucju kojem mi zivimo bojim se da bi vecina takvih voda bila gora nego vodovodna.
ja sam iz 2 mjesta mjerio bunarsku vodu, 20-30mg/l nitrata, duplo manje nego ova gradska, ali opet.. a sami nitrati nisu toliko otrovni ali su pokazatelj da voda ima druge, teze mjerljivije otrove u sebi. a kad negdje naides na neko nase divno 'jezero', taman da pogledas kad ono., vesmasina viri iz njega.....
Pisano: 06.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
nisu to alge nego voda nije zaciklirana!
Trebao bi još samo na dno staviti neku šljunčanu podlogu!
Pisano: 07.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
razmisljao sam se za sljunak, ali je nezahvalan za ciscenje...
mislio sam da stavim neki rupicast kamen, ima vecu povrsnu pa tako i vise mesta za bakterije
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
ne moraš baš sitan šljunak, neke oblutke malo veće od kornjačine glave! Čisto da se kornjača može lakše kretat po dnu a da se ne kliže heh!
Ako budeš nastavio dodavat te kamenčuge kornjača ti neće imat prostora za plivanje! :)
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.